Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017 | 15:52

T-zine.gr

Trans News  

 

Ο Adam, τρανς άντρας, έφυγε από την Αίγυπτο, όπου βίωσε το μίσος και τον κίνδυνο, για να μπορέσει να ζήσει τη ζωή του ελεύθερα, γίνεται η ζωή του θεατρικό έργο.
 

Μακριά απ’ τον κίνδυνο και το μίσος η ζωή του γίνεται θεατρικό έργο.

Ο Αdam γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Το φύλο που καταχωρίστηκε όταν γεννήθηκε ήταν κορίτσι, μακριά απ’ αυτό που πραγματικά βίωνε ως τρανς αγόρι.

Σήμερα ζει στη Γλασκόβη, παντρεμένος άντρας πλέον, με τη ζωή του να είναι το θέμα θεατρικού έργου που παίζεται στο Εθνικό Θέατρο της Σκωτίας και ως τίτλο έχει το όνομά του.

«Την τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου, βρισκόμουν στο σώμα ενός κοριτσιού. Έμοιαζα με κορίτσι», λέει. Εννοείται ότι ο Adam δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ως τρανς άντρας στην Αίγυπτο. Εκεί όπως, λέει, θα παρενοχλήσουν, φυλακίσουν, ακόμη και δολοφονήσουν οποιονδήποτε δεν συναντιέται στις κυρίαρχες νόρμες για το φύλο.

Ο ίδιος, μετά τον επαναπροσδιορισμό φύλου, σχεδόν δεν θυμάται τις μέρες που έζησε ως κορίστσι. Και δεν κρύβει τη συγκίνησή του για το ότι η δική του ιστορία ζωής συγκίνησε τους σκεπτόμενους της Σκωτίας που κάθε βράδυ γεμίζουν το Εθνικό Θέατρο για να την παρακολουθήσουν.

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO

Το t-zine.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ