Now Reading
Απορρίφθηκε η αγωγή εναντίον του Drag Queen Story Hour, σειράς εκδηλώσεων που drag queens διάβαζαν ιστορίες σε παιδιά

Απορρίφθηκε η αγωγή εναντίον του Drag Queen Story Hour, σειράς εκδηλώσεων που drag queens διάβαζαν ιστορίες σε παιδιά

ΗΠΑ: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019 | 10:56

Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr
Επιμέλεια: Κ.Μ.

 

Ο δικαστής απέρριψε την αγωγή μιας χριστιανικής ομάδας εναντίον της δημόσιας βιβλιοθήκης που διοργάνωσε την εκδήλωση Drag Queen Story Hour.

Απορρίφθηκε η αγωγή εναντίον του Drag Queen Story Hour, σειράς εκδηλώσεων που drag queens διάβαζαν ιστορίες σε παιδιά.

Στο Drag Hour Queen Story, διαβάζοντας το «Julian is a Mermaid» με την συγγραφέα Jessica Love και την Ms B. | Φωτογραφία: Instagram

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μια αγωγή από μια χριστιανική ομάδα που μήνυσαν βιβλιοθήκη του Τέξας επειδή έδιναν το χώρο για να να διαβάζουν οι drug queens ιστορίες στα παιδιά.

Τρεις χριστιανοί ακτιβιστές υπέβαλαν μήνυση εναντίον δύο διευθυντών των δημόσιων βιβλιοθηκών στο Χιούστον για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την πρωτοβουλία Drag Queen Story Hour.

Η μη κερδοσκοπική Drag Queen Story Hour ή Story Time εκπροσωπείται από drag queens, οι οποίες διαβάζουν ιστορίες σε παιδιά στις βιβλιοθήκες, στα σχολεία και στα βιβλιοπωλεία σε όλη την Αμερική.

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι οι δημόσιοι φόροι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν την πλύση εγκεφάλων των παιδιών στο Χιούστον», ανέφερε το Courthouse News. Ωστόσο, ο δικαστής δήλωσε ότι δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι τα γεγονότα είχαν προκαλέσει βλάβη ή υπεξαίρεση δημόσιων πόρων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@jesslovedraws and @just_sucia read Julian is a Mermaid for #dragqueenstoryhour #dqsh

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dragqueenstoryhour™️ (@dragqueenstoryhour) στις

Αντί να παρακολουθήσουν το γεγονός, οι ενάγοντες «το διερεύνησαν online»

Η χριστιανική ομάδα, Christ Followers, προσέφυγε στο δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2018 μετά από μια ηλεκτρονική καμπάνια και μια διαμαρτυρία που απέτυχε να βάλει εμπόδιο στη βιβλιοθήκη στο να φιλοξενήσει αυτές τις εκδηλώσεις.

Ο Περιφερειακός Δικαστής των ΗΠΑ, Lee Rosenthal, απέρριψε την Πέμπτη (3 Ιανουαρίου) την υπόθεση για έλλειψη επιχειρημάτων και παράλειψη του ισχυρισμού για την Εισαγωγή της Πρώτης Τροποποίησης. Ο Rosenthal ανέφερε ότι οι άνδρες δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι τα γεγονότα αυτής της εκδήλωσης είχαν προκαλέσει κάποια βλάβη, καθώς ήταν ασαφές αν είχαν παρακολουθήσει ακόμη και κάποια από τα γεγονότα.

«Οι ενάγοντες ισχυρίζονται το αντίθετο: σκόπιμα απέφυγαν το « Drag Queen Storytime» λόγω της υποτιθέμενης ανηθικότητάς της και της πιθανότητας να βλάψουν τα παιδιά τους», γράφει ο Rosenthal μέσα στις 18 σελίδες της απόφασης. «Αντί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, οι ενάγοντες «το διερεύνησαν [online]».

Η ομάδα έχει ιστορικό αρνητικών αντιλήψεων κατά των LGBTI ανθρώπων.

«Οι ενάγοντες πιστεύουν ότι η LGBTQI «ιδεολογία» είναι ανήθικη, άσεμνη και ανατρεπτική για την ανθρωπότητα και ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρησκεία του «κοσμικού ανθρωπισμού», δήλωσε στην αγωγή τους.

Ένα από τα μέλη της ομάδας, ο Chris Sevier, υπέβαλε παρόμοια αγωγή κατά της βιβλιοθήκης της Λουιζιάνα το Σεπτέμβριο του 2018. Ο Sevier είχε επίσης καταθέσει προηγουμένως αγωγή για να μπορέσει να παντρευτεί τον φορητό υπολογιστή του ως μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στον γάμο του ιδίου φύλου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε η εκδήλωση

Το Drag Queen Story Hour ξεκίνησε από την RADAR Productions στο Σαν Φρανσίσκο και έχει γίνει δημοφιλές σε όλη την Αμερική τα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία προκάλεσε μια αντίδραση από συντηρητικές και θρησκευτικές ομάδες. Ο δεξιός διοργανωτής του Infowars, Alex Jones, μίλησε κατά του Drag Queen Story Hour, περιγράφοντας τα γεγονότα ως μια «κοινωνική σφαίρα καταστροφής» και συγκρίνοντας τις drug queens με δαίμονες.

Αρκετοί χριστιανοί ακτιβιστές προσπάθησαν να διακόψουν τις εκδηλώσεις στο παρελθόν.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, μια γυναίκα διέκοψε μια συνεδρία που πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιωτικό βιβλιοπωλείο, φωνάζοντας για μια «ομοφυλοφιλική ατζέντα» πριν την απομακρύνει η αστυνομία.

Τον Ιούνιο, ο Dave Grisham, ένας ευαγγελιστής πάστορας στην Αλάσκα, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του προσπαθώντας να διακόψει την εκδήλωση με τις drug queens που διάβαζαν ιστορίες στα παιδιά σε δημόσια βιβλιοθήκη. Είχε αρνητική απάντηση από το πλήθος και απομακρύνθηκε εκτός χώρου.

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Gay Star News
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί