Γερμανία: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 | 18:43

T-zine.gr

Trans News 

Για πρώτη φορά τρανς γυναίκα στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy

Για πρώτη φορά τρανς γυναίκα στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy

Η γερμανική έκδοση του περιοδικού Playboy θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τρανς γυναίκα μοντέλο στο εξώφυλλο της.

Η Giuliana Farfalla, 21 ετών, φωτογραφίζεται γυμνή για το περιοδικό το οποίο σημειώνει πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων.

H Giuliana Farfalla είναι γνωστή στη Γερμανία καθώς έχει συμμετάσχει σε δημοφιλές ριάλιτι στην τηλεόραση και έχει κάνει αρκετές φωτογραφίσεις.

Ο αρχισυντάκτης του Playboy, Florian Boitin, είπε σύμφωνα με το BBC, ότι η Farfalla αποτελεί ένα «όμορφο παράδειγμα του πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».

Το Playboy των ΗΠΑ παρουσίασε επίσης τρανς γυναίκα μοντέλο στο εξώφυλλό του την περασμένη χρονιά.

Η Farfalla, γεννημένη στη νοτιοδυτική γερμανική πόλη Breisgau, δήλωσε ότι νωρίς στην παιδική της ηλικία αισθανόταν ότι το πραγματικό της φύλο δεν βρισκόταν σε συμφωνία με το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννηση. Έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου στην ηλικία των 16 ετών.

Στο Instagram, η Farfalla δήλωσε ότι ήταν υπερήφανη για το περιοδικό που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Πέρυσι, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Next Top Model της Γερμανίας. Η Farfalla δήλωσε ότι ελπίζει ότι η εμπειρία θα ενθαρρύνει άλλους τρανς ανθρώπους να νιώσουν ελεύθεροι.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO και BBC

 

Το t-zine.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ