Βραζιλία: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 | 21:16

T-zine.gr

LGBTQI News – Φωτογραφία

Είναι φωτογράφος μόδας, προτιμά μη επαγγελματίες μοντέλα και εκδίδει στη Βραζιλία το περιοδικό Snaps Fanzine για να στηρίξει την ελευθερία της γκέι κοινότητας

Ο Gianfranco φωτογραφίζει άντρες χωρίς «προφανή ομορφιά» επειδή η αρρενωπότητα δεν είναι μόνο macho (NSFW)

Ο φωτογράφος Gianfranco Briceño ξεκίνησε την έκδοση του βραζιλιάνικου Snaps Fanzine παράλληλα με την δουλειά του στην βιομηχανία της μόδας, τα τελευταία δέκα χρόνια. Στόχος του να απαθανατίσει με τον φακό του εκείνη την «μη προφανή» ομορφιά που συναντά στην καθημερινότητά του, εκτός πασαρέλας.

«Ως φωτογράφος πάντα αναζητούσα ένα ελεύθερο πνεύμα, χωρίς αυστηρές πόζες, έψαχνα εκείνο που κατά κάποιον τρόπο εγώ αποκαλούσα «φυσικότητα»: δουλεύοντας δίπλα δίπλα με το μοντέλο, χρησιμοποιώντας φυσικό φωτισμό», λέει. «Ήταν ελεύθερη φωτογράφιση- απαλλαγμένη από έντονη σκέψη, ρούχα, προκαταλήψεις για το γυμνό σώμα», προσθέτει.

Ο λόγος που αποφάσισε να εκδώσει το Snaps Fanzine ήταν γιατί ήθελε να προκαλέσει τα στερεότυπα σχετικά με την αντρική σεξουαλικότητα και να αποδείξει μέσα από τις φωτογραφίες του πως η αρρενωπότητα δεν έχει να κάνει μόνο μια mainstream, macho εικόνα.

Ο Gianfranco Briceño σπάνια φωτογραφίζει επαγγελματίες μοντέλα. Αντιθέτως προτιμά φίλους του, φίλους φίλων του και γενικά άτομα που μπορεί να του τράβηξαν την προσοχή ένα βράδυ σε κάποιο κλαμπ ή στο Instagram.

«Το σκεπτικό είναι να φωτογραφίζω τύπους που, ακόμη κι αν δεν είναι επαγγελματίες μοντέλα, είναι νεαρά και όμορφα αγόρια, τα οποία συναντώ στην καθημερινότητά μου και τραβούν την προσοχή μου ακριβώς επειδή έχουν μια ξεχωριστή, μη προφανή ομορφιά», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βραζιλία είναι μια χώρα «με κληρονομικό ηδονισμό, όχι απαραίτητα γκέι, αλλά απόρροια του καιρού και της παραλίας, του καρναβαλιού και της φυσικότητας του σώματος».

Το Snaps Fanzine το οποίο παρουσιάζεται στο dazeddigital.com εστιάζει και στην γκέι κουλτούρα της Βραζιλίας. «Εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή βία και ομοφοβία αλλά έχουμε μια ισχυρή και κάπως διάχυτη παρουσία ενός κινήματος κοινωνικών δικαιωμάτων που αγωνίζεται για την lgbtqi κοινότητα», λέει ο Gianfranco Briceño.

«Φωτογραφίζω νεαρούς γκέι άντρες, οι οποίοι, καλώς ή κακώς, συνδέονται με την γκέι πραγματικότητα της Βραζιλίας. Πρόκειται για μια πιο ανοιχτή και ελεύθερη γενιά ή ανθρώπους που παλεύουν σκληρά για το δικαίωμά τους να είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι. Θέλουν να ξεφύγουν από το γκέτο, από την ταμπέλα της μειονότητας, θέλουν να μπορούν να εκφραστούν. Το Snaps είναι μέρος αυτού του κινήματος. Είναι εικόνες που λένε, «Ε, θέλω να είμαι ελεύθερος! Αφήστε με ελεύθερο, με το γυμνό σώμα μου, χωρίς ταμπού ή οποιαδήποτε ντροπή»», καταλήγει ο φωτογράφος.

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO

 

Το t-zine.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ