Ντομένικο Ντόλτσε - Dolce Domenico (b. 1958)

13 Αυγούστου: Ντομένικο Ντόλτσε (b. 1958)

Σαν Σήμερα 13 Αυγούστου – LGBT People in History


Update: 13 Αυγούστου 2019

T-zine.gr

Ντομένικο Ντόλτσε
Dolce, Domenico (b. 1958)

Ντομένικο Ντόλτσε
Ντομένικο Ντόλτσε

Το δίδυμο των Ιταλών μόδιστρων Ντόλτσε και Γκαμπάνα είναι γνωστό παγκοσμίως για τα σέξι, γκλάμουρους γυναικεία ρούχα και για τα κομψά σχέδια υψηλής ραπτικής ανδρών.

Ο Ντομένικο Ντόλτσε γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1958 στην Polizzi Generosa, κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας. Ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της μόδας βοηθώντας στην εταιρεία ραπτικής των γονιών του. Θέλοντας να ακολουθήσει καριέρα στον χώρο ταξίδεψε στο Μιλάνο για να εργαστεί σε οίκο μόδας.

Το 1982 θα γνωρίσει τον Στέφανο Γκαμπάνα (ο οποίος είχε σπουδάσει σχέδιο στην Σχολή Καλών Τεχνών) και μαζί θα εγκαταλείψουν τον οίκο ραπτικής που εργάζονταν και θα εργαστούν πάλι μαζί στο ίδιο γραφείο. Μετά από δεκαοκτώ όμως μήνες θα αποφασίσουν να ενώσουν τόσο τις δυνάμεις τους στον χώρο της μόδας, όσο και να ενώσουν τις ζωές τους. Ο οίκος Dolce & Gabbana μόλις είχε γεννηθεί.

Ο Οργανισμός Μόδας του Μιλάνου, Camera Nazionale, σύντομα αναγνώρισε το ταλέντο τους και τους κάλεσε να κάνουν την πρώτη τους επίδειξη μόδας με γυναικεία ρούχα, με τίτλο «πραγματική γυναίκα», στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου.

Αυτή ήταν και η αρχή της μεγάλης τους καριέρας. Πέραν όμως από επιτυχημένοι επιχειρηματίες στον χώρο της μόδας οι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα είναι για 19 χρόνια ζευγάρι που μοιράζονται τα πάντα στη ζωή και στο επάγγελμα. Δεν δίστασαν από την αρχή της γνωριμίας τους να κάνουν γνωστά τα πάντα για την σχέση τους, τον χώρο που κατοικούν, τις κοινές τους συνήθειες σε συνεντεύξεις.

Μάλιστα το σπίτι που κατοικούν είναι η Villa Volpe, ένα παλάτσο του 19ου αιώνα στην καρδιά του Μιλάνου, το οποίο υπήρξε αντικείμενο πολλών σχολίων στον τύπο.

Έραψαν ρούχα για τους πιο γνωστούς σταρ όπως οι Tom Cruise, Brian Ferry, Brad Pitt, Bruce Willis, Isabella Rossellini, Demi Moore, Nicole Kidman και πολλοί ακόμη. Η αγαπημένη τους όμως σταρ ήταν και όπως λεν θα παραμείνει η Μαντόνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 το ζευγάρι χώρισε, όμως εξακολουθούν να παραμένουν φίλοι και να δημιουργούν μαζί.

Βιβλιογραφία

Cartner-Morley, Jess. “Drama Kings.” The Guardian f+b (Autumn/ Winter 2000/2001): 26-32.
Clark, Adrian, “Dolce Vita.” Loaded Fashion 5 (Autumn/Winter 2000/2001): 122-128.
Dolce & Gabbana. Dolce & Gabbana: Wildness. New York: Abbeville Press, 1998.
Frankel, Susannah. “La Dolce Vita.” The Guardian Weekend (October 4, 1997): 44-46.
Katz, Marcelle. “How We Met: Domenico Dolce and Stefano Gabbana.” Independent on Sunday (August 3, 1997): 50-51.
Sozzani, Franca. Dolce & Gabbana. London: Thames & Hudson, 1999.
Tredre, Roger. “La Dolce Vita.” Observer Life (November 3, 1996): 25-28.

 

LGBT People in History

Πηγή: © ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ – COLOURFUL PLANET με πληροφορίες από Glbtq.Com

© T-zine.gr