Now Reading
Διακαναλική: Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε για τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις Σαμαρά.

Διακαναλική: Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε για τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις Σαμαρά.

Avatar photo

Στη σημερινή πρωϊνή διακαναλική συνέντευξη που δίνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτήθηκε ανάμεσα στα υπόλοιπα και για τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Και δεν απάντησε τίποτα…

Διακαναλική: Όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις Σαμαρά.

Παραθέτουμε την απομαγνητοφώνηση ερώτησης – απάντησης, επί του συγκεκριμένου.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε και από εμένα. Τα θέματα που έχετε επιλέξει στη προεκλογική σας ατζέντα ως κεντρικά, από τον νόμο για την τάξη έως και την επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων αλλά και η επιλογή σας να τοποθετήσετε σε καίριες θέσεις, σε καίρια πόστα, είτε κομματικά, είτε υπουργικά στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ΝΔ από την μεταπολίτευση, επικρίνονται ως μία προσπάθεια μετάλλαξης του χώρου της κεντροδεξιάς. Κάποιοι μιλούν για χαρακτηριστικά της προδικτατορικής ΕΡΕ, κάποιοι άλλοι μιλούν για χαρακτηριστικά των υπερδεξιών ευρωπαϊκών σχημάτων. Σάς προβληματίζουν αυτές οι διαπιστώσεις; Και αν μου επιτρέπετε ένα δεύτερο σκέλος στο ίδιο πλαίσιο όμως: ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κύριος Σαμαράς, στο Ζάππειο ενώπιόν σας μίλησε μεταξύ άλλων για πιθηκισμούς εισαγόμενων ανοησιών για το πόσα είναι τα φύλα. Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν θέση της Νέας Δημοκρατίας;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατ΄αρχάς επιτρέψτε μου να μην συμμερίζομαι αυτές τις περιγραφές του κόμματος που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και δεν φαντάζομαι και ο κύριος Σκέρτσος ο οποίος συντονίζει τη συζήτησή μας ταιριάζει στο προφίλ μίας κυβέρνησης που επιστρατεύει –εντός εισαγωγικών– ακροδεξιά στελέχη για να «τσιμεντώσει», όπως το περιγράφετε, το δεξιό της ακροατήριο. Είμαστε μία προοδευτική κεντροδεξιά κυβέρνηση με πάρα πολλά φιλελεύθερα χαρακτηριστικά, καταλαβαίνω πως αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιες φορές κάποιους που θεωρούσαν τον χώρο της προόδου ως αποκλειστικό χώρο της δικιάς τους ιδεολογικής τους ηγεμονίας, είμαι  περήφανος που επί δικών μας ημερών μειώθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες και αυτό είναι κάτι που το πιστοποιεί και η ΕΛΣΤΑΤ και πρέπει να μειωθούν και άλλο, είμαι περήφανος που επί δικών μας ημερών  αντιμετωπίστηκαν επιτέλους τα άτομα με αναπηρία, όχι ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά ως συμπολίτες μας που έχουν τα ίδια δικαιώματα απέναντι σε όλους τους άλλους, το ίδιο ισχύει και μια σειρά κατηγοριών συμπολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζανε μία σειρά δυσκολιών, από οροθετικούς συμπολίτες μας, άστεγους, με όλους αυτούς η Νέα Δημοκρατία ασχολήθηκε. Δεν είδα να ασχολούνται οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εντός εισαγωγικών προοδευτικές, αλλά να πώ και κάτι ακόμη για τα ζητήματα που θίξατε: το ζήτημα του φράκτη (σ.σ. δεν το έθιξε καν αυτό στην ερώτηση ο δημοσιογράφος), δεν θεωρώ ότι είναι δεξιά πολιτική, θεωρώ ότι η προστασία των συνόρων είναι αυτονόητη υποχρέωση οποιασδήποτε εκλεγμένης κυβέρνησης. Άρα δεν πρέπει να ρωτάτε την ΝΔ γιατί προστατεύει τα σύνορά της, πρέπει να ρωτάτε την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί θέλει να επιστρέψει σε μία πολιτική ανοικτών συνόρων που οδήγησε στην Λέσβο στην οποία ήμουνα να έχουν περάσει 600.000 άνθρωποι μόνο από τη Λέσβο. Μόνο από τη Λέσβο πέρασαν 600.000 άνθρωποι το 2015. Εγώ ούτε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι η πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων είναι κατ’ ανάγκην μία δεξιά πολιτική (σ.σ. ούτε γι’ αυτό τον ρώτησε ο δημοσιογράφος), πιστεύω στον υπεύθυνο πατριωτισμό, δεν θεωρώ ότι ο υπεύθυνος πατριωτισμός είναι ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος, ούτε αριστερός, πιστεύω ότι είναι αναπόσπαστο στοιχείο, θα έλεγα ότι είναι συνταγματική υποχρέωση οποιασδήποτε κυβέρνησης και αυτόν τον υπεύθυνο πατριωτισμό θα εξακολουθώ να υπηρετώ.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από το 44.00’ και μετά.

 

Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτίμησε να απαντήσει σε οτιδήποτε άλλο, ακόμη και για όσα δεν ερωτήθηκε, πλην του ερωτήματος σχετικά με τη θέση που εξέφρασε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς και εάν αυτό αποτελεί θέση του κόμματος.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικό άρθρο της Προέδρου του ΣΥΔ, Άννα Απέργη, για τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο, με τίτλο: “Έχετε πλήρη άγνοια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας κύριε Σαμαρά”

Δείτε Επίσης

 

– Ακολουθείστε την ιστοσελίδα στο facebook του t-zine

– Το t-zine στο twitter

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί