Now Reading
Αννέτα Καββαδία : Δίπλα τους χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις.

Αννέτα Καββαδία : Δίπλα τους χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις.

Ελλάδα: Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 | 10:35

T-zine.gr

 Trans News

Αννέτα Καββαδία : Δίπλα τους χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις.

Δεν θα διαφημίσω – αναπαράγοντάς τες – φυλλάδες (χρησιμοποιώ με πλήρη επίγνωση τον όρο…) που προβάλλουν, υιοθετούν και αναπαράγουν κακοποιητικό λόγο. Έχουμε χορτάσει, άλλωστε, από τέτοιον όλες τις προηγούμενες μέρες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Θα πω μόνο, πως για όλες και όλους εμάς, βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το να φέρνουμε στη Βουλή, και να κάνουμε νόμο του κράτους, νομοθετήματα που κάνουν πιο εύκολη – έστω και κατ΄ ελάχιστο – τη ζωή συμπολιτών μας, είναι μια ύψιστη στιγμή.

Το συγκεκριμένο, δε, νομοσχέδιο, είναι αναμφίβολα, το αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας χρόνων, όλων εκείνων των συμπολιτών μας που διεκδικούσαν το αυτονόητο : το δικαίωμά τους να ζουν στο φως και όχι στο σκοτάδι, με τον τρόπο που θέλουν και με όποιους/ες επιλέξουν.

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειας – με την ψήφιση στην Ολομέλεια – έχει σημασία, πάντως, να έχουμε κατά νου πως, δυστυχώς, το αυτονόητο δεν είναι πάντα και δεδομένο. Και να συμφωνήσουμε πως, παρά τις όποιες ελλείψεις του, αυτό το σχέδιο νόμου, που το φέρνει στη Βουλή αυτή η κυβέρνηση, ανοίγει δρόμους που τόσα χρόνια κανείς δεν τολμούσε να φανταστεί, καν, ότι θα άνοιγαν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες του μισαλλόδοξου λόγου και των μικροκομματικών παιγνιδιών κομμάτων της αντιπολίτευσης – προεξάρχουσας της ΝΔ (η οποία, παρεπιμπτόντως, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια, έρμαιο προφανώς των έντονων εσωκομματικών της διαφωνιών και αναταράξεων..) αλλά και του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων, που χωρίς δεύτερη σκέψη, καταψηφίζουν – τα οποία, στο όνομα του «καθωσπρεπισμού» και της «ορθής, κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς», δεν διστάζουν να παίζουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί, όσες φωτογραφίες και να βγάλουν, η αλήθεια τους δεν μπορεί να κρυφτεί…

Δείτε Επίσης

Για περιπτώσεις, δε, όπως της ΔΗΣΥ, μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι η θετική τους – επί της αρχής – ψήφος, δόθηκε μόνο όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχει η κυβερνητική πλειοψηφία. Δυστυχώς, η a la carte, ευαισθησία «φοριέται» πολύ στις μέρες μας. Όπως και να’χει, όλοι και όλες κρινόμαστε. Κι αυτό που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο, είναι η έκδηλη συγκίνηση της Μαρίνας Γαλανού, της προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, όταν στην ακρόαση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μίλησε για μια ιστορική στιγμή που δικαιώνει τους πολύχρονους αγώνες ανθρώπων που διεκδικούν την ίδια τους τη ζωή. Και σ΄ αυτόν τον αγώνα, εμείς είμαστε δίπλα τους. Χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις.

Υ.Γ. Απαραίτητη διόρθωση : η Ένωση Κεντρώων άλλαξε την αρχική της θέση (καταψήφιση) και, τελικά, επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια…

* Η Αννέτα Καββαδία είναι βουλεύτρια στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ

© T-zine.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί