Η Πορεία Υπερηφάνειας του Cyprus Pride 2022, θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Κύριο αίτημα, η ισότητα στον γάμο για όλους.
«Γάμος για ούλλους»

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, αλλά μετά και την ανανέωση του Συμβουλίου της, η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου ανακοινώνει την επιστροφή της Πορείας Υπερηφάνειας Κύπρου (Cyprus Pride).
Το σύνθημα της φετινής πορείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου είναι «Γάμος για ούλλους», στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της πολιτείας για να προχωρήσει τις νομοθεσίες που θα δώσουν τη δυνατότητα για πλήρη ισότητα όλων των ζευγαριών στον γάμο μαζί με όλα τα δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό και με πλήρη αναγνώριση των γάμων από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Η Αccept σημειώνει σε Δελτίο Τύπου:
«Φέτος σηκώνουμε τις σημαίες υπερηφάνειας ακόμα πιο ψηλά σε μια πορεία που προβλέπεται να είναι ακόμα πιο μαζική και δυναμική. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι και πάλι ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος θα αναλάβουν μεταξύ άλλων οι γνωστοί ερμηνευτές Κατερίνα Στικούδη και Γιάννης Μαργάρης, οι οποίοι στηρίζουν συνεχώς τα δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, καθώς και διάφοροι καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, το κοινό θα περπατήσει ξανά μαζί για να διεκδικήσει το δικαίωμα του γάμου για όλους, χωρίς διακρίσεις, θα περπατήσει για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς, θα περπατήσει ξανά μαζί για να διεκδικήσει ίσα δικαιώματα για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της χώρας μας, αλλά και για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα, θα περπατήσει ξανά μαζί για την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη για ούλους! Μαζί θα καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την πρόοδο για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ και ισονομία στην Κύπρο και θα υπενθυμίσουμε στην πολιτεία και στην κοινωνία ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι εδώ αλλά τα προβλήματά της παραμένουν άλυτα.
Εκτός από την πορεία, τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν, συζήτηση με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια με παιδιά (LGBTQI+ families). Παρουσίαση έρευνας για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Κύπρου, και φυσικά πάρτι άλλες διαδραστικής φύσεως εκδηλώσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία πριν και μετά την πορεία».
Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Κύπρου εδώ!
LGBTQI News | T-zine.gr | 10.09.2022
© T-zine.gr με πληροφορίες από news247
Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Το t-zine.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό τρανς*, κυρίως, θεματολογίας, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και πολιτικοποίηση σε ζητήματα έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Φιλοξενεί ειδησιογραφία, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, θέματα ενημέρωσης και ιστορίας της τρανς* και ευρύτερα της LGBTQI+ κοινότητας, θέματα πολιτισμού, λάιφστάιλ και πολλά-πολλά ακόμη. Αποτελεί συνέχεια του trans.gr, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα ενημέρωσης της τρανς* κοινότητας.