Now Reading
Αιγύπτια τρανς ακτιβίστρια λέει ότι αντιμετωπίζεται σαν «τον εχθρό» και δηλώνει ότι είναι «έτοιμη για πόλεμο» με την πατρίδα της

Αιγύπτια τρανς ακτιβίστρια λέει ότι αντιμετωπίζεται σαν «τον εχθρό» και δηλώνει ότι είναι «έτοιμη για πόλεμο» με την πατρίδα της

Αίγυπτος: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 | 13:50

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.K.

Αιγύπτια τρανς ακτιβίστρια λέει ότι αντιμετωπίζεται σαν «τον εχθρό» και δηλώνει ότι είναι «έτοιμη για πόλεμο» με την πατρίδα της

Η ακτιβίτστιρα για θέματα ΛΟΑΤΚΙ+ και διεμφυλική γυναίκα Malak Al-Kashef αποφυλακίστηκε.

Μια τρανς ακτιβίστρια από την Αίγυπτο αναφέρει ότι αντιμετωπίζεται ως «ο εχθρός» στην ίδια της την πατρίδα, όπου οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες γενικώς, δεν γίνονται αποδεκτές.

Η Μαλέκ Ελ-Κασιφ λέει οτι οι Αιγύπτιοι που δηλώνουν οτι είναι «διαφορετικοί» πρέπει να είναι «έτοιμοι για πόλεμο» κατά το ABC News.

«Η κοινωνία θα σε σημαδεύσει και θα σε αντιμετωπίσει σαν να είσαι ό εχθρός» είπε.

Η Τρανς ακτιβίστρια Μαλεκ Ελ-Κασίφ λέει οτι δεν θέλει να κρύψει την ταυτότητά της στην Αίγυπτο.

«Εαν ήθελα να κρυφτώ, θα το είχα κάνει και θα έμενα απλώς με τους γονείς μου – δεν θα απεκάλυπτα την ταυτότητά μου [διεμφυλική] και θα γλίτωνα από όλα αυτά».

Η Μαλεκ είναι μια από τις πιο διάσημες και ορατές τρανς ακτιβίστριες της χώρας της – μια κίνηση που δεν είναι εύκολη σε μια χώρα εχθρική στους ΛΟΑΚΤΙ+ ανθρώπους.

Ανοίχτηκε [η Μαλέκ] σχετικά με την εμπειρία της να αντιμετωπίσει την ταυτότητα φύλου της, αποκαλύπτοντας οτι είπε στη μητέρα της όταν ήταν εννέα ετών οτι ήταν κορίτσι. Αργότερα ο πατέρας της την ξυλοκόπησε επειδή εξέφρασε την ταυτότητα φύλου της.


Η κοινωνία θα σε σημαδεύσει και θα σε αντιμετωπίσει σαν να είσαι ο εχθρός

 

Από τότε που έφυγε από το σπίτι της, στα 13, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων στην Αίγυπτο. Τον προηγούμενο χρόνο συνελήφθη επειδή υποστήριξε διαδήλωση μετά από μια σύγκρουση τρένου στην χώρα της.

Φυλακίστηκε σε ανδρικές φυλακές, μια κίνηση που έφερε τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι διεμφυλικές γυναίκες στην Αίγυπτο στο προσκήνιο.

ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν αυθαίρετες συλλήψης στην Αίγυπτο, παρά την επιμονή της κυβέρνησης οτι δεν υπάρχουν καθόλου.

Στη διήγησή της περιγράφει ότι αρπάχθηκε από την αστυνομία τις πρώτες ώρες της 6ης Μαρτίου, αφού την είχαν παρασύρει στο σπίτι της μητέρας της, σε μια επιχείρηση «κεντρί».

Ακολουθώντας την σύλληψή της έμεινε για 3 ημέρες σε άγνωστη τοποθεσία χωρίς πρόσβαση σε νομική υποστήριξη.

Αποφυλακίστηκε τον προηγούμενο Ιούλιο, μετά από 120 ημέρες εγκλεισμού στην απομόνωση.

Οι δηλώσεις της Ελ Κασίφ έρχονται μερικές μέρες αφότου η Αιγυπτιακή κυβέρνηση έλαβε έντονες επικρίσεις από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επειδή αρνείται οτι οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι υπάρχουν, ενώ συνεχίζει να τους συλλαμβάνει.

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι συνελήφθησαν τον προηγούμενο χρόνο στην Αίγυπτο για υποτιθέμενες ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές, βάσει του ισχύοντος νόμου περί ακολασίας. Παρ’ όλα αυτά οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι «δεν αναγνωρίζουν» την ύπαρξη κουιρ ανθρώπων καν».

Δείτε επίσης

Διαβάστε: «Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά συνεχίζει να τους συλλαμβάνει»

Διαβάστε: Πώς είναι να είσαι Αιγύπτιος, δημόσιο πρόσωπο και γκέι; Ο εγγονός του Ομάρ Σαρίφ «ψάχνει για ελπίδα»

Διαβάστε: Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε 14 άντρες για ομοφυλοφιλία και «μη φυσιολογικές» σεξουαλικές σχέσεις

Δείτε Επίσης

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από  Pink News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί