19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης LGBTQI Ταινιών

Ελλάδα: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 | 23:26

T-zine.gr

Κινηματογράφος 

 

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης LGBTQI Ταινιών

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης LGBTQI Ταινιών θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου 2017 στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης, στο λιμάνι. Θα υπάρχουν καθημερινά δύο προβολές: 7μμ και 9μμ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» με τη υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Θεσσαλονίκης Europe Direct, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη / Γαλλικού Ινστιτούτου, του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe της Θεσσαλονίκης, της Πρεσβείας της Νορβηγίας / Νορβηγικού Ινστιτούτου, της Πρεσβείας της Σουηδίας, πολλών οργανώσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Θα προβληθούν ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από 21 χώρες: Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ενωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ναμίμπια, Κάτω Χώρες, Νορβηγία/ΗΠΑ, Ν. Κορέα, Πουέρτο Ρίκο, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία.

Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Οι ελληνικές ταινίες έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό. Το κοινό θα επιλέξει την καλύτερη ταινία, στην οποία θα δοθεί έπαθλο.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

Δρώμενο κατά την Έναρξη (29/9, ώρα 8:30μμ) με το μουσικό συγκρότημα “Κρουστά” που θα παρουσιάσει δείγμα των έργων του.

Έκθεση ζωγραφικής στο χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με έργα της ζωγράφου Στυλιάνας Κατσιάρη, η οποία εκπόνησε και την απεικόνιση της αφίσας του φεστιβάλ.

Διάλογος με προσκεκλημένους σκηνοθέτες και άλλους παράγοντες των ταινιών, από Αργεντινή, Αυστραλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ενωμένο Βασίλειο Ναμίμπια, Κίνα και Κάτω Χώρες, οι οποίοι θα βρίσκονται στο φεστιβάλ και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τις προβολές.

Θεματικές συζητήσεις:

«Ασύμμετρο ταγκό» (Αυγή Προγκίδη, χορογράφος),

Εκπαίδευση νέων σε θέματα κοινωνικού φύλου και σεξουαλικών έλξεων (Μαρία Σερίφη, ψυχολόγος –ψυχοθεραπεύτρια),

Διεμφυλικοί άνδρες (Αναστάσιος Ζαρίφης, Γραμματέας Περιφέρειας Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών ΣΥΔ) και

Ανθρώπινα δικαιώματα – διαπολιτισμικότητα – προσφυγικό – Λε.Γκ.Α.Δι.Μ. (Bin Chen, δημοσιογράφος / φιλόλογος / σκηνοθέτης).

Θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος για την προβολή της Επίσημης Έναρξης (29/9, ώρα 9μμ), την Ειδική Προβολή – Συζήτηση (1/10, ώρα 6μμ) και την προβολή της Επίσημης Λήξης (3/10, ώρα 9μμ), όπως και για όλες τις συζητήσεις.

Πληροφορίες: http://www.lgbt-iff.gr
e-mail: lgbtq.tiff@gmail.com,
κιν.: +30 69 99 249 000