Δελτίο τύπου εκδήλωσης Proud Seniors Greece

Ελλάδα: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 | 16:33

T-zine.gr

 Κοινότητα

Δελτίο τύπου εκδήλωσης Proud Seniors Greece

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Αλτσχάιμερ, μια ιστορία αγάπης” των Proud Seniors-Greece, την Κυριακή 13 Μαϊου στο Booze-Cooperativa.

Το κοινό, μέλη της λοατκι κοινότητας, εκπρόσωποι οργανώσεων και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, παρακολούθησαν με μεγάλη συγκίνηση το βιωματικό ντοκυμαντέρ του Michael Horvich που περιγράφει την πορεία της σχέσης του με τον σύντροφο της ζωής του, μετά την διάγνωση του με την βασανιστική ασθένεια της νόσου Αλτσχάημερ.

Μια αποκαλυπτική ματιά πάνω στην ανθρώπινη μοίρα και την αναπόδραστη φθορά, αλλά ταυτόχρονα ύμνος στην αγάπη και την αξία της συντροφικότητας, το ντοκυμαντέρ πρόσφερε το έδαφος στους ομιλητές να αναπτύξουν ζητήματα όπως τα προβλήματα των ασθενών με άνοια, χαρακτηριστικά εμφάνισης και τρόποι αντιμετώπισης της νόσου (Π. Σακκά), σεξουαλικότητα και διαχείριση της στην τρίτη ηλικία (Ζ. Αλεξούλη), ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν στην λοατκι κοινότητα, παρελθόν-παρόν-μέλλον, η σημασία της υποστήριξης από την πολιτεία (Γ. Βαλλιανάτος).

Η έντονη συζήτηση που ακολούθησε έδειξε πόσο τα θέματα αυτά απασχολούν την λοακτι κοινότητα ακόμα περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό, λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών συνθηκών.

Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη, η ομάδα των Proud Seniors αναπτύσσει επικοινωνία και επιδιώκει συνεργασίες με φορείς που ασχολούνται με προβλήματα της τρίτης ηλικίας, επιδιώκοντας τόσο την βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των λοατκι ατόμων στις σχετικές παροχές, όσο και την ενημέρωση της κοινότητας συνολικά για τις δυνατότητες υποστήριξης που υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η ταινία του Michael Horvich γίνεται προσπάθεια να προβληθεί σε διάφορες διοργανώσεις, ώστε να ενισχύσει αφενός την ενημέρωση για την άνοια, αφετέρου την ευαισθητοποίηση για τις ιδιαίτερες συνθήκες της λοατκι κοινότητας.

Η βραδιά τελείωσε με την υπόσχεση που μας έδωσε η κυρία Σακκά εκ μέρους της εταιρίας νόσου Αλτσχάημερ και συναφών διαταραχών, ότι το ντοκυμαντέρ ‘Αλτσχάημερ, μια ιστορία αγάπης’ θα προβληθεί ξανά τον Σεπτέμβριο σε γενικότερο κοινό, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρία Αθηνών, για το μήνα αντιμετώπισης της άνοιας και της νόσου Αλτσχάημερ.

Proud Seniors Greece

© T-zine.gr