Now Reading
Απελευθερώστε την Τίνα από την Αιγυπτιακή Φυλακή και να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο

Απελευθερώστε την Τίνα από την Αιγυπτιακή Φυλακή και να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 | 13:55

Trans News | T-zine.gr

 

Υπογράφουμε για να επιστρέψει η Τίνα στην Κύπρο

Απελευθερώστε την Τίνα από την Αιγυπτιακή Φυλακή και να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο

Η Τίνα, μια νεαρή τρανς γυναίκα από την Κύπρο είχε την ατυχία να βρίσκεται στην Αίγυπτο τον περασμένο Ιανουάριο. Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των τρανς ατόμων ούτε γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ. Η μη αλλαγή της καταχώρισης του φύλου της Τίνας στο διαβατήριό της προκάλεσε πολλές επιπλοκές για αυτήν στην Αίγυπτο. Στην Κύπρο δεν υπάρχει Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, παρά μόνο ένας μη νομικά κατοχυρωμένος, εσωτερικός κανονισμός, τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου έχει υιοθετήσει από τον Αύγουστο του 2019. Για τον εν λόγω κανονισμό δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το κοινό και πιθανώς η Τίνα να μην γνώριζε τη διαδικασία και έτσι δεν είχε υποβάλει αίτηση για αλλαγή της καταχώρισης του φύλου της στα νομικά της έγγραφα.

Σύλληψη:

Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2020 βάσει του Αιγυπτιακού νόμου 10/1961 για δύο κατηγορίες:
1) υποκίνηση και προώθηση διαδικτυακών συζητήσεων έκλυσης ηθών και,
2) διάπραξη έκλυσης ηθών.
Είχε λογαριασμούς σε εφαρμογές γνωριμιών όπου ένας αστυνομικός συνομίλησε μαζί της σκόπιμα και την παγίδευσε οργανώνοντας συνάντηση μαζί της, όπου και την συνέλαβε.

Ποινή δικαστηρίου:

Διώχθηκε και οδηγήθηκε στο δικαστήριο πρώτου βαθμού τον Φεβρουάριο, όπου αθωώθηκε από την κατηγορία της διάπραξης έκλυσης ηθών, αλλά καταδικάστηκε για τρία χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της “προώθησης και υποκίνησης έκλυσης ηθών στο Διαδίκτυο“.

Έκανε έφεση τον Μάρτιο για την ποινή που της επιβλήθηκε, ωστόσο το εφετείο αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή των τριών ετών φυλάκισης.

Φυλακή:

Από τότε που συνελήφθη τον Ιανουάριο, έχει εγκλωβιστεί στο αστυνομικό τμήμα El-Nozha, σε απομόνωση.

Δεδομένου ότι δεν είχε αλλάξει την καταχώριση του φύλου της στην ταυτότητα και το διαβατήριό της, θεωρείται «άρρεν» στα μάτια της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Ωστόσο οι αιγυπτιακές αρχές δεν την έστειλαν σε φυλακή ανδρών ή γυναικών. Κρατείται σε απομόνωση από τον Ιανουάριο στη φυλακή του αστυνομικού τμήματος El-Nozha.

Η απομόνωση έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική υγεία της Τίνας, καθώς της απαγορεύεται η πρόσβαση στις ορμόνες της και είναι κλειδωμένη μόνη της σε ένα μικρό κελί σε μια χώρα όπου δεν γνωρίζει την γλώσσα και δεν έχει συχνή επικοινωνία με άλλα άτομα.

Καλούμε τις αιγυπτιακές και κυπριακές αρχές να συνεργαστούν για να φέρουν την Τίνα στη Κύπρο για να εκτίσει την ποινή της καθώς οι δύο κυβερνήσεις έχουν υπογράψει διμερή συμφωνία για την ανταλλαγή πολιτών των δύο χωρών που έχουν συλληφθεί στην άλλη χώρα. Πιστεύουμε ότι η μεταφορά της Τίνας πίσω στη Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία της, ψυχικά και σωματικά.

Υπογράφουμε για την Τίνα ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση και σύλληψη της Τίνας στείλτε email στο: info@cairo52.com | info@acceptcy.org

Δείτε την συμφωνία έκδοσης μεταξύ Αιγύπτου-Κύπρου στα ελληνικά Εδώ και στα αραβικά Εδώ.

Η εκστρατεία αυτή οργανώνεται από το Cairo 52 Legal Research Institute και την Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου

Και Υποστηρίζουν οι:

Pan Africa ILGA
ILGA Europe
ILGA World
The Arab Foundation for Freedoms and Equality
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Δείτε επίσης

Διαβάστε: ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΥΠΡΙΑΣ ΤΡΑΝΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

 

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Accept LGBTI Cyprus 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί