Now Reading
Αναβολή για μία εβδομάδα πήρε ο Α. Κούγιας για την πειθαρχική δίωξη ενώπιον του ΔΣΑ λόγω τρανσφοβικών δηλώσεών του.

Αναβολή για μία εβδομάδα πήρε ο Α. Κούγιας για την πειθαρχική δίωξη ενώπιον του ΔΣΑ λόγω τρανσφοβικών δηλώσεών του.

Αναβολή για μία εβδομάδα πήρε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, χτες Τετάρτη, στη προγραμματισμένη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), με θέμα τις τρανσφοβικές δηλώσεις του δικηγόρου μετά από προσφυγή του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Δόθηκε αναβολή μίας εβδομάδας, για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 16.00. Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών είχε καταγγείλει τον ποινικολόγο “για συνεχή κακοποιητικό, ακραίο ρατσιστικό και τρανσφοβικό λόγο”.

Αφορμή γι’ αυτήν την καταγγελία του ΣΥΔ ήταν οι δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού του ΑΝΤ1, όπου ο δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λιγνάδη, αναφερόμενος σε τρανς πρόσωπο που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων στη δίκη, επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου -όπως σημείωσε το ΣΥΔ στο σχετικό δελτίο τύπου του– “ρατσιστικό τρανσφοβικό παραλήρημα τόσο κατά της μάρτυρος, όσο και γενικότερα κατά των τρανς ανθρώπων”.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας είχε αναφέρει:

«Ούτε καν ήξερα την ύπαρξη… Δεν ξέρω ποιο είναι το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου, μου είπαν ότι είναι μάρτυρας στην υπόθεση, αλλά εγώ Τζεφ Μοντάνα μάρτυρα δεν είδα. Είδα μια καρικατούρα τις τελευταίες μέρες να εμφανίζεται σε κάποιες εκπομπές και πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν έχω άποψη, δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

Ένα χρόνο τώρα ασχολούμεθα με λούγκρες και με αλλαξοκωλιές. Αλίμονο τώρα αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς. Έμαθα ότι έστειλε ένα εξώδικο στο γραφείο μου, δεν το έχω διαβάσει καθόλου. Αλλά, να σας πω κάτι; Μεγάλη του τιμή του συγκεκριμένου προσώπου. Τον είχα δει μια μέρα στην Γλυφάδα και μου είπαν αυτός είναι ο Τζεφ Μοντάνα. Περπάταγε στον δρόμο και κράταγε κι ένα φτερό. Άμα δείτε πώς περπάταγε με το φτερό στα χέρια! Έβαλα τα γέλια! Ας τους αξιολογήσει το δικαστήριο.

Δεν θα μας επιβάλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, οι οποίοι, προσωπικά, πιστεύω ότι δεν έχουν βρει τον δρόμο τους. Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν και κριτική στους υπόλοιπους».

Ακολούθως, την 1η Αυγούστου έγινε γνωστό από τον τύπο πως ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου για αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, στις αρχές του έτους.

Η δήλωση της Προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Άννας Απέργη, για την αναβολή.

Χθες, θα συζητούνταν στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η καταγγελία που κατέθεσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών – Transgender Support Association (ΣΥΔ), κατά του κυρίου Αλέξη Κούγια.

Ο καταγγελλόμενος για προσωπικούς του λόγους δεν παραστάθηκε, ενώ αιτήθηκε αναβολή μέσω αγγελιοφόρου του, για το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο του 2023. Εγώ, ως νόμιμη εκπρόσωπος του ΣΥΔ, δε συναίνεσα με το να αναβληθεί η διαδικασία.

Το Συμβούλιο έπειτα από συνεδρίαση, αποφάσισε να δώσει αναβολή μίας εβδομάδας και έτσι η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 16.00μμ.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη που μας δίνετε!

Δείτε Επίσης

Συνεχίζουμε!
#ΣΥΔ

 

Νέα | T-zine.gr | 19.01.2023

 

© T-zine.gr

– Ακολουθείστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί