Now Reading
3600 ακαδημαϊκοί υπέγραψαν επιστολή υποστήριξης του έργου του Stonewal για την υποστήριξη των τρανς δικαιωμάτων

3600 ακαδημαϊκοί υπέγραψαν επιστολή υποστήριξης του έργου του Stonewal για την υποστήριξη των τρανς δικαιωμάτων

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 | 12:25

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | Trans News | T-zine.gr

 

Μετά από 30 ακαδημαϊκούς που υπέγραψαν επιστολή κατά των δικαιωμάτων των τρανς ανθρώπων, 3600 ακαδημαϊκοί υπογράφουν επιστολή προς υποστήριξη τους.

3600 ακαδημαϊκοί υπέγραψαν επιστολή υποστήριξης του έργου του Stonewal για την υποστήριξη των τρανς δικαιωμάτων.

3600 ακαδημαϊκοί υπέγραψαν επιστολή υποστήριξης του έργου του Stonewall.

Περισσότεροι από 3600 ακαδημαϊκοί έρχονται για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, αφού 30 λέκτορες κάλεσαν τα πανεπιστήμια στο να διακόψουν τις σχέσεις τους με την LGBTΙ+ οργάνωση Stonewall.

Η Sunday Times δημοσίευσε την επιστολή στις 16 Ιουνίου από 30 ακαδημαϊκούς με επικεφαλής της εκστρατείας την Kathleen Stock, ζητώντας από τα πανεπιστήμια να «αποκόψουν τους δεσμούς τους» με την Stonewall, μία από τις πιο αναγνωρισμένες LGBTΙ+ οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι 30 ακαδημαϊκοί κάλεσαν τα πανεπιστήμια να κόψουν τους δεσμούς τους με το Stonewall

Στην επιστολή των 30 αναφέρεται ότι το έργο του Stonewall βρίσκεται «σε ένταση με την ακαδημαϊκή ελευθερία», διότι η οργάνωση απαιτεί μια προσβάσιμη στάση στην εκπαίδευση για τους τρανς ανθρώπους και αντιτάσσεται στο «τρανσφοβικό» διδακτικό και ερευνητικό υλικό.

Ισχυρίστηκε ότι η οργάνωση ήταν υπεύθυνη για μια «ατμόσφαιρα εκφοβισμού» στον ακαδημαϊκό χώρο με τη διεξαγωγή της κατάρτισης Diversity Champions και κατηγόρησε την οργάνωση ότι παρουσίαζε «προκατειλημμένους και αντι-επιστημονικούς ισχυρισμούς ως αντικειμενικό γεγονός».

Η Ruth Hunt, η απερχόμενη διευθύνων σύμβουλος της LGBTΙ+ οργάνωσης Stonewall

Η επιστολή επέκρινε επίσης την υποστήριξη της οργάνωσης για τον αυτοπροσδιορισμό των τρανς παιδιών και κατηγόρησε το Stonewall για την επιδίωξη μιας «νέας εκπαίδευσης ότι οι τρανς γυναίκες ‘με πέη που ελκύονται από γυναίκες είναι λεσβίες’.

Ωστόσο, οι 30 ακαδημαϊκοί που έβαλαν τα ονόματά τους στην επιστολή από πανεπιστήμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν αντιδράσεις από περισσότερους από 3600 συναδέλφους τους.

3600 ακαδημαϊκοί επιστήμονες υποστηρίζουν τις συμπεριληπτικές πολιτικές για τους τρανς ανθρώπους

Η επιστολή προς απάντηση, που διοργανώθηκε από την Διδ. Caroline Dodds Pennock του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, ανατρέπει τις επιθέσεις στο Stonewall.

Αναφέρει: «Ως ακαδημαϊκοί και άλλοι συνάδελφοι που εργάζονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γράφουμε για να καταγράψουμε την υποστήριξή μας για τις πολιτικές και πρακτικές που είναι συμπεριληπτικές και υποστηρικτικές για τους τρανς συναδέλφους μας και τους τρανς σπουδαστές μας».

Η επιστολή προσθέτει: «Η κριτική των πολιτικών και των προγραμμάτων που προωθούν την ένταξη, όπως το Stonewall Diversity Champions, είναι ανεπιθύμητα».


«Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε το καθήκον να προστατεύσουμε τους σπουδαστές και τους συναδέλφους μας»

— 3600 ακαδημαϊκοί

 

«Αυτά τα θέματα είναι προϊόντα διαλόγου και συζήτησης και εξελίσσονται κατά τη διάρκεια αυτού του διαλόγου. Ωστόσο, η πρωταρχική μέριμνα πρέπει να είναι η ευημερία των ανθρώπων που υπόκεινται σε αυτές τις πολιτικές».

«Η ευαλωτότητα της LGBTQIA + κοινότητας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων και συγκεκριμένα εκείνων που είναι τρανς και φυλοδιαφορετικοί, είναι καλά τεκμηριωμένη. Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε το καθήκον να προστατεύσουμε τους σπουδαστές και τους συναδέλφους μας».

Δείτε Επίσης

«Ο σεβασμός της ταυτότητας φύλου και/ή της σεξουαλικότητας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο αυτού του καθήκοντος προστασίας. Είναι αδιανόητο ότι αυτό το καθήκον πρέπει να θεωρείται το αντίθετο της “ακαδημαϊκής ελευθερίας”».

«Αντίθετα, το να το αγνοούμε ή να το αρνηθούμε αποκλείει τους ακαδημαϊκούς και τους συναδέλφους μας – είτε είναι προπτυχιακοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί υποψήφιοι, ερευνητές πρώιμης σταδιοδρομίας, καθηγητές, προσωπικό επαγγελματικών υπηρεσιών ή αμέτρητοι άλλοι – στο να βιώσουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον ώστε να έχουν την ελευθερία τους».

Η επιστολή καταλήγει: «Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων στην ελευθερία του λόγου και την ασφαλή συζήτηση αλλά μέχρι όλοι οι LGBTQIA + άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν, να εργαστούν και να μάθουν στα πανεπιστήμια μας χωρίς φόβο ή εκφοβισμό, είναι ζωτικής σημασίας να σταθούμε και να πούμε ότι υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των τρανς και φυλοδιαφορετικών ανθρώπων στο να είναι ο εαυτός τους».

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί