Μπορεί ο «δολοφόνος των γκέι» να σκότωσε 58 άντρες;

Μπορεί ο «δολοφόνος των γκέι» να σκότωσε 58 άντρες;

Νews

Ο Στίβεν Πορτ νάρκωσε, βίασε, εκτέλεσε και καταδικάστηκε για 4 φόνους, αλλά υπάρχουν κι άλλα ανεξήγητα εγκλήματα.

bori-o-dolofonos-ton-gkei-na-skotose-58-antres

Η Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανοίγει εκ νέου την υπόθεση 58 ανεξήγητων θανάτων που σχετίζονται με βιασμούς έπειτα από νάρκωση μετά την καταδίκη του Στίβεν Πορτ που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τεσσάρων νεαρών ομοφυλοφίλων ανδρών.

Οι ανεξήγητοι θάνατοι που σχετίζονται με το δημοφιλές ναρκωτικό των πάρτι GHB σημειώθηκαν από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2015. Επανεξετάζονται από τη βρετανική αστυνομία για να εξακριβωθεί ότι δεν χάθηκαν σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαλεύκανση των υποθέσεων. Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει τον Πορτ με τους 58 νεκρούς άντρες, ωστόσο, δεν μπορούν και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο.

 

Η Σκότλαντ Γιαρντ κατηγορείται ότι έχασε πολλές ευκαιρίες να σταματήσει τον Πορτ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συνολικά 22 αδικήματα σε βάρος 11 ανδρών που περιλαμβάνουν τέσσερις δολοφονίες, τέσσερις βιασμούς, τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις και χορήγηση παράνομων ουσιών.

Ο επονομαζόμενος «δολοφόνος των γκέι» προσέγγιζε τα θύματά του μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών Grindr που απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους άνδρες. Νάρκωνε τα θύματά του με θανατηφόρες δόσεις της ουσίας GHB για να τα βιάσει ενώ ήταν αναίσθητα.

Τουλάχιστον 17 Βρετανοί αστυνομικοί ανακρίνονται για λάθη και κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της υπόθεσης του Στίβεν Πορτ.

bori-o-dolofonos-ton-gkei-na-skotose-58-antres_3

Το πρώτο θύμα του κατά συρροή δολοφόνου ήταν ο Άντονι Ουόλγκεϊτ, 23 ετών, ο οποίος βρέθηκε στο κοινόχρηστο διάδρομο του διαμερίσματος του Πορτ τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου του 2014. Η αστυνομία εντόπισε τον Πορτ και αυτός είπε ψέματα για τη σχέση του με τον νεκρό φοιτητή μόδας και περιστασιακό ζιγκολό. Αργότερα ο Πορτ φυλακίστηκε για παρακώλυση της δικαιοσύνης, αλλά συνέχιζε να δηλώνει πως ο 23χρονος φοιτητής πέθανε από υπερβολική δόση των δικών του ναρκωτικών ουσιών.

Το δεύτερο θύμα ο 22χρονος Σλοβάκος Γκάμπριελ Κοβάρι ήταν προσωρινός συγκάτοικος του Πορτ. Ο Σλοβάκος βρέθηκε νεκρός και τρεις εβδομάδες αργότερα βρέθηκε η σορός ενός ακόμη νεαρού. Στο χέρι του κρατούσε ένα σημείωμα αυτοκτονίας με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη για το θάνατο του Κοβάρι λέγοντας ότι του έδωσε υπερβολική δόση GHB σε ένα πάρτι. Η αστυνομία κατηγορείται ότι δεν μπήκε στον κόπο να επαληθεύσει το σημείωμα αυτοκτονίας ή να ελέγξει τον γραφικό χαρακτήρα που απεδείχθη ότι ήταν του Στίβεν Πορτ.

Μπορεί-ο-δολοφόνος-των-γκέι-να-σκότωσε-58-άντρες_4

Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, δημοσιογράφοι, ακόμη και μέλη ομάδων στήριξης ΛΟΑΤ εντός της Μητροπολητικής αστυνομίας εξέφραζαν την ανησυχία τους για τον ασύλληπτο κατά συρροή δολοφόνο των γκέι, αλλά η αστυνομία τούς διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση.

Μπορεί-ο-δολοφόνος-των-γκέι-να-σκότωσε-58-άντρες_5

 

Πηγή: athensvoice.gr