9 φωτογραφίες για τη μάχη κατά της βίας που ζουν τα τρανς πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 | 13:32

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αφροδίτη Παπαγεωργίου | Trans News | Βιβλίο | Φωτογραφία | T-zine.gr 

 

9 φωτογραφίες για τη μάχη κατά της βίας που ζουν τα τρανς πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ.«Transgender Sex Work and Society», είναι ο τίτλος αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας έκδοσης του Harrington Park Press στο πλαίσιο των σπουδαστικών του εκδόσεων που κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους που βρίσκεται στο τέλος του.

Επιμελημένο από τον Larry Nuttbrock, ερευνητή και κάτοχο διδακτορικού διπλώματος σε θέματα που σχετίζονται με τα τρανς πρόσωπα αλλά και την εργασία στο σεξ (μπορείτε να δείτε περισσότερα σχετικά με την δουλειά του, εδώ), ο οποίος για να διασφαλίσει την αξιοπιστία και την επιτυχία του πρότζεκτ κινητοποίησε πολλά τρανς πρόσωπα και προσωπικό που εργάστηκαν γι’ αυτό, αποτελεί μία άριστη συλλογή μελετών για τη ζωή των τρανς προσώπων που εργάζονται στο σεξ σε όλον τον κόσμο.

Στο «Transgender Sex Work and Society», διερευνάται ο ρόλος της εργασίας στο σεξ στις ζωές των τρανς γυναικών σε όλο τον κόσμο σε σύνδεση με τις διακινδυνεύσεις αυτής της εργασίας, περνώντας μέσα από τη σύνθετη αλληλεπίδραση του βιολογικού και του κοινωνικού φύλου, την επιβίωση, το αξιοβίωτο των ζωών, της επιθυμίας, της αγάπης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της υγείας.

Παρ’ ότι οι συνθήκες μπορεί να ποικίλουν, το αναδεικνυόμενο θέμα αυτών των μελετών που συνθέτουν την έκδοση είναι ότι η ζωή για τα τρανς πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ είναι διάχυτη από κακοποιήσεις που βιώνουν.

Σύμφωνα με το Sex Workers Outreach Project USA, οι τρανς και ιδιαίτερα οι μη λευκές τρανς σεξεργάτριες βρίσκονται σε ιδιαίτερη διακινδύνευση λόγω της βίας, ενώ ο αριθμός των δολοφονημένων τρανς σεξεργατριών είναι δυσανάλογος για το 2018.

Στις φωτογραφίες του Caleb Quinley που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν, βλέπουμε τρανς σεξεργάτριες στην Μπανγκόγκ, που στη τοπική γλώσσα ονομάζονται kathoey, ωστόσο νομικά αναγνωρίζονται ως άντρες.

Παρ’ ότι οι στατιστικές για τον hiv είναι υψηλότερες στην Ταϊλάνδη από άλλες ασιατικές χώρες, οι στρατηγικές της κυβέρνησης της χώρας για τον hiv αναπτύσσονται –συμπεριλαμβανομένης χρήσης PrEP και PEP–, ωστόσο αυτές οι πολιτικές δεν συμπεριλαμβάνουν τις τρανς σεξεργάτριες ως μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης.

Συγκρινόμενων με τις μη τρανς (cis) σεξεργάτριες και τους άντρες που εργάζονται στο σεξ, οι τρανς σεξεργάτριες πληρώνονται πολύ λιγότερο για τις υπηρεσίες τους, βιώνουν περισσότερη βία από πελάτες, συντρόφους και μέλη της οικογένειάς τους, αλλά και επιβολής θεσμοποιημένης βίας από το κράτος μέσω άδικων νόμων, ενώ τα ποσοστά έκθεσης στον hiv είναι μεγαλύτερα, καθώς επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση των τρανς σεξεργατριών στην πρόληψη, την αντιμετώπιση ή αγωγές είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Photos by Caleb Quinley
Photos by Caleb Quinley

Photos by Caleb Quinley

Photos by Caleb Quinley

Photos by Caleb Quinley

Photos by Caleb Quinley

Photos by Caleb Quinley

Photos by Caleb Quinley

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Advocate