Now Reading
Απέσυρε τη δωρεά που έκανε για να σωθεί ένα κοριτσάκι με καρκίνο λόγω ομοφοβίας

Απέσυρε τη δωρεά που έκανε για να σωθεί ένα κοριτσάκι με καρκίνο λόγω ομοφοβίας

ΗΠΑ: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019 | 00:55

LGBTQI News | T-zine.gr

 

Απίστευτο περιστατικό ομοφοβίας και ρατσισμού

Απέσυρε τη δωρεά που έκανε για να σωθεί ένα κοριτσάκι με καρκίνο λόγω ομοφοβίας

CALLIE STRONG/GOFUNDME.COM

Οι γονείς της μικρής Callie πριν από περίπου έναν χρόνο ενημερώθηκαν από τους γιατρούς πως η τότε 18μηνών κόρη τους έχει παρουσιάσει νευροβλάστωμα, που είναι όγκος του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Η μικρή ήταν ήδη στο τέταρτο στάδιο και θα έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες για τουλάχιστον 18 μήνες, σε επέμβαση και σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Λίγο καιρό μετά, σύμφωνα με τις δηλώσεις των γονιών της μικρής στο ABC News, ένας μέλος της οικογένειας ανάρτησε στην ιστοσελίδα GoFundMe το ιστορικό της μικρής και μια έκκληση για την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα.

Φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και πολλοί άγνωστοι ανταποκρίθηκαν. Ο καθένας βάσει των δυνατοτήτων του.

Η καλοσύνη όμως και οι καλές πράξεις για κάποιους εκφράζονται υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς της μικρής, έλαβαν ένα απαράδεκτο μήνυμα από μια γυναίκα η οποία είχε δει την έκκληση για βοήθεια. Όπως φαίνεται η γυναίκα ξεκίνησε να κάνει τη δωρεά αλλά δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία…

«Προσεύχομαι για την Callie. Θα δώριζα 7.600 δολάρια αλλά ανακάλυψα πως οι γονείς της είναι λεσβίες. Επέλεξα να τα κάνω δωρεά στον Άγιο Ιούδα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Λυπάμαι. Θα προσεύχομαι για αυτή αλλά ίσως αυτός να είναι ο τρόπος του Θεού να σας κάνει να καταλάβετε πως χρειάζεται μια μανούλα και έναν μπαμπάκα και όχι δύο μανούλες».

Το μήνυμα, όπως αναφέρουν οι γονείς της μικρής, Tiffany και Albree Shaffer, ήταν από μια χρήστη με το όνομα Bren Marie. Μετά την αποστολή όμως του μηνύματος είτε άλλαξε το όνομα χρήστη είτε διέγραψε τον λογαριασμό της από το Facebook.

«Σοκαριστήκαμε και αηδιάσαμε» σχολίασαν σχετικά οι γονείς της μικρής αλλά επέλεξαν να μην απαντήσουν στην Bren Marie. «Προσπαθήσαμε να μην αναστατωθούμε, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως ήρθε σε επαφή μαζί μας για να μας πει όλα αυτά. Θα μπορούσε απλά να μην κάνει τη δωρεά και να αγνοήσει τη σελίδα».

Ευτυχώς όμως, όπως γράφει ο Independent, η δημοσιοποίηση αυτού του περιστατικού ενθάρρυνε πολλούς άλλους να κάνουν δωρεές.

«Η σύζυγός μου και εγώ δωρίζουμε μερικά χρήματα για να καλύψουμε την δωρεά που ακυρώθηκε. Και εμείς ως λεσβίες έχουμε κάνει παιδιά και γνωρίζουμε τις διακρίσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν. Θα προσευχηθούμε για την Callie και τις μητέρες της», αναφέρει το μήνυμα σε μια εκ των δωρεών.

Δείτε Επίσης

«Κάνω τη δωρεά επειδή είμαι Χριστιανός και πιστεύω πως ο Θεός μας αγαπά όλους».

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί μέσω ιστοσελίδας περί τα 80.000 δολάρια.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από Huffingtonpost.gr

 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί