Διεθνής Αμνηστία: Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το τέρας

Ελλάδα: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 | 15:36

T-zine.gr | LGBTQI News 

Διεθνής Αμνηστία: Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το τέρας


Σε δήλωσή της για τον Ζακ Κωστόπουλο η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να είναι ανεκτά στην κοινωνία μας τέτοια φαινόμενα και επιμένει στην ανάγκη ενδελεχούς έρευνας για την υπόθεση.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη ο δημόσιος διάλογος και ο οποίος μετά το λιντσάρισμα, όπως τονίζει, σηματοδοτεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων πλατιών κοινωνικών ομάδων.


Ολόκληρη η δήλωση:

Tο λιντσάρισμα και η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου την περασμένη Παρασκευή στην Ομόνοια, όπως και τα στοιχεία, οι μαρτυρίες και τα βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, μας έχουν συγκλονίσει όλες και όλους.

Ο Ζακ ήταν ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, ομοφυλόφιλος, drag queen και οροθετικός. Γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, αφού μπήκε σε κοσμηματοπωλείο, υπό συνθήκες που ερευνώνται, και στη συνέχεια παγιδεύτηκε με τη βία σε αυτό.

Η επίθεση στον αδύναμο/η, τα στερεότυπα για την εικόνα του Άλλου, ο φόβος του διαφορετικού, ο στιγματισμός και η περιθωριοποίηση, αποτελούν φαινόμενα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά στην κοινωνία μας. Επιπλέον, ο σεξιστικός και ομοφοβικός χαρακτήρας, και ο στιγματισμός ενάντια στους χρήστες ναρκωτικών, στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη σε πολλές περιπτώσεις ο δημόσιος διάλογος μετά τη δολοφονία, σηματοδοτεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων πλατιών κοινωνικών ομάδων.

Ως Διεθνής Αμνηστία, επιμένουμε στην ανάγκη μιας ενδελεχούς, διαφανούς και ουσιαστικής έρευνας για τη δολοφονία του Ζακ και τη στάση της αστυνομίας, και θα αναλάβουμε δράση πιέζοντας σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το τέρας.

Διαβάστε ακόμα: Πορεία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

© T-zine.gr  με πληροφορίες από efsyn.gr