Ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, έγινε για πρώτη φορά εθελοντής αιμοδότης, έπειτα από την άρση της ντροπιαστικής διάκρισης των ΛΟΑΤΚΙ+ από την αιμοδοσία.
«Δεν είναι ντροπή να είσαι ομοφυλόφιλος, ντροπή είναι να έχεις προκαταλήψεις»

«Στο παρελθόν είχα δικό μου άνθρωπο που είχε ανάγκη από αίμα και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω γιατί απαγορευόταν. Μία παράλογη ρύθμιση που απέκλειε απολύτως τους ομοφυλόφιλους πολίτες από το να γίνουν αιμοδότες και αναπαρήγαγε στερεότυπα και προκαταλήψεις καταργήθηκε», έγραψε στα social media ο Αλέξης Πατέλης, τονίζοντας ότι «Δεν είναι ντροπή να είσαι ομοφυλόφιλος, ντροπή είναι να έχεις προκαταλήψεις».
Ολόκληρη την ανάρτηση του Αλέξη Πατέλη:
«Σήμερα έδωσα αίμα για πρώτη φορά.
Στο παρελθόν είχα δικό μου άνθρωπο που είχε ανάγκη από αίμα και δεν μπορούσα να τον βοηθήσω γιατί απαγορευόταν.
Μία παράλογη ρύθμιση που απέκλειε απολύτως τους ομοφυλόφιλους πολίτες από το να γίνουν αιμοδότες και αναπαρήγαγε στερεότυπα και προκαταλήψεις καταργήθηκε.
Δεν είναι ντροπή να είσαι ομοφυλόφιλος, ντροπή είναι να έχεις προκαταλήψεις.
Σε προσωπικό επίπεδο είμαι πραγματικά συγκινημένος. Μπορώ επιτέλους να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη από αίμα.
Θέλω, τέλος, με την ευκαιρία αυτή να καλέσω όλους τους συμπολίτες που μπορούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Το αίμα σώζει ζωές!»
Η κάμερα του ΑΝΤ1 και η Κέλλυ Χεινωπόρου, ακολούθησε τον Επικεφαλή του Οικονομικού Γραφείου του ΠΘ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου πήγε για να δώσει αίμα, έπειτα από την κατάργηση της ρατσιστικής διάταξης.
Διαβάστε επίσης: ΣΥΔ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Άρση του περιορισμού της αιμοδοσίας για τα ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα».
Μπορείτε να δείτε το νέο έντυπο αιμοδοσίας εδώ!
LGBTQI News | T-zine.gr | 18.01.2022
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Το t-zine.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό τρανς*, κυρίως, θεματολογίας, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και πολιτικοποίηση σε ζητήματα έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Φιλοξενεί ειδησιογραφία, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, θέματα ενημέρωσης και ιστορίας της τρανς* και ευρύτερα της LGBTQI+ κοινότητας, θέματα πολιτισμού, λάιφστάιλ και πολλά-πολλά ακόμη. Αποτελεί συνέχεια του trans.gr, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα ενημέρωσης της τρανς* κοινότητας.