Now Reading
Χρήστος Καραγιαννίδης : Να γιατί δεν ήμασταν ποτέ σταλινικοί

Χρήστος Καραγιαννίδης : Να γιατί δεν ήμασταν ποτέ σταλινικοί

Ελλάδα: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:20

T-zine.gr

Trans News

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του εισηγητή του ΚΚΕ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου δήλωσε ότι «γύρισε τον ορθό λόγο πίσω στον Μεσαίωνα»..

Χρήστος Καραγιαννίδης : Να γιατί δεν ήμασταν ποτέ σταλινικοί

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης, στην τοποθέτησή του χτες στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο που αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, σχολίασε αρχικά τη στάση της ΝΔ και της ΔΗΣΥ. Επεσήμανε ότι δεν έχουν στο εσωτερικό τους ενιαία γραμμή και χαρακτήρισε τους «αστερίσκους» που θέτει η ΝΔ ως προσπάθεια να ακυρώσει την ουσία του νομοσχεδίου.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του ΚΚΕ, ο Χρ. Καραγιαννίδης δήλωσε έκπληκτος με τις απόψεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει επιστήμη του ΚΚΕ», δεδομένου ότι «η επιστήμη είναι ορθολογική μόνο όταν συμφωνεί με τα δεδομένα τους». Χαρακτήρισε φρικώδη την άποψη που εκφράστηκε από το ΚΚΕ ότι «τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι αποτέλεσμα της σήψης της αστικής δημοκρατίας».

Σε δήλωση του στο left.gr, o Xρ. Καραγιαννίδης αναφέρει: Ο εισηγητής του ΚΚΕ γύρισε τον ορθό λόγο πίσω στον Μεσαίωνα. Η εξάλειψη των ατομικών δικαιωμάτων στο όνομα της κοινωνικής συλλογικής δράσης, που δεν περιγράφεται σε κανένα θεωρητικό κομμουνιστικό κείμενο, παρά μόνο στον σταλινισμό, μας εξηγεί γιατί στη σταλινική Σοβιετική Ένωση τους ομοφυλόφιλους τους έκλειναν σε άσυλα για θεραπεία. Η εισήγηση από πλευράς ΚΚΕ είναι ένας από τους θεμέλιους λόγους που, ευτυχώς, αυτό το συνοθύελευμα ιδεολογικής αμορφωσιάς, ανορθολογικής θεώρησης και πολιτικού σκοταδισμού έχει περιοριστεί παγκόσμια στη χώρα μας.

Διαβάστε την τοποθέτηση του εισηγητή του ΚΚΕ

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί επίφαση ευαισθησίας από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που το στηρίζουν, διακριτικά μέχρι στιγμής, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στιγμή που τσακίζονται συλλογικά, κοινωνικά δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, στη δημιουργική ζωή. Υποκριτικά εκθειάζεται το ατομικό δικαίωμα με πλήρως διαστρεβλωμένα και ανορθολογικά κριτήρια». Τα παραπάνω τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο χωρίζεται σε δύο μέρη: Τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» και τη δημιουργία «Εθνικού Μηχανισμού Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Το πρώτο μέρος για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του καταχωρημένου φύλου με δικαστική απόφαση, ύστερα από αυτοπρόσωπη δήλωση.

Αναφερόμενος στις διατάξεις για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», ο Γ. Δελής σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «αναπαράγει τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό μεταξύ του βιολογικού και του κοινωνικού φύλου. Και το περιεχόμενο του στηρίζεται και αιτιολογείται με βάση την αστική αντίληψη περί ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων». Πρόσθεσε πως η κριτική του ΚΚΕ, «όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με σκοταδιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, αλλά βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των αντιλήψεων τις οποίες πάντοτε σταθερά αντιπαλεύουμε. Άλλωστε, αυτές οι σκοταδιστικές αντιλήψεις, δεν είναι παρά η άλλη όψη της συνολικής αστικής ιδεολογίας».

Δείτε Επίσης

Επίσης, ανέφερε πως «το παρόν νομοσχέδιο, παρά τους ισχυρισμούς της αιτιολογικής έκθεσης, δεν προσφέρει καμιά προστασία – το αντίθετο – σε αυτούς τους ανθρώπους που υφίστανται ρατσιστικές και προσβλητικές συμπεριφορές φυλετικού περιεχομένου».

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ: «Η βασική διαφωνία βρίσκεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υιοθετεί τον ανορθολογικό και αντιεπιστημονικό διαχωρισμών των χαρακτηριστικών του φύλου με την ταυτότητα φύλου. Ουσιαστικά θεμελιώνει ατομικό δικαίωμα στον προσδιορισμό του φύλου με βάση την υποκειμενική άποψη που έχει το άτομο για το φύλο στο οποίο ανήκει. Όμως το φύλο προσδιορίζεται αντικειμενικά. Και αυτό δεν σχετίζεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Αυτό όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις που για βιολογικούς, κοινωνικούς και άλλους λόγους, το άτομο βιώνει μια έντονη σύγκρουση ανάμεσα στα ανατομικά χαρακτηριστικά του φύλου του και στο φύλο το οποίο νιώθει ότι ανήκει. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά, επιστημονικά κριτήρια στη βάση των οποίων πρέπει να στηρίζεται η ολόπλευρη κοινωνική προστασία του ατόμου και στη συνέχεια η όποια νομική αντιμετώπιση.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αίρονται και υποβαθμίζονται τα όποια μέτρα στην επιστημονική και ψυχοκοινωνική στήριξη τέτοιων ακριβώς περιπτώσεων, ώστε να επιλυθεί αυτή η ασυμβατότητα. Δεν μπορεί να είναι υπόθεση του ατόμου αλλά της κοινωνίας να στηρίξει το άτομο. Δεν μπορεί αυτή τελικά να επιλύεται με μια απλή διοικητική πράξη».

© T-zine.gr με πληροφορίες από left.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί