Now Reading
23° Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών

23° Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών

Tο 23ο διαγωνιστικό, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών Θα πραγματοποιηθεί στις 18 ως 21 Νοεμβρίου 2021, σε αίθουσα προβολών στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι (Θεσσαλονίκη). Καθημερινά θα γίνονται δύο προβολές, στις 6.00 μμ και 9.15 μμ.

 

Στο Φεστιβάλ παρέχει την αιγίδα του και το επιχορηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το στηρίζουν: το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως ανελλιπώς το κάνει από το 1999 ως σήμερα, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, το Γαλλικό Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι το «Στο Κόκκινο», το περιοδικό Antivirus, το Τ-ΖΙΝΕ, η Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Pride.

Θα προβληθούν 38 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οι ξένες ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους, οι ελληνικές θα έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Οι προβολές θα πλαισιωθούν από προσκαλεσμένες/-ους σκηνοθέτες και ειδικούς στη θεματική του φεστιβάλ.

Θα υπάρξουν συζητήσεις για το ΛΟΑΤΚΙ+ προσφυγικό, για τον γάμο ομόφυλων προσώπων (εισηγείται ο δικηγόρος Παύλος Ζορμπάς), για την απόκτηση παιδιών (εισηγείται η ομ. Καθ. Νομικής ΑΠΘ Θεοφανώ Παπαζήση) και για τους στόχους του θεσσαλονικιώτικου κινήματος, έτσι όπως τους θέτει η «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» (Ν. Χατζητρύφων) και το Thessaloniki Pride (Κ. Μαραγκός).

Θα απονεμηθούν βραβεία στις καλύτερες ταινίες.

Επίσης, στο φουαγέ / προθάλαμο των αιθουσών προβολής, θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση των ζωγράφων Ανδρέα Παύλου, Χρύσας Ταντανάση και Φόνης Τσιγδέμογλου – Αφεντούλη.

Το κοινό θα δει, θα συζητήσει και θα ψηφίσει για τι ταινίες, όπως αυτές παρατίθενται στο Πρόγραμμα.

Το εισιτήριο ανέρχεται σε 5 ευρώ και θα εκδίδεται μόνον ηλεκτρονικά στο filmfreeway  ως μία ώρα πριν την προβολή.

Διατίθενται επίσης μηδενικά εισιτήρια απόρων, κράτηση για τα οποία μπορείτε να κάνετε μέσω της ηλεκτρονική διεύθυνση sec.lgbtq.tiff@gmail.com.

*Θα τηρηθούν τα μέτρα υγείας που προβλέπει η πολιτεία: Χρήση μάσκας, επίδειξη Βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

*Επιπλέον μέτρο: Μεταξύ των δύο προβολών θα γίνεται απολύμανση της αίθουσας επί μία ώρα. Η αίθουσα προβολών θα έχει πληρότητα 50%, ως πρόσθετο μέτρο.

Η Νανά στην αφίσα του φετινού 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών

Η επιλογή της Νανάς, να κοσμεί τη φετινή επίσημη αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΓΚ.Λ.Α.Τ Ταινιών Θεσσαλονίκης, προέρχεται από τον θαυμασμό και τον σεβασμό μου προς το πρόσωπο και τη ζωή της.

Η Νανά, ήταν μια περήφανη τρανς γυναίκα και σεξεργάτρια, που δεν δίστασε να πολεμήσει για την αποδοχή, την αλήθεια και την ελευθερία.

Στο βωμό της ελευθερίας η κοινότητα κλήθηκε να κολυμπήσει στο αίμα άπειρες φορές φωνάζοντας για να προλάβει τα επόμενα. Το κόκκινο χρώμα πότε συνδέεται με τρόμο, πότε με πάθος, και πότε με δύναμη και περηφάνια. Γίνεται ο πυρήνας της χρωματικής παλέτας του έργου. Ποζάρει σα μια Μόνα Λίζα. “Η δική μας εμβληματική Μόνα Λίζα της Θεσσαλονίκης” .

Μπροστά από τα μνημεία και τα σημαντικά σημεία της πόλης, το βλέμμα της είναι ικανό να κοιτάξει το ψυχισμό σου. Όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και άτομα μετά από τριβή και επικοινωνία μαζί της. Λόγια, ιστορίες, κουβέντες κι ατελείωτα κους – κους ..

Η αυστηρή στάση του σώματός της και το εκκωφαντικό ήσυχο βλέμμα της, προβάλει ηχηρά την οντότητά της, τόσο στην queer κοινότητα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Δείτε Επίσης

Ντυμένη στα κόκκινα και με υπομονετικά σταυρωμένα τα δύο της χέρια, εμπνέει την αίγλη και τη χαρά, του να είναι κανείς πραγματικά ελεύθερ@ και συγκρατημένα αισιόδοξ@ για το μέλλον.

Ανδρέας Παύλου

 

 

 

 

 

LGBTQI News| Κινηματογράφος | T-zine.gr | 17.11.2021

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από gladfest.eu

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί