Δύο ακόμη παραιτήσεις επισκόπων για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Χιλή: Δύο ακόμη παραιτήσεις επισκόπων για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησηςΧιλή: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 | 23:21

T-zine.gr | News

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αποδεχθεί τις παραιτήσεις άλλων πέντε επισκόπων τον Ιούνιο.

Χιλή: Δύο ακόμη παραιτήσεις επισκόπων για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Δύο ακόμη παραιτήσεις επισκόπων για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Τις παραιτήσεις δύο ακόμη Χιλιανών επισκόπων έκανε δεκτές ο Πάπας Φραγκίσκος. Με τις νέες παραιτήσεις, ο αριθμός των επισκόπων που απομακρύνονται στη Χιλή εξαιτίας του σκανδάλου κακοποίησης που συνταράσσει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία φθάνει τους επτά.

Οι δύο επίσκοποι, ο Κάρλος Εδουάρδο Πελεγρίν Μπαρέρα και ο Κριστιάν Ενρίκε Κοντρέρας Μολίνα, θα αντικατασταθούν από επιτρόπους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βατικανού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αποδεχθεί τις παραιτήσεις άλλων πέντε επισκόπων τον Ιούνιο. Τον Μάιο και οι 34 επίσκοποι της Χιλής υπέβαλαν μαζικά τις παραιτήσεις τους έπειτα από συνάντησή τους με τον Πάπα σχετικά με τις κατηγορίες για συγκάλυψη του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης στη Λατινική Αμερική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr