Now Reading
Δασκάλα κατηγορείται για τη προβολή βραβευμένης και εγκεκριμένης απ’ το Υπ. Παιδείας ταινίας σε 10χρονους μαθητές επειδή περιείχε φιλί μεταξύ δύο αγοριών.

Δασκάλα κατηγορείται για τη προβολή βραβευμένης και εγκεκριμένης απ’ το Υπ. Παιδείας ταινίας σε 10χρονους μαθητές επειδή περιείχε φιλί μεταξύ δύο αγοριών.

Τις έντονες αντιδράσεις κάποιων γονέων έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία μιας δασκάλας σε Δημοτικό σχολείο της Αθήνας, η οποία φέρεται να πρόβαλε σε 10χρονους μαθητές, ταινία η οποία βρίσκεται σε κατάλογο ταινιών που έχει εγκριθέι ως υλικό που παρέχεται στα σχολείο και περιείχε φιλί μεταξύ δύο αγοριών.

Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αναφέρει πως η δασκάλα δεν έκανε κάτι αυθαίρετο καθώς ταινία η οποία έχει αντληθεί από το υλικό που παρέχεται στα σχολεία, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, από την ψηφιακή πλατφόρμα CiNEDU. Οι ταινίες που βρίσκονται εκεί, είναι υπό την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Δασκάλα κατηγορείται για τη προβολή βραβευμένης και εγκεκριμένης απ’ το Υπ. Παιδείας ταινίας σε 10χρονους μαθητές επειδή περιείχε φιλί μεταξύ δύο αγοριών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά το συμβάν έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες σε δημοτικό σχολείο, στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ οι γονείς απευθύνθηκαν στον ίδιο φερόμενοι ως “σοκαρισμένοι”.

«Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και βρισκόταν σε μία δύσκολη κατάσταση ψυχοσυναισθηματική. Έκανε εμετό και δεν ήθελε να μιλήσει στους γονείς του. Αυτή ήταν η αιτία που κίνησε την περιέργεια των γονιών του, οι οποίοι εκμαίευσαν ότι την τελευταία ώρα η δασκάλα πρόβαλε μία ταινία με τίτλο “Αγόρια στο ντους”», ισχυρίστηκαν.

Οι γονείς αποφάσισαν ότι η υπόθεση πρέπει να κινηθεί νομικά. Έχουν στείλει ήδη εξώδικο στον διευθυντή, στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούν να ξεκαθαριστεί αν το υλικό είχε εγκριθεί από τη Διεύθυνση και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα.

Περαιτέρω, όπως αναφέρουν «Το ζήτημα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αυτή καθαυτή, αλλά το επιλήψιμο περιεχόμενο», όπως προέβαλαν.

Shower Boys - Rotten Tomatoes

ΔΟΕ: Βραβευμένη η ταινία βρίσκεται στην ψηφιακή πλατφόρμα CiNEDU

Πρόκειται για μια ταινία “που αντλήθηκε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα CiNEDU, όπου το υλικό της βρίσκεται υπό την έγκριση του υπ. Παιδείας”, ανέφερε στο star.gr για το συμβαν, ο πρ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η συνάδελφος, θεατρολόγος, δεν έκανε κάτι αυθαίρετο, όπως παρουσιάζεται σε δημοσιεύματα, με την έννοια να προβάλει κάποια ταινία της απόλυτα δικής της επιλογής, από έναν δικό της κατάλογο ταινιών. Είναι μία ταινία η οποία έχει αντληθεί από το υλικό που παρέχεται στα σχολεία, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, από την ψηφιακή πλατφόρμα CiNEDU. Οι ταινίες που βρίσκονται εκεί, είναι υπό την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Αυτή η ταινία, “Αγόρια στο ντους” ανήκει σε έναν κατάλογο ταινιών που έχει να κάνει με διάφορα ζητήματα, με τα στερεότυπα, τις έμφυλες ταυτότητες και τη φιλία, όπως διαβάζουμε στις πληροφορίες για την ταινία.

Είναι βραβευμένη ταινία του 2021. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και το 2021 πήρε το βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά. Έχει πάρει επίσης, βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας στο Άμστερνταμ και βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας στο Σίδνεϊ. Έχει δηλαδή μία σειρά περγαμηνών ως ταινία και θεωρήθηκε ότι αξίζει να είναι ανεβασμένη στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αντλώντας πληροφορίες από αριστερά και δεξιά, αυτό που γνωρίζω είναι ότι πρόθεσή της (της εκπαιδευτικού) ήταν να δείξει την πιεστική συμπεριφορά του προπονητή, που εμφανίζεται στην ταινία και όχι να ενθαρρύνει τάσεις ομοφυλοφιλίας, για το οποίο όπως διαβάζω, κατηγορείται» είπε ο κ. Κικινής, συμπληρώνοντας ότι θα επιδιώξει να επικοινωνήσει με την ίδια την εκπαιδευτικό μέσα στην ημέρα.

Το τρέιλερ της ταινίας.

Δείτε Επίσης

 

 

– Με πληροφορίες από star.gr

 

– Ακολουθείστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine

– Το t-zine στο twitter

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί