ΗΠΑ: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 | 22:14

T-zine.gr

LGBTQI News 

Πώς είναι να είσαι Αιγύπτιος, δημόσιο πρόσωπο και γκέι; Ο εγγονός του Ομάρ Σαρίφ «ψάχνει για ελπίδα»

Πώς είναι να είσαι Αιγύπτιος, δημόσιο πρόσωπο και γκέι; Ο εγγονός του Ομάρ Σαρίφ «ψάχνει για ελπίδα»

Ο ηθοποιός και ακτιβιστής Omar Sharif Jr., εγγονός του θρυλικού σταρ Ομάρ Σαρίφ, μίλησε για το πώς είναι να είσαι γκέι Αιγύπτιος και ταυτόχρονα δημόσιο πρόσωπο αλλά και το βάρος που εμπεριέχει αυτό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Αίγυπτο.

«Κάθε πρωί ξυπνάω και με περιμένει ένα inbox κατακλυσμένο από αποκαρδιωτικά μηνύματα για την Αίγυπτο. Προέρχονται και από φίλους και από αγνώστους, μέλη της αιγυπτιακής γκέι κοινότητας που άφησα πίσω πριν πέντε χρόνια όταν έκανα come out ως ομοφυλόφιλος και αποσύρθηκα από την χώρα, κι όλοι τους έχουν υποφέρει φρικτά από βία, εκφοβισμούς ακόμη και απειλές για τη ζωή τους», λέει σε άρθρο της Hornet με τίτλο «A Voice for the Voiceless: Amidst a Brutal Crackdown, This Gay Egyptian Looks for Hope».

Αυτό που του ζητούν είναι να τους βοηθήσει να κάνουν ό,τι κι εκείνος. «Στα μηνύματα όλοι είναι απελπισμένοι να  κάνουν ό,τι κι εγώ: να δραπετεύσουν από μια χώρα που μαστίζεται από ένα ξέσπασμα ομοφοβίας. Επειδή δεν μπορούν όμως να το κάνουν, πολλοί μου γράφουν πως θέλουν να αυτοκτονήσουν. Δεν ξέρω τι να τους πω. Θα ήθελα να τους δώσω ελπίδα. Θα ήθελα να μην είναι ψεύτικη η ελπίδα», λέει ο 35χρονος, που τα τελευταία χρόνια ζει στις ΗΠΑ.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO

Το t-zine.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ