10 Οκτωβρίου: Edward Davis Wood, Jr.


Σαν Σήμερα 10 Οκτωβρίου – LGBTQI People in History


Edward Davis Wood, Jr.

Ο Edward Davis Wood, Jr. ήταν σκηνοθέτης των b-movies της δεκαετίας του πενήντα, γνωστός για τον  παρενδυτισμό του, αλλά και την εργατικότητα και τις απελπισμένες του προσπάθειες να μπει στον κόσμο του Χόλιγουντ κάνοντας ταινίες χαμηλού κόστους.

10 Οκτωβρίου: Edward Davis Wood, Jr.

Πέθανε το 1978 πολύ φτωχός και αλκοολικός ωστόσο όμως αρκετές από τις ταινίες του θεωρούνται έως σήμερα καλτ. Πολλοί τον αναφέρουν ως τον χειρότερο σκηνοθέτη όλων των εποχών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους.

 

Γεννήθηκε στην πόλη Poughkeepsie, κοντά στην Νέα Υόρκη, στις 10 Οκτωβρίου του 1924. Υπηρέτησε στο σώμα των Πεζοναυτών από το 1942 έως το 1946.

Φήμες τον φέρουν στις άδειές του να κλέβει εσώρουχα γυναικών σε παραλίες και τα φορούσε κάτω απ’ την στρατιωτική του στολή.

Στην συνέχει πάει στο Χόλυγουντ, όπου κάνει την πρώτη του ταινία, το πρώτο νο-μπάτζετ γουέστερν Crossroads of Laredo (1948). Πέντε χρόνια αργότερα μαζί με τον παραγωγό George Weiss σκηνοθετεί το Glen or Glenda το οποίο γίνεται γνωστό και ως Changed My Sex (άλλαξα το φύλο μου). Ο ίδιος ο Wood παίζει στην ταινία του ντυμένος γυναίκα.

Μην αντέχοντας τις συνεχείς απορρίψεις κυκλοφορεί «πνιγμένος» στο αλκοόλ και δεν διστάζει να κυκλοφορεί δημοσίως τραβεστί και γράφει πορνογραφικές νουβέλες. Συνεχίζοντας κάνει ταινίες τρόμου και βαμπίρ και συνεργάζεται με τον Μπέλα Λουγκόσι. Σκηνοθετεί τα Bride of the Monster (1956), Plan 9 και Outer Space (1958). Μνημειώδης θα μείνει η νουβέλα του Death of a Transvestite (Ο Θάνατος ενός τραβεστί, 1967).

 Edward Davis Wood, Jr.

 Edward Davis Wood, Jr. Edward Davis Wood, Jr. Edward Davis Wood, Jr.

 Edward Davis Wood, Jr.

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ – COLOURFUL PLANET με πληροφορίες από Glbtq.Com

——————

* Πρώτη δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2007 στο transs.gr, αναδημοσίευση από τον Πολύχρωμο Πλανήτη.

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr