Now Reading
Αιγύπτιος ηθοποιός αποκάλυψε πως ο γιος του είναι τρανς: «Πρέπει να τον βοηθήσω»

Αιγύπτιος ηθοποιός αποκάλυψε πως ο γιος του είναι τρανς: «Πρέπει να τον βοηθήσω»

Avatar photo

Αίγυπτος: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 | 23:44

Trans News |T-zine.gr

 

Ο Hisham Selim, διάσημος Αιγύπτιος ηθοποιός, μίλησε δημοσίως για τον γιο του και την διαδικασία φυλομετάβασης σε τηλεοπτική εκπομπή

Αιγύπτιος ηθοποιός αποκάλυψε πως ο γιος του είναι τρανς: «Πρέπει να τον βοηθήσω»

Διάσημος Αιγύπτιος ηθοποιός αποκάλυψε δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο τρανς γιος του προέβη σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου.

Την περασμένη Κυριακή, ο Hisham Selim εξέπληξε τους τηλεθεατές μιλώντας ανοιχτά σχετικά με τον 26χρονο γιο του, Nour, κίνηση σπάνια για τα δεδομένα της συντηρητικής χώρας του. Δυο ημέρες αργότερα, έδωσε νέα τηλεοπτική συνέντευξη, αυτή τη φορά μαζί με τον Nour.

Η κίνησή του προκάλεσε τεράστιο κύμα συμπαράστασης στα social media, με ακτιβιστές της κοινότητας LGBT να την χαρακτηρίζουν σπουδαίο βήμα. Στην Αίγυπτο, μια θρησκευτικά συντηρητική κοινωνία, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στιγματίζεται έντονα. Ωστόσο τα transgender άτομα είναι συγκριτικά πιο αποδεκτά από την κοινωνία και την αιγυπτιακή κυβέρνηση σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους.

Παρόλο που η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται παράνομη σύμφωνα με τους νόμους, τα LGBT άτομα της υπόκεινται ανά περιόδους σε μέτρα καταστολής και συλλήψεις λόγω «ανηθικότητας».

«Πρέπει να τον βοηθήσω»

Στην πρώτη συνέντευξη, στο ιδιωτικό κανάλι Al-Qahira Wa al-Nas, ο Selim αποκάλυψε πώς ο γιος του -ηλικίας τότε 18 ετών- του παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως νιώθει άβολα με το φύλο, με το οποίο γεννήθηκε.

«Μια μέρα μου είπε, “ζω σε ένα σώμα που δεν είναι δικό μου”. Ήταν 18 χρονών τότε, τώρα είναι 26», ανάφερε. «Δεν εξεπλάγην… επειδή από την ημέρα που γεννήθηκε ένιωσα πως το σώμα του ήταν σώμα αγοριού. Πάντα το υποπτευόμουν», είπε ο Selim.

Ο 62χρονος ηθοποιός χαρακτήρισε τον γιο του «θαρραλέο», ειδικά «εφόσον ζούμε σε μια κοινωνία που αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα…πολύ δύσκολα».

Επίσης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο γιος του στην προσπάθεια να αλλάξει το φύλο του στην ταυτότητά του, που έληξε πριν από δυο χρόνια, επειδή η μετάβαση δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

«Το πρόβλημα με την Αίγυπτο είναι πως έχουμε είτε αρσενικό είτε θηλυκό, δεν έχουμε τίποτα ενδιάμεσο που να αναφέρεται στην μεταβατική φάση», είπε ο Selim.

Παρόλο που η φυλομετάβαση είναι νόμιμη στη χώρα, η διαδικασία είναι μακρά και περίπλοκη, καθώς περιλαμβάνει εξετάσεις, ψυχολογική αξιολόγηση και έγκριση από γιατρούς αλλά και κληρικούς.

 

 

Δυο ημέρες αργότερα, πατέρας και γιος έδωσαν κοινή συνέντευξη στην αραβική DW, ενώ βρίσκονταν σε ένα γιοτ. Ο Nour είπε πως είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει πριν μιλήσει τελικά στον πατέρα του για την μετάβαση.

«Δεν ένιωθα πως ήμουν κανονικός. Δεν μπορούσα να ζήσω έτσι. Δεν έβλεπα μέλλον για τον εαυτό μου», είπε. «Αν δεν το είχα κάνει, θα είχα αυτοκτονήσει», πρόσθεσε. «Δεν νομίζω πως θα με δει κάποιος τώρα και θα πει, “όχι, έπρεπε να είχε παραμείνει Noura», ανέφερε ο ίδιος.

«Βήμα μπροστά»

Αποσπάσματα από τις δυο συνεντεύξεις κυκλοφόρησαν ευρέως στα αιγυπτιακά social media, με πολλούς να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το θάρρος πατέρα και γιου, ενώ την στάση του Hisham Selim επιδοκίμασαν πολλοί συνάδελφοί του, ακτιβιστές της κοινότητας LGBT κ.α.

«Φυσικά η στάση του Hisham Salim πρέπει να επαινεθεί, αλλά η πιο όμορφη έκπληξη είναι η στήριξη από τον κόσμο απέναντι στον γιο του», σχολίασε ο σκηνοθέτης Amr Salama.

https://twitter.com/3alooza/status/1257083842361516032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1257083842361516032&ref_url=https%3A%2F%2F

Βέβαια η παραδοχή του 62χρονου ηθοποιού πως η αντίδρασή του μπορεί αν μην ήταν ίδια αν ο γιος του ήταν τρανς γυναίκα, απογοήτευσε αρκετούς.

«Ειλικρινά, όταν το συλλογίζομαι, σκέφτομαι, “Ευτυχώς που δεν είναι αντίστροφα”. Παρόλο που πιστεύω ότι είναι το ίδιο, ως Άραβας και Αιγύπτιος που μεγάλωσε πιστεύοντας πως οι άντρες είναι πιο ισχυροί ή έχουν υψηλότερο στάτους, θα ήταν οπωσδήποτε εντελώς διαφορετικό για εμένα», είπε στην αραβική DW.

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Κύπρια τρανς γυναίκα κινδυνεύει σε ανδρικές φυλακές στο Κάιρο της Αιγύπτου

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: «Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά συνεχίζει να τους συλλαμβάνει»

Διαβάστε: ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΤΡΑΝΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ «ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ» ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Lifo

 

 

 

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί