«Άρρωστος σε ταξίδι» – το νέο μυθιστόρημα του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, από τον Πολύχρωμο Πλανήτη.

Στις αρχές του Μαρτίου, κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, με τίτλο: «Άρρωστος σε ταξίδι».

Πρόκειται για την ιστορία μιας παρέας στην Αθήνα την δεκαετία του ενενήντα. Τις δοκιμασίες της στον έρωτα, την φιλία, την τέχνη, την αρρώστια και τον θάνατο. Οι νεκροί δεν πεθαίνουν ποτέ αλλά επιστρέφουν στις λέξεις των άλλων, στα όνειρά τους, και συμπλέουν με τους ζωντανούς αλλάζοντας θέση μαζί τους στο τιμόνι των πραγμάτων. Οι κλωστές της αγάπης και της επιθυμίας κόβονται, για να δεθούν σε κόμπους πάνω απ’ τα ταλαιπωρημένα χέρια ενός παιδιού και να το λυτρώσουν έτσι από αντίξοους ανέμους.

 

Tο σεξ είναι ένας θεός, τον οποίο όλοι λατρεύουν αλλά κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς να υπηρετήσει. Ο έρωτας χάνει την προτεραιότητά του και εκείνο που επιμένει είναι το μονοπάτι του καθενός. Η ζωή γίνεται όλη ο χρόνος και τα σκαμπανεβάσματα μιας ανάρρωσης. Χαμόγελα, βλέμματα, πινελιές, σκόνη.

Είναι το τέταρτο μυθιστόρημα του Παναγιώτη Ευαγγελίδη μετά τα: «Το χέρι κάτω από το ρούχο», τον «Κωνσταντίνος» στις εκδόσεις Καστανιώτη και «Τα γυρίσματα του Κεραυνού», εκδόσεις Κέδρος. Ο Παναγιώτη Ευαγγελίδης είναι ακόμη μεταφραστής λογοτεχνίας και ασχολείται με τον κινηματογράφο σαν σεναριογράφος (μαζί με τον Πάνο Χ. Κούτρα είχε συγγράψει το σενάριο της ταινίας «Στρέλλα») και σκηνοθέτης ταινιών ντοκυμαντέρ – 3 ταινίες μικρού και μεσαίου και μία μεγάλου μήκους (η τελευταία: «Λάμπουν στο σκοτάδι»).

Το βιβλίο το βρίσκετε στον Πολύχρωμο Πλανήτη (Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕΕ) όπου και μπορείτε να κάνετε παραγγελία είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα (εδώ), είτε μέσω e-mail: cplanet1@otenet.gr, είτε τηλεφωνικά: 210.8826600, αλλά και στα περισσότερα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Τη φιλολογική επιμέλεια έκανε ο Παύλος Αβούρης, ενώ το βιβλίο είναι 460 σελίδων και πωλείται στη λιανική τιμή των 20,00 ευρώ.

 

«Άρρωστος σε ταξίδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη
«Άρρωστος σε ταξίδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Απόσπασμα από το βιβλίο:

[…] Ο Ηρακλής ήταν κι ο ίδιος μισόγυμνος, είχε τυλίξει γύρω από την μέση του ένα τεράστιο λευκό πανί σαν γάζα. «Η μαμά», είπε, «στην Αίγυπτο, όταν έβγαιναν τα καλοκαιρινά απογεύματα βόλτα στην παραλία της Αλεξάνδρειας, έριχνε πάνω από το καπέλο και το πρόσωπό της μία γάζα βουτηγμένη στο ξύδι που έδενε ελαφρά κάτω απ το πηγούνι. Καθώς ο ζεστός αέρας την έκανε να κυματίζει απαλά μπροστά στο πρόσωπό της το ξύδι εξατμιζόταν και προς στιγμήν την δρόσιζε». Στον λαιμό του φορούσε ένα πέτσινο λουράκι με αγκράφες και στο ένα του μπράτσο ένα δίδυμο αδελφό του. Είχε μπροστά του μία ήδη ορατή εκδοχή του Αγγέλου του Σκότους, ένα πρόσωπο στο οποίο έδωσε έκφραση και διάθεση διαφθορέα, μια στάση σώματος όμοια με εκείνη της έκστασης μιας μαντόνας σε αποκαθήλωση, με μάτια που κοίταζαν στα χέρια του την συνέχεια του ακατέργαστου μάρμαρου. Σήμερα ήθελε να δουλέψει κάποιες λεπτομέρειες στον λαιμό και την μύτη. Και αν προλάβαινε στην στάση των ποδιών. Ο άγγελος ήταν όρθιος και θα κρατούσε τον άλλο άγγελο στα χέρια του, μαγνητισμένος από την ομορφιά του, δούλος ήδη ενός αισθησιασμού και έτοιμος να παραδώσει αυτό που είχε πιο πολύτιμο, την διεστραμμένη του πλευρά, την διάθεσή του για Κακό και καταστροφή. Η παράδοση στα χέρια του του Αγγέλου του Φωτός είχε συμπαρασύρει και τον ίδιο σε μία άβυσσο γοητείας που τον αφόπλιζε. […]

 

© T-zine.gr    14-3-2016