Ακροδεξιοί δημιούργησαν επεισόδια στο Thessaloniki Pride [εικόνες & βίντεο]

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 | 21:32

 

Ακροδεξιοί δημιούργησαν επεισόδια στο Thessaloniki Pride

Ένταση μεταξύ ακροδεξιών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης του 6ου Thessaloniki Pride.

Οι ακροδεξιοί έστησαν οδοφράγματα στο δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς διαδηλωτές και όταν αυτοί αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν με τις ασπίδες τους ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών.

Στον αντίποδα των επεισοδίων, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έδειξε όπως κάθε χρόνο τη στήριξη του στο Thessaloniki Pride, συμμετέχοντας και αυτός με την σειρά του στην πολύχρωμη παρέλαση και περπατώντας μάλιστα στην κεφαλή της πορείας του Φεστιβάλ.

Το 6ο Thessaloniki Pride τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με σύνθημα «Έλα όπως είσαι» διήρκεσε τέσσερις ημέρες με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου που ξεκίνησε νωρίτερα, από τον Λευκό Πύργο.

Πηγή: iefimerida.gr