Now Reading
«Δες την αγάπη» μέσα από την νέα διαφήμιση της Lacta

«Δες την αγάπη» μέσα από την νέα διαφήμιση της Lacta

Ελλάδα: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 | 13:02


Γράφει η Άννα Απέργη | T-zine.gr

«Δες την αγάπη» μέσα από την νέα διαφήμιση της Lacta

Με αφορμή την ημέρα της αγάπης στις 14 Φεβρουαρίου «Valentine’s Day», η Lacta για ακόμη μια φορά, μέσω του διαφημιστικού της σποτ, έρχεται να μας θυμίσει πως η αγάπη σε όλες της τις μορφές, είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη που υπάρχει.

Την αγάπη δεν μπορείς να την τοποθετήσεις σε ζυγαριές, ούτε να πάρεις ένα μέτρο και να την μετρήσεις. Είναι το συναίσθημα που έχει ως αφετηρία εμάς τις ίδιες και τους ίδιους και καταλήγει πάλι σε εμάς. Μπορείς αν θες να την πυροδοτήσεις, ή ακόμη και να χαμηλώσεις την ένταση της ενίοτε, όμως για να μπορέσει να εξαπλωθεί παντού, πρέπει να την τροφοδοτήσεις με την δική σου επιθυμία και την δική σου ανάγκη για εξέλιξη και άνοιγμα σε μία μη στερεοτυπική απεραντοσύνη.

Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης περσινής καμπάνιας «Act For Love» η Lacta φέτος μέσα από το διαφημιστικό της τηλεοπτικό σποτ, έρχεται να περάσει το μήνυμα ότι αν κοιτάξουμε πέρα από τα στερεότυπα, θα δούμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος με αγάπη.

«Bλέπεις κόσμο να φοβάται. Να κλείνει την πόρτα σε οτιδήποτε διαφορετικό. Βλέπεις κόσμο γεμάτο οργή, να συμπεριφέρεται σκληρά σε όποιον θεωρεί αδύναμο και να επιτίθεται σε ό,τι του μοιάζει ξένο. Αν όμως κοιτάξεις πέρα από τα στερεότυπα, θα δεις πως ο κόσμος είναι γεμάτος με αγάπη. Lacta. Δες την αγάπη.»

Το διαφημιστικό σποτ ξεκινάει δίνοντας εικόνες ανθρώπων μέσα στην καθημερινότητα τους. Εικόνες στερεοτυπικές, γεμάτες από βία, μίσος και ρατσισμό, που μαρτυρούν την αλήθεια του καθρέφτη της κοινωνίας μας. Συνεχίζοντας όμως βλέποντας το βίντεο, οι εικόνες αυτές μετατρέπονται, αλλάζουν και διαμορφώνονται δίνοντας έτσι στον θεατή την αληθινή εικόνα της αποδοχής, του αλληλοσεβασμού και της αγάπης από και προς τον ίδιο τον άνθρωπο.

Με αυτή τη διαφήμιση η αγαπημένη σοκολάτα, δεν στοχεύει απλά να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία πάνω στο θέμα της διαφορετικότητας, αλλά να αλλάξει την συμπεριφορά της απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Αν κοιτάξουμε έξω απ το παράθυρο μας, θα δούμε ότι όλα στη φύση είναι διαφορετικά. Τίποτε δεν είναι πλασμένο με ομοιομορφία και ομοιογένεια. Αυτή η διαφορετικότητα της φύσης, είναι και η μεγάλη της δύναμη, η ομορφιά της. Φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος μας, αν όλα τα δέντρα και τα λουλούδια ήταν όμοια μεταξύ τους; Αν δεν υπήρχε αυτή η απέραντη πολυχρωμία και ήταν όλα ασπρόμαυρα;

Οι άνθρωποι επίσης είμαστε όλοι διαφορετικοί, δεν είμαστε ίδιοι, όμως είμαστε και όλοι ίσοι. Έχουμε όλοι τις ίδιες συναισθηματικές ανάγκες, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες αγωνίες για το αύριο που μας ξημερώνει και όπως είχε πει κάποτε και η Μαρίνα Γαλανού «…η διαφορετικότητα και η ποικιλία είναι πλούτος, και όχι πρόβλημα. Είμαστε όλες και όλοι διαφορετικοί και διαφορετικές, αλλά πρέπει να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες και μεταχείριση.»

Δείτε Επίσης

Τα στερεότυπα χτίζουν τοίχους, αφήνοντας τον άνθρωπο να ζει στο σκοτάδι. Χρησιμοποίησε την αγάπη για να τους γκρεμίσεις!!!

Δείτε το video εδώ!

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Σεξισμός στα παιδικά παιχνίδια: Γιατί δεν αφήνουμε τον μικρό Αλέξη να γίνει ένας «μικρός πατέρας»;

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

© T-zine.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί