Now Reading
Αυστραλία: Οι οργανώσεις καλούν για αλλαγές στο σύστημα σωφρονισμού μετά από καταγγελίες για βιασμούς τρανς γυναικών σε ανδρικές φυλακές

Αυστραλία: Οι οργανώσεις καλούν για αλλαγές στο σύστημα σωφρονισμού μετά από καταγγελίες για βιασμούς τρανς γυναικών σε ανδρικές φυλακές

Αυστραλία: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018 | 10:35

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

Trans News

«Δεν έκρυψα ποτέ την ταυτότητα φύλου του παιδιού μου. Περπατούσα στο δρόμο μαζί του στο δρόμο, αγόραζα το μακιγιάζ του. Δεν με ένοιαζε».

Αυστραλία: Οι οργανώσεις καλούν για αλλαγές στο σύστημα σωφρονισμού μετά από καταγγελίες για βιασμούς τρανς γυναικών σε ανδρικές φυλακές.

Οι οργανώσεις καλούν για αλλαγές στο σύστημα σωφρονισμού μετά από καταγγελίες για βιασμούς τρανς γυναικών σε ανδρικές φυλακές.

Η Τασμανία ζήτησε την τροποποίηση του συστήματος μετά από δήλωση μιας μητέρας για το βιασμό της κόρης της η οποία ήταν σε ανδρικές φυλακές.

Η Rosemary Harwood μίλησε για την κόρη της Marjorie, την οποία ανέφερε χρησιμοποιώντας αντωνυμίες του ανδρικού φύλου (σημείωση: για λόγους ορθής αναφοράς η είδηση στο t-zine μεταφέρθηκε είτε με ουδέτερες ,είτε με θηλυκές αντωνυμίες).

«Δεν έκρυψα ποτέ την ταυτότητα φύλου του παιδιού μου. Περπατούσα στο δρόμο μαζί του, του αγόραζα το μακιγιάζ του. Δεν με ένοιαζε. Ήθελε γυναικεία ρούχα, αγόραζε γυναικεία ρούχα», είπε στην ABC.

Η Harwood είπε ότι η Marjorie πέθανε τον περασμένο μήνα, όπου πέρασε την ζωή της μέσα και έξω από τη φυλακή δίνοντας αγώνα με την κατάχρηση ουσιών και ενεπλάκη σε έγκλημα μετά από εκτεταμένο εκφοβισμό (bullying).

«Και έλεγα στον δικαστή αν μπορεί να την βάλει κάπου που να είναι ασφαλής. Αλλά ο περίγυρος μου λέει ότι δεν μπορώ να κατηγορήσω τον δικαστή, δεν εναπόκειται στον δικαστή σε ποια φυλακή θα πάει», δήλωσε η Harwood.

Η Marjorie τοποθετήθηκε σε ανδρική φυλακή, σύμφωνα με την Harwood, και κάποτε είπε στη μητέρα της ότι βιάστηκε ενώ ήταν φυλακισμένη. Είπε: «Μαμά, με βίασαν. Πέντε από αυτούς», είπε η Harwood. Ο βιασμός οδήγησε την Marjorie να νοσηλευτεί.

«Όταν ο δικαστής τον καταδίκασε, είπε «μαμά, βοήθησε με». Νιώθω απροστάτευτη», δήλωσε η Harwood. «Σκεφτόμουν τον τελευταίο καιρό ότι θα είχε πεθάνει εκεί αιμορραγώντας, κλαίγοντας, σκεπτόμενη, «Μαμά, βοήθησε με». Δεν ήμουν εκεί.

Η Marjorie δεν ανέφερε ποτέ τον βιασμό της και πέθανε τον περασμένο μήνα, 38 ετών, αφού ζούσε με νεφρική νόσο από τότε που ήταν παιδί. «Ο γιατρός της πρόσφερε πολλές φορές αιμοκάθαρση. [Η Marjorie είπε] «όχι δεν θέλω μαμά αιμοκάθαρση, θέλω να πεθάνω». Αυτό είναι δύσκολο για μια μητέρα να δεχτεί», δήλωσε η Harwood.

«Με την επίβλεψη της ασφάλειας της φυλακής, οι τρανς και ίντερσεξ κρατούμενοι στεγάζονται σε μια ειδική εγκατάσταση σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Τασμανίας στο ABC. «Το TPS δεν έχει κανένα αρχείο ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει αναγνωριστεί ως τρανς γυναίκα».

Δείτε Επίσης

Martine Delaney. Image: Supplied.

Η συνήγορος των τρανς ανθρώπων, Martine Delaney, δήλωσε ότι η Marjorie «ήταν πολύ πιο γενναία από εμένα και προσπαθούσε να είναι ο εαυτός της από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αυτό της έβαλε πολλά εμπόδια και την απογοήτευσε κάτι που συνεχίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της». «Αναρωτιέμαι γιατί ένα σύστημα φυλακών που παρέχει ασφαλή κράτηση για ανθρώπους που κατηγορούνται για αδικήματα περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, δεν παρέχει την ίδια προστασία για ένα τρανς άτομο που βρίσκεται σε ανδρική φυλακή», δήλωσε η Delaney.

Γράφοντας για τον Star Observer τον περασμένο μήνα, η Delaney κάλεσε για «πλήρη ισότητα για τα τρανς και φυλοδιαφορετικά πρόσωπα στην Αυστραλία». «Οι οργανώσεις των τρανς, φυλοδιαφορετικών και ίντερσεξ ανθρώπων σε ολόκληρο το κράτος έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να απαιτήσουμε περισσότερα, και ως κοινότητα εργαζόμαστε για την πολιτική πίεση και την υπεράσπιση για να συμβεί αυτό», συμπλήρωσε.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί