Now Reading
10χρονο τρανς κορίτσι στο Νιού Τζέρσι: Αισθάνομαι ευτυχισμένη τώρα που ξέρω ποια είμαι.

10χρονο τρανς κορίτσι στο Νιού Τζέρσι: Αισθάνομαι ευτυχισμένη τώρα που ξέρω ποια είμαι.

ΗΠΑ: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 | 13:15

Trans News 

Μετάφραση για το T-zine.gr Κωνσταντίνος Κ.

Η Rebekah Bruesehoff δεν ένοιωθε πάντα άνετα μέσα στο ίδιο της το σώμα.

10χρονο τρανς κορίτσι στο Νιού Τζέρσι: Αισθάνομαι ευτυχισμένη τώρα που ξέρω ποια είμαι.

Vernon – Η Rebekah Bruesehoff δεν ένοιωθε πάντα άνετα μέσα στο ίδιο της το σώμα.

Στην ηλικία των 7 χρόνων, περίπου, ήταν όταν άρχισε να αισθάνεται και εξωτερίκευσε ότι δεν θέλει να είναι πλέον άλλο στη ζωή, είπε η μητέρα της Jamie Bruesehoff.

«Δεν απολάμβανε τίποτα, είχε άγχος, ένοιωθε δυσφορία και συν αυτών ένιωθε κατάθλιψη», αναφέρει η Jamie. «Ήταν σαν να χάθηκε το φως από μέσα της».

Μόνο όταν η κατάστασή της έφτασε σε κρίσιμο σημείο έγινε αντιληπτή στην οικογένειά της η αιτία της όλων αυτών. Το φύλο της. Είχε καταχωρηθεί κατά τη γέννηση αγόρι, αλλά στην καρδιά της ήξερε, αντιλαμβανόταν ότι ήταν κορίτσι».

Δύο χρόνια μετά την μετάβασή της, η ίδια αναφέρει ότι πολλά άλλαξαν: «Νοιώθω πολύ πιο χαρούμενη τώρα που ξέρω ποια είμαι», δήλωσε. «Νοιώθω, εγώ».

Σύμφωνα με την μητέρα της, η Rebekah είναι «gender-non comforming από όταν είναι δύο ή τριών χρόνων [άτομα τα οποία δεν εκφράζουν το φύλο τους με ‘τυπικές’ έμφυλες συμπεριφορές]».

Η Rebekah ελκυόταν από το ροζ, το μωβ, φανταχτερά χρώματα και κοριτσίστικα ρούχα, αλλά περίπου στην δεύτερη τάξη άρχισε να ανησυχεί με την ιδέα να πρέπει να είναι στην ίδια ομάδα με τα αγόρια ή να πρέπει να υιοθετήσει αγορίστικους ρόλους στις σχολικές παραστάσεις.

Αυτό το άγχος άρχισε να εκδηλώνεται, αναφέρει η Jamie. Επιχείρησε να αυτοκτονήσει πηδώντας σε δρόμο με αυτοκίνητα, ή σε μια άλλη περίπτωση, έσπασε το παράθυρο του αυτοκινήτου και προσπάθησε να πηδήξει έξω.

Έπειτα από συνεδρίες με παιδιατρικούς ειδικούς σε ζητήματα φύλου και εντοπίζοντας την πηγή του προβλήματος, εντυπωσιάστηκε όταν μια μέρα έμαθε την λέξη τρανς. Για εκείνη, είπε η Jamie, ήταν μια στιγμή επιφοίτησης.

«Αποτραβήχτηκε από τα στενά κυριολεκτικά πλαίσια των αντωνυμιών», αναφέρει η μητέρα της.

Μετά από αυτό –και κατά την διάρκεια του χρόνου όπου λάμβανε ιδιωτική εκπαίδευση στο σπίτι πριν πάει σε άλλο σχολείο– η Rebekah ξεκίνησε την μετάβασή της και άρχισε να ζει στη πραγματική ταυτότητά της, ως κορίτσι.

«Είδαμε μια τεράστια αλλαγή πάνω της καθώς βγήκε από το κέλυφός της», είπε η Jamie.

Αφότου άρχισε να πηγαίνει ξανά στο σχολείο, ο κόσμος στα σχολεία και την κοινότητα του Vernon άρχισε να μαθαίνει για την μετάβαση της Rebekah. Η αντίδραση της κοινότητας ήταν εντυπωσιακά θετική, αναφέρει η Jamie.

Όπως αναφέρει η Jamie, η ίδια είδε από πρώτο χέρι πώς η κοινότητα αποδέχθηκε την κόρη της, έπειτα από μια λειτουργεία στην εκκλησία όπου ο άνδρας της, Christopher, είναι ιερέας.

Μια ενορίτισσα πλησίασε την Jamie και της είπε ότι δεν καταλάβαινε απόλυτα τι σημαίνει να είναι τρανς, αλλά ότι μπορούσε να δει την διαφορά στην Rebekah. Μέχρι τότε η Rebekah κρυβόταν πίσω από τους γονείς της και δεν θα έκανε ‘κόλλα το’ με κανέναν, αλλά τώρα το κάνει με όλους στριφογυρίζοντας το φόρεμά της και χαμογελώντας.

«Δεν χρειάζεται να ξέρω κάτι άλλο», πιστεύεται ότι είπε η ενορίτισσα.

Η Jamie γνωρίζει ότι η κόρη της θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις μεγαλώνοντας, αλλά θεωρεί ότι είναι καλύτερο από την άλλη εναλλακτική.

«Ίσως δεν είναι ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά είναι πολύ καλύτερος από το να προσπαθεί να ζήσει μια ζωή όπου δεν είναι η εαυτή της», αναφέρει η ίδια.

Μια από τις καλύτερες συμβουλές που έδωσαν στην οικογένεια ειδικοί είναι «Να την ακούν συνεχώς. Να την υποστηρίζουν και όχι να την ενθαρρύνουν».

Δείτε Επίσης

Για αυτό το σκοπό, η Rebekah και η οικογένειά της έχουν γίνει υπέρμαχοι της τρανς κοινότητας, ενώ η Jamie καταθέτει ενώπιον του νόμου υπέρ νομοσχεδίου υπέρ των τρανς ατόμων, συμμετέχοντας σε διαμαρτυρίες προς συμπαράσταση των τρανς δικαιωμάτων.

Μετά την ακύρωση από την κυβέρνηση του Τραμπ οδηγιών της διακυβέρνησης Ομπάμα που εξασφάλιζαν δικαιώματα σε τρανς παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος χρήσης τουαλετών σύμφωνα με το φύλο με το οποίο αυτά προσδιορίζονται, η Rebekah και η μητέρα της συμμετείχαν και μίλησαν σε μια συγκέντρωση στο Jersey City, κάτι, το οποίο σύμφωνα με την μητέρα της, «ήταν πραγματικά μια ενδυναμωτική εμπειρία».

Δεν έχουν υπάρξει όλα τα σχόλια στο διαδίκτυο θετικά, αλλά, όπως αναφέρει η Jamie, έχει καταφέρει να προστατεύσει την κόρη της από εκείνα που είναι αρνητικά.

Η Rebekah δήλωσε πως οι γονείς της είναι «οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της».

«Πιστεύω ότι η μητέρα και ο πατέρας μου είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου γιατί με βοήθησαν να περάσω αυτή την αλλαγή», είπε η ίδια.

Παρόλα αυτά ακόμα και οι γονείς χρειάζονται υποστήριξη. Η Jamie είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε ομάδες στο Facebook για γονείς με τρανς παιδιά, αλλά και στην κλινική φύλου στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια και ομάδες γονέων όπως η PFLAG (Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays).

«Είναι σημαντικό να μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους και να μπορείς να μιλήσεις με γονείς, οι οποίοι περνάνε την ίδια κατάσταση», είπε.

© T-zine.gr με πληροφορίες από nj.com

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί