Now Reading
15 Νοεμβρίου: Charlotte Mew

15 Νοεμβρίου: Charlotte Mew


Σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου – LGBTQI People in History


Charlotte Mew

Σάρλοτ Μιού

(15 Νοεμβρίου 1869 – 24 Μαρτίου 1928)

Charlotte Mew

Η Charlotte Mary Mew γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 1869 στο Λονδίνο. Ο πατέρας της Frederick Mew, ήταν αρχιτέκτονας και, η μητέρα της, Anna Maria Kendall Mew ήταν κόρη του ιδιοκτήτη του γραφείου που εργαζόταν ο σύζυγός της. Την μεγάλωσε όμως η νοσοκόμος της Elizabeth Goodman, την οποία στα απομνήμονεύματά της την περιγράφει ως «μία γριά υπηρέτρια». Η οικογένεια δοκιμάστηκε πολλές φορές απ’ τη μοίρα, όταν τρία αδέρφια της απεβίωσαν σε παιδική ηλικία και τα άλλα δύο παρουσίασαν σημάδια παραφροσύνης στα είκοσί τους χρόνια.

 

Από την εφηβική της ηλικία έγραφε μικρά διηγήματα και ποιήματα. Η πρώτη της δημοσιευμένη δουλειά ήταν το διήγημα “Passed,” το 1894. Ωστόσο η επόμενή της, το διήγημα με τίτλο “The China Bowl,” απερρίφθη. Ο κύριος όγκος του ποιητικού της έργου ήταν στην περίοδο 1909 – 1916.

Το 1912 παρουσίασε στην ριζοσπαστική εφημερίδα The Nation, το ποίημά της “The Farmer’s Bride” που έκανε αίσθηση. Η ποιήτρια και κριτικός της εποχής, Catherine Scott, διέκρινε το ταλέντο της και την κάλεσε στις λογοτεχνικές της συγκεντρώσεις, όπου εκεί γνώρισε τους Alida Klementaski και Harold Monro που ήταν ιδιοκτήτες του οίκου Poetry Bookshop και της εξέδωσαν ανθολογία με τον ίδιο τίτλο (“The Farmer’s Bride”). Το βιβλίο δεν πήγε καλά σε πωλήσεις, ωστόσο, έπεσε στην προσοχή του Sidney Cockerell, διευθυντή του Fitzwilliam Museum, ο οποίος έστειλε κόπιες στους φίλους του Siegfried Sassoon και Thomas Hardy. Ο Hardy ειδικά εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο της Mew και βοήθησε στην δεύτερη έκδοση του βιβλίου το 1921, που είχε πολύ καλύτερη τύχη. Επίσης βοήθησε όταν χρειάστηκε την Mew να πάρει κάποια χρήματα εν είδη σύνταξης.

Η προσωπική της ζωή ήταν όλο πισωγυρίσματα. Ωστόσο διατήρησε δύο μακροχρόνιους δεσμούς. Με την Ella D’Arcy, το 1998 και με την γνωστή μυθιστοριογράφο, May Sinclair, εννιά χρόνια αργότερα. Όταν όμως η σχέση τους δοκιμάστηκε και διαλύθηκε, η Sinclair την δημοσιοποίησε φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την πρώην ερωμένη της.

Στην ποίηση της Mew δεν είναι εμφανή τα στοιχεία της σεξουαλικής της ταυτότητας, ωστόσο ο αναγνώστης μπορεί να προσέξει τα κωδικοποιημένα σημάδια μέσα από τους δραματοποιημένους μονολόγους της όπου διαφαίνονται η ματαίωση και η απομόνωση.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν αρκετά δύσκολα. Σημαδεύτηκαν από τον θάνατο πολλών αγαπημένων της προσώπων, ειδικά της μητέρας της το 1923. Τον Φεβρουάριο του 1928 αρχίζει να δείχνει σημάδια νευρικού κλονισμού και ένα χρόνο αργότερα αυτοκτονεί πίνοντας ένα μπουκάλι δηλητηριώδες απολυμαντικό.

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

——————

 

* Πρώτη δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2008 στο transs.gr, αναδημοσίευση από τον Πολύχρωμο Πλανήτη.

**Επικαιροποίηση: 15 Νοεμβρίου 2018

Πηγή : ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ – COLOURFUL PLANET με πληροφορίες από Glbtq.Com

Δείτε Επίσης

 

© T-zine.gr

 

 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί