Now Reading
Γκέι ζευγάρια της Βραζιλίας σπεύδουν να παντρευτούν πριν αναλάβει καθήκοντα ο Μπολσονάρο

Γκέι ζευγάρια της Βραζιλίας σπεύδουν να παντρευτούν πριν αναλάβει καθήκοντα ο Μπολσονάρο

Βραζιλία: Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 | 13:34

 LGBTQI News | T-zine.gr 

Ο ακροδεξιός νέος πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο είχε δηλώσει ότι είναι «περήφανος ομοφοβικός»

Γκέι ζευγάρια της Βραζιλίας σπεύδουν να παντρευτούν πριν αναλάβει καθήκοντα ο Μπολσονάρο

Δύο γυναίκες πριν από μαζική τελετή γάμων στο Σάο Πάολο (Φωτογραφία από Victor Moriyama/The New York Times)

Λίγες ώρες μετά τη νίκη της προεδρίας της Βραζιλίας από τον Ζαΐρ Μπολσονάρο των συντηρητικών, η Καρολίνα Ζανάτα και η σύντροφός της έσπευσαν στο κοντινότερο συμβολαιογραφείο για να ορίσουν την ημερομηνία του γάμου τους.

Ο γάμος μεταξύ γκέι στην Βραζιλία είναι νόμιμος από το 2013 και η Καρολίνα Ζανάτα με την Αλίν Φόγκουελ δεν βιάστηκαν ποτέ να παντρευτούν. Ωστόσο ο θρίαμβος του ακροδεξιού Μπολσονάρο ο οποίος είχε δηλώσει «περήφανος ομοφοβικός» άλλαξε τα σχέδια του ζευγαριού.

«Φοβηθήκαμε» λέει η Ζανάτα, «πρέπει να εκμεταλλευτούμε το δικαίωμά μας γιατί ίσως αργότερα να πάψει να υφίσταται» συμπληρώνει.

Την 1η Ιανουαρίου ο Μπολσονάρο θα ορκιστεί στα νέα του καθήκοντα και έχει ψηλά στην ατζέντα του την υπεράσπιση του «πραγματικού νοήματος του γάμου ως ένωση μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Με το που αναλάβει την προεδρία, θα έχει την εξουσία να πράττει, σύμφωνα με την υπόσχεσή του.

Νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο σχεδόν σίγουρα θα καταργήσει νομοθεσία που αναστρέφει τη νομιμοποίηση του γάμου ανθρώπων ιδίου φύλου, αλλά δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα μπορούσε να πάρει η διαδικασία.

Ο Μπολσονάρο που επί σειρά ετών αποτελούσε μειοψηφία στο Κογκρέσο, είναι γνωστός για τις εκρήξεις του κατά των γυναικών, των ομοφυλόφιλων και των μαύρων. Τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μετατρέψει την αχαλίνωτη πολιτική διαφθορά και το βίαιο έγκλημα της Βραζιλίας σε μια εκλογική ευκαιρία, θέτοντας τον εαυτό του ως τον υποψήφιο που θα επαναφέρει το νόμο και την τάξη στη χώρα.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του προέρχονται από την συντηρητική του ατζέντα. Ο ίδιος είχε κατηγορήσει τις προηγούμενες αριστερές κυβερνήσεις για ενοχλητικές «γκέι πρακτικές» σε σχολεία αναφερόμενος στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία το οποίο υποστήριζε ότι διαφθείρει τους μαθητές.

Για πολλούς στην LGBTQI κοινότητα, ο μεγαλύτερος φόβος είναι ότι η ρητορική μίσους του νέου προέδρου θα τροφοδοτήσει μια νέα εποχή μισαλλοδοξίας και εκφοβισμού που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε βία.

Όμως η συμπαράσταση στα ζευγάρια που σπεύδουν να παντρευτούν είναι μεγάλη. Ζαχαροπλάστες, διοργανωτές γάμων και φωτογράφοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, ενώ οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχουν οργανώσει μια σειρά ομαδικών γάμων.

«Θα αντισταθούμε», δήλωσε ο Victor Silva Paredes, 23 ετών, πριν παντρευτεί. «Αγωνιστήκαμε για αυτά τα δικαιώματα και δεν επιστρέφουμε στο ντουλάπι».

«Η αγάπη δεν έχει φυλή, χρώμα ή φύλο», δήλωσε ο τελετάρχης ενός τέτοιου γάμου. «Σήμερα είναι η μέρα που ο καθένας θα σέβεται την απόφασή σας».

Δείτε Επίσης

Με πληροφορίες από το The New York Times

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από LiFO

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί