Ελλάδα: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 | 19:44

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΔ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Σάββατο 25 Νοεμβρίου: Συμμετοχή του ΣΥΔ στο Select Respect Forum, καθώς και σε ανοικτό σεμινάριο με θέμα την τρανς ορατότητα με την Rainbow Thessaloniki Youth».

• Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας, με το παρόν δελτίο τύπου, και εν όψεις της ημερίδας για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει:α) Στο 1ο Select Respect Φόρουμ «Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη – Κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Νοεμβρίου 2017, Πολυχώρος ΦΙΞ in Art, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη και είναι μία διοργάνωση του Δικτύου Select Respect που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με κύριους στόχους:
  • να ανταποκριθεί στην ανάγκη για δημιουργία δημόσιου διαλόγου και ευρύτερων συνεργασιών πάνω σε θέματα ένταξης των ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό
  • να δοθεί η ευκαιρία σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα να συνυπάρξουν και να συζητήσουν,
    να μοιραστούν εμπειρίες και πρακτικές
  • να χτιστεί μία γέφυρα επικοινωνίας όπου οι προκλήσεις του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και της μη ανοχής στη διαφορετικότητα να βρουν ένα γόνιμο έδαφος αντιμετώπισης.

Ενεργοί πολίτες, εκπρόσωποι κρατικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων συναντώνται και συζητούν, μαθαίνουν, ανταλλάσσουν γνώση και εμπειρία μέσα από ένα τριήμερο διαλέξεων, συζητήσεων και εργαστηρίων, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, είναι προσβάσιμη σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ενώ θα παρέχεται διερμηνεία νοηματικής.

Εκ μέρους του ΣΥΔ, θα εκπροσωπήσει η Άννα Απέργη, σε ομιλία με θέμα: «Το χρονικό ενός νομοσχεδίου – Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου» το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, όπου θα αναπτυχθούν οι θέσεις του ΣΥΔ, τόσο για το χρονικό για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όσο και για τις προκλήσεις που ακολουθούν.

β) Σεμινάριο για την τρανς* ορατότητα, το οποίο διοργανώνεται από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και την Thessaloniki Rainbow Youth (T.R.Y.), το Σάββατο 19.30 μ.μ., Αφεντούλη 7, Θεσσαλονίκη, αναφορικά με θέματα ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου, αλλά και θέματα της τρανς ατζέντας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΣΥΔ, συνάντηση των μελών Περιφέρειας του ΣΥΔ, για την ανάπτυξη των δράσεων στην περιφέρεια, αλλά και την προετοιμασία της ημερίδας για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)
Συγγρού 29, 1ος όροφος, Αθήνα, ΤΚ 11743
Τηλ. 210.9210697

Ώρες λειτουργίας γραφείου:
Δευτέρα –Παρασκευή 09.00-14.00 & 17.00-20.00.

transgender.support.association@gmail.com