Σαν Σήμερα 26 Οκτωβρίου – LGBTQI People in History


Adam Mars-Jones

 

O Adam Mars-Jones είναι συγγραφέας και ανθολόγος νουβελών αλλά και μυθιστορημάτων γκέι θεματολογίας. Τον απασχόλησε επίσης το θέμα του AIDS.
adam-mars-jones-102_114770k

Γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1954 στο Λονδίνο. Η μητέρα του ήταν δικηγόρος και ο πατέρας του δικαστής. Πήρε εκπαίδευση στο σχολείο του Westminster και στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως δημοσιογράφος στην London Independent.

Το πρώτο του έργο που είχε αξιοσημείωτη επιτυχία ήταν το Lantern Lectures (1981), το οποίο αποτελείται από τρεις νουβέλες μεταμοντέρνας γραφής. Αργότερα ανθολογεί το Mae West Is Dead (1983), το οποίο είναι συλλογή μικρών γκέι και λεσβιακών ιστοριών αμερικάνων και βρετανών συγγραφέων. Από το 1986 τον απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα του AIDS και το 1987 γράφει μαζί με τον Έντμουντ Γουάϊτ το The Darker Proof: Stories from a Crisis (1987) και αργότερα την συλλογή Monopolies of Loss (1992), ενώ ακολουθεί το The Waters of Thirst (1993).

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ – COLOURFUL PLANET με πληροφορίες από Wikipedia και Glbtq.Com

——————

* Πρώτη δημοσίευση 26 Οκτωβρίου 2007 στο transs.gr, αναδημοσίευση από τον Πολύχρωμο Πλανήτη.

© T-zine.gr

Το t-zine.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ