Σαν Σήμερα 19 Οκτωβρίου – LGBTQI People in History


Divine

Ο λόγος σήμερα για την «θεϊκή» Divine, την «μούσα» του θρυλικού John Waters. H Divine υπήρξε ηθοποιός ντραγκ κουήν, τραγουδίστρια, η οποία έγινε γνωστή κατά τις δεκαετίες του εξήντα και του εβδομήντα μέσα από τις ταινίες του Waters.

divine_in_heaven_t-shirt

Το πραγματικό της όνομα ήταν Harris Glenn Milstead και γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1945 στην πόλη Towson του Maryland και μεγάλωσε στα προάστια της Βαλιτμόρης σε μια αρκετά γενναιόδωρη και ανεκτική οικογένεια, καθώς ο μικρός Glenn ήταν από πολύ μικρός θηλυπρεπής.

Στην ηλικία των δώδεκα ετών μετακομίζει με την οικογένεια στο Lutherville κοντά στην Βαλτιμόρη, όπου αλλάζει έξι σπίτια. Στην τελευταία μετακόμιση, αγαπημένος γείτονας ήταν ο John Waters με τον οποίο γίνονται φίλοι. Έτσι ξεκινά η «θεϊκή» καριέρα και ο Glenn μεταμορφώνεται σε Divine.

Divine

Ταινίες όπως το Pink Flamingos (1972), In Female Trouble (1975), Polyester (1981) και Hairspray (1988) κάνουν την Divine και τον John Waters παγκοσμίως γνωστούς και οι ταινίες γίνονται κάλτ.

Ακολουθούν τα Lust in the Dust (1984) σε σκηνοθεσία του Paul Bartel και το Trouble in Mind (1985) σε σκηνοθεσία του Alan Rudolph. Η Divine όμως δεν περιορίζεται στον κινηματογράφο. Συμμετέχει στην ντίσκο σκηνή του Σαν Φρανσίσκο κατά τη δεκαετία του 70, και στις αρχές της δεκαετίας του 80, κάνοντας περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Οι πιο γνωστές της επιτυχίες ήταν τα «Walk Like a Man» και βέβαια το «I’m So Beautiful.» Στις 7 Μαρτίου του 1988 πεθαίνει στον ύπνο της από καρδιακή προσβολή λίγο μετά τα γυρίσματα του Hairspray.

glenn_milstead_grave

Ένα μικρό βίντεο απόσπασμα από το Pink Flamingos:


Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ – COLOURFUL PLANET με πληροφορίες από Wikipedia και Glbtq.Com

——————

* Πρώτη δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2007 στο transs.gr, αναδημοσίευση από τον Πολύχρωμο Πλανήτη.

© T-zine.gr

Το t-zine.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ