Now Reading
Αργεντινή: Κάθε μήνα δολοφονούνται τουλάχιστον δύο τρανς άνθρωποι

Αργεντινή: Κάθε μήνα δολοφονούνται τουλάχιστον δύο τρανς άνθρωποι

Κάθε χρόνος που περνάει, τα εγκλήματα κατά των τρανς ανθρώπων γίνονται όλο και πιο βίαια, ενώ σύμφωνα με τις καταγραφές, όσο αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονιών, αυξάνεται και η ένταση της αγριότητα τους. Από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και σήμερα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Καταγραφής Δολοφονιών Τρανς Προσώπων, έχουμε καταγράψει 288 δολοφονίες. 

Γράφει η Άννα Απέργη | Trans News |T-zine.gr | 25.06.2021

Αργεντινή: Κάθε μήνα δολοφονούνται τουλάχιστον δύο τρανς άνθρωποι

Αργεντινή, Buenos Aires-19 Ιουνίου 2021

Τρανς γυναίκα εργαζόμενη στο σεξ, δέχτηκε δολοφονική επίθεση κατά την ώρα της εργασίας της. Λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε!

Η Wanda Soraya De La Fuente, τρανς γυναίκα εργαζόμενη στο σεξ, πυροβολήθηκε από άγνωστους άνδρες, ενώ βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο όπου και εργάζονταν, σε μία περιοχή της La Plata, στο Buenos Aires της Αργεντινής.

Τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου 2021, την πλησίασε ένα αυτοκίνητο μάρκας Ford, στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί άνδρες. Ο ένας από αυτούς (χωρίς να υπάρχει κανένας διαπληκτισμός ανάμεσα σε αυτόν και το θύμα σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα), έβγαλε ένα περίστροφο και άρχισε να την πυροβολεί.

Wanda Soraya De La Fuente

Η άτυχη Wanda Soraya, τραυματίστηκε θανάσιμα στους πνεύμονες. Ένας οδηγός ταξί που έτυχε να περνά από το σημείο κάλεσε αμέσως την αστυνομία, ενώ μετέφερε την βαριά τραυματισμένη τρανς γυναίκα σε κοντινό νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την σώσουν, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Παρόλο που η αστυνομία μπλόκαρε πολύ γρήγορα όλες τις κοντινές περιοχές που έγινε η δολοφονία, οι δράστες παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι.

Από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και σήμερα, μόνο στην Αργεντινή έχουν πραγματοποιηθεί 15 δολοφονίες τρανς προσώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Καταγραφής Τρανς Δολοφονιών.

Στις περισσότερες δολοφονίες τα θύματα είναι τρανς γυναίκες εργαζόμενες στο σεξ, με μόνη εξαίρεση ενός τρανς αγοριού 14 μόλις ετών.

Santiago Cancinos

Ο Santiago Cancinos, τρανς αγόρι 14 ετών είχε εξαφανιστεί από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένεια του, στις 16 Μαΐου 2017.

Έφυγε για να πάει στο σχολείο του και έκτοτε τα ίχνη χάθηκαν. Οι γονείς του ενημέρωσαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα από την εξαφάνιση του και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκαν σημεία από το τεμαχισμένο σώμα του μικρού Santiago, στην περιοχή Vaqueros, κοντά στον ποταμό La Caldera.

Ο φετινός απολογισμός που θα κάνουμε στις 20 του Νοέμβρη (Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης – TDoR), θα είναι πάρα πολύ βαρύς.

Δείτε Επίσης

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 288 δολοφονίες τρανς προσώπων. Όμως ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αριθμός αυτός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αλλά είναι μόνο ενδεικτικός, καθώς σε πολλές χώρες του κόσμου οι τρανς άνθρωποι δεν αναγνωρίζονται με την πραγματική τους ταυτότητα, δηλαδή ως τρανς, σε κάποιες χώρες δεν υπάρχουν καν καταγραφές, ενώ σε άλλες δεν καταγράφονται τα εγκλήματα, ως εγκλήματα μίσους που έχουν ως κίνητρο την ταυτότητα φύλου του θύματος.

Οι ανθρώπινες ζωές όμως δεν χωράνε σε στατιστικές. Ακόμη και μία δολοφονία μίσους είναι είναι πάρα πολλή. Κανένας τρανς άνθρωπος δεν μας περισσεύει και κανένα δικαίωμα δεν είναι περιττό, πόσο μάλλον το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή!

 

 

© T-zine.gr

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί