Now Reading
Δεν θα μας τρομάξει καμία γκλίτσα και κανένας τσοπάνης

Δεν θα μας τρομάξει καμία γκλίτσα και κανένας τσοπάνης

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών είχε καταγγείλει τον Αλέξη Κούγια για «κατ’ εξακολούθηση θελημένο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο».

 

Δεν θα μας τρομάξει καμία γκλίτσα και κανένας τσοπάνης

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) είχε καταγγείλει δημόσια με δελτίο τύπου τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, για «κατ’ εξακολούθηση θελημένο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο», ζητώντας από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) να ελέγξει πειθαρχικά το μέλος του, κύριο Αλέξη Κούγια, καθώς όπως ανέφερε το ΣΥΔ «οι συμπεριφορές αυτές προσβάλλουν το νομικό λειτούργημα και καταρρακώνουν το κράτος δικαίου».

Στη συνέχεια, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι επισήμανε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, ζητώντας από τον Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας να κινηθεί αυτεπάγγελτα κατά του Αλέξη Κούγια με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, στις 14 Μαρτίου 2022, κατέθεσε προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών καταγγελία με Αριθμό Πράξης Κατάθεσης ΒΔ 51/14.03.2022, κατά του κ. Κούγια, ενώ μία ημέρα αργότερα την Τρίτη 15 Μαρτίου, κατέθεσε και Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Βερβεσό, η οποία ανακοινώθηκε και δημόσια με την οποία τον κάλεσε να εξετάσει την καταγγελία, προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά το μέλος του Αλέξης Κούγιας.

 

Διαβάστε επίσης: ΣΥΔ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: «Προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσό | Δηλώσεις του κ. Κούγια»

 

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, θέλοντας να αντιδράσει προς τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος του, το έπραξε με τον πλέον γνωστό και προβλέψιμο τρόπο «κουνώντας το δάχτυλο» για άλλη μία φορά, εκδίδοντας την παρακάτω ενυπόγραφη ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται η παντελώς ψευδής είδηση περί του ότι δήθεν σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος μου από καταγγελίες διαφόρων που χρησιμοποιούν το ονοματεπώνυμό μου, για να μάθουν αυτοί που διαβάζουν συγκεκριμένα sites και blogs, το όνομά τους και την ύπαρξη είτε κάποιων παντελώς αγνώστων σωματείων, είτε κάποιων παρατηρητηρίων.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και είναι η εξής:

Μετά την πανωλεθρία στην αίθουσα του Δικαστηρίου που εκδικάζεται η υπόθεσις του κου Δημήτριου Λιγνάδη, με την εμφάνιση ως δήθεν βιασθέντος ενός κοινού διεθνούς απατεώνα, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα λογοδοτήσει ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων, είτε παρών, είτε απών, είτε ως κάτοικος Σουηδίας, είτε ως κάτοικος Ντουμπάι, είτε ως κάτοικος Ισπανίας, είτε ως κάτοικος Σαντορίνης, είτε ως κάτοικος Γλυφάδας, είτε ως κάτοικος Αιγύπτου, για όσα ψευδή και συκοφαντικά κατέθεσε τον τελευταίο χρόνο εις βάρος του κου Λιγνάδη, εμφανιζόμενος είτε ως σωφρονιστικός υπάλληλος, είτε ως μεσίτης, είτε ως εργάτης εργοστασίου, είτε ως μεταφραστής, είτε ως ιδιοκτήτης γραφείου μεταναστεύσεων, είτε ως απόφοιτος γυμνασίου, είτε ως απόφοιτος λυκείου, είτε ως πτυχιούχος του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης με πτυχίο διεθνών σχέσεων, είτε κάτοικος αγνώστου διευθύνσεως στη Γλυφάδα, είτε κάτοικος αγνώστου διευθύνσεως στο Ντουμπάι, είτε πάμφτωχος που δεν έχει χρήματα να πληρώσει ούτε για τα εισιτήρια, για να έρθει στην Ελλάδα, είτε πάμπλουτος φορώντας κουστούμια Αρμάνι των 5000 ευρώ, είτε οδηγώντας Hummer αξίας 200.000 ευρώ, είτε οδηγώντας Mercedes αξίας 150.000€, κάποιοι που είναι οι ενορχηστρωτές όλης αυτής της σκευωρίας, έχουν χάσει τον ύπνο τους και, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο διαθέτουν, μια συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία αποκρύπτει όσα πραγματικά αποδεικνύονται μέσα στο Δικαστήριο, και μια μειωμένης έως ελαχίστης αξιοπιστίας δημοσιογράφο, νομίζουν ότι μπορούν να με τρομοκρατήσουν, για να μην κάνω το καθήκον μου, μη γνωρίζοντας ποιος πραγματικά είμαι, είτε με αναφορές στον ΔΣΑ, του οποίου είμαι μέλος σχεδόν 50 χρόνια, είτε με μηνυτήριες αναφορές που υποβάλλουν κάποιοι «επαγγελματίες» διαφόρων παρατηρητηρίων που καμία τους καταγγελία μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει αποδεκτή από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καμία δικογραφία δεν υπάρχει, καμία ποινική δίωξη δεν έχει ασκηθεί, σε κανένα πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ δεν έχω παραπεμφθεί, καμία μήνυση ή καταγγελία δεν μου έχει γνωστοποιηθεί και το μόνο το οποίο έγινε, είναι ότι ένας ή μια Εισαγγελέας θα διερευνήσει την οποιαδήποτε καταγγελία, όπως είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος, γιατί αλλιώς θα παραβεί το καθήκον του.

Όταν κληθώ, εφόσον είναι αλήθεια η είδηση ότι κάποιος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, αυτοί που έχουν κάνει την καταγγελία, θα αντιμετωπιστούν από εμένα, όπως αντιμετωπίζω αντίστοιχους τύπους σαν κι αυτούς όλα αυτά τα χρόνια που κατάφερα να ταυτίσω το όνομά μου με το επάγγελμά μου.

Τα υπόλοιπα εκεί που πραγματικά απονέμεται η Δικαιοσύνη, στα Δικαστήρια, και όλοι αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες ας λένε και ας γράφουν ό, τι θέλουν κι εγώ τους υπόσχομαι ότι θα βρουν αυτό που ψάχνουν.

Είναι κακό να ξύνεσαι στη γλίτσα του τσοπάνη».

Ο δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του ΣΥΔ, Βασίλης Σωτηρόπουλος, σχολίασε την απειλητική ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό του Twitter:

«H ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έχει κερδίσει εδώ και 10 χρόνια όλες τις μεγάλες νομικές μάχες που έχουν φτάσει μέχρι τέλους.
Δεν θα μας τρομάξει καμια γκλίτσα και κανένας τσοπάνης, γιατί η εποχή τους έχει τελειώσει».

Την ανακοίνωση του κ. Κούγια σχολίασε επίσης και η διευθύντρια του Σωματείου Άννα Απέργη, απαντώντας στον γνωστό ποινικολόγο, ενώ δημοσίευσε και τη απόδειξη του παραβάλλου κατάθεσης πειθαρχικής αναφοράς του ΔΣΑ, διαψεύδοντας τους πιο πάνω ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια:

«Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη φράση του κ. Κούγια που ανέφερε ο ίδιος στην ενυπόγραφη σημερινή ανακοίνωση του “Είναι κακό να ξύνεσαι στη γλίτσα του τσοπάνη”.
Εγώ όμως ως βουνίσια (Δραμινή γαρ) γνωρίζω πολύ καλά και από τσοπάνηδες και από γλίτσες. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά το πως το τρίβουν το πιπέρι, όπως και το πόσα απίδια χωράει ο σάκος.-».

Διαβάστε επίσης: Β. Σωτηρόπουλος: «Η ρητορική μίσους κατά των τρανς συνανθρώπων μας δεν είναι αποδεκτή από το ελληνικό δίκαιο

 

 

Συνεντεύξεις  | T-zine.gr | 17.03.2022

 

© T-zine.gr 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
1
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί