Αυστραλία: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 | 17:34

T-zine.gr

LGBTQI News

Η Αυστραλία νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων

Υπέρ των γάμων μεταξύ των προσώπων του ίδιου φύλου τάχθηκαν οι Αυστραλοί σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που διεξήχθη με την υποβολή ψήφων μέσω ταχυδρομείου. Πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για τη διεξαγωγή πολιτικού διαλόγου και την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου για τη νομιμοποίησή τους.

Περίπου το 62% από τα 12,7 εκατ. πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση αυτή τάχθηκε υπέρ των ενώσεων προσώπων του ίδιου φύλου, γνωστοποίησε η αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Καμπέρα. Το όχι συγκέντρωσε 38,4%.

Ο επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας της Αυστραλίας, Ντέιβις Κάλις είπε πως στη διαβούλευση, η οποία διήρκεσε δύο μήνες, συμμετείχε σχεδόν το 80% του εκλογικού σώματος.

Να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν θετικά τους γάμους προσώπων του ίδιου φύλου. Όμως οι πολιτικές συγκρούσεις για το ζήτημα απέτρεψαν κάθε πρόοδο στο ζήτημα για δέκα χρόνια και πλέον.

«Εκατομμύρια Αυστραλοί μίλησαν και είπαν συντριπτικό «ναι» στην ισότητα των γάμων. Είπαν ναι στην ισότητα, ναι στη δέσμευση, ναι στην αγάπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Ο ίδιος είχε υποσχεθεί πως θα διοργανωνόταν δημοψήφισμα για αυτό το θέμα, όμως η Γερουσία απέρριψε δύο φορές την πρόταση.

Ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τόνισε πως αναμένει να έχει καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου μέχρι τα τέλη του 2017, ενώ στο Σίδνεϊ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα, ανάμεσά τους διασημότητες όπως ο ολυμπιονίκης της κολύμβησης Ίαν Θορπ.

Το αποτέλεσμα θεωρείται ιστορικής σημασίας αφού μέχρι το 1997 σε αρκετές πολιτείες η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ποινικό αδίκημα.

«Μπράβο Αυστραλία», έγραψε η Αμερικανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια Έλεν ΝτεΤζένερις στο Twitter. Η παρουσιάστρια, ανοικτά ομοφυλόφιλη, έχει παντρευτεί μια ηθοποιό από την Αυστραλία.

© T-zine.gr με πληροφορίες από huffingtonpost

 


 

Το t-zine.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ