Στο ζήτημα της άρσης της διάκρισης των ΛΟΑΤΚΙ+ από τον χώρο της αιμοδοσίας και την απόσυρση του ντροπιαστικού εγγράφου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας το οποίο απαγόρευε από την αιμοδοσία “άτομα που είχαν ομοερωτική σχέση από το 1977”, αναφέρθηκε ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
Αλέξης Πατέλης: Τέλος στη ρατσιστική διάταξη για τα ΛΟΑΤΚΙ+
Στο μέχρι χθες έντυπο αιμοδοσίας, αποκλείονταν «όποιος έχει κάνει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977», ένας ντροπιαστικός περιοριστικός όρος, που στιγμάτιζε τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα.
Η Υπουργική Απόφαση έρχεται σε συμφωνία με τη σύσταση της Επιτροπής για τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.
Με αφορμή την άρση αυτού του ντροπιαστικού για τη χώρα μας αποκλεισμού ο κ. Πατέλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Η Ελλάδα είναι μια από τις 19 χώρες στον πλανήτη με απαγόρευση αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες. Ο υπουργός υγείας @thanosplevris ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αλλαγή της ρατσιστικής αυτής διάταξης, στο πλαίσιο και της υλοποίησης της εθνικης στρατηγικής ισότητας ΛΟΑΤΚΙ», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Αλέξης Πατέλης.
Η Ελλάδα είναι μια από τις 19 χώρες στον πλανήτη με απαγόρευση αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες.
Ο υπουργός υγείας @thanosplevris ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αλλαγή της ρατσιστικής αυτής διάταξης, στο πλαίσιο και της υλοποίησης της εθνικης στρατηγικής ισότητας λοατκι🙏💪🏼 pic.twitter.com/ELKWYQdELi
— Alex Patelis (@PatelisAlex) October 1, 2021
Διαβάστε επίσης: ΣΥΔ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Άρση του περιορισμού της αιμοδοσίας για τα ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα».
Μπορείτε να δείτε το νέο έντυπο αιμοδοσίας εδώ!
LGBTQI News | T-zine.gr | 16.01.2022
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Το t-zine.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό τρανς*, κυρίως, θεματολογίας, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και πολιτικοποίηση σε ζητήματα έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Φιλοξενεί ειδησιογραφία, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, θέματα ενημέρωσης και ιστορίας της τρανς* και ευρύτερα της LGBTQI+ κοινότητας, θέματα πολιτισμού, λάιφστάιλ και πολλά-πολλά ακόμη. Αποτελεί συνέχεια του trans.gr, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα ενημέρωσης της τρανς* κοινότητας.