Δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ρωσικού LGBTI Δικτύου, αναφορικά με την πληροφορία για τις απαγωγές και τις δολοφονίες των LGBTI ανθρώπων στο Βόρειο Καύκασο

Ρωσία: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017 | 08:55

Μετάφραση για το T-zine.grΔημήτρης Κυριακού

Δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ρωσικού LGBTI Δικτύου, αναφορικά με την πληροφορία για τις απαγωγές και τις δολοφονίες των LGBTI ανθρώπων στο Βόρειο Καύκασο

Τα Ρωσικά ΛΟΑΤ Δίκτυα έχουν θορυβηθεί υπερβολικά και ανησυχούν σχετικά με την πληροφορία ότι απαγάγουν και σκοτώνουν ανθρώπους στην Τσετσενία, εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Είμαστε έξαλλοι από την αντίδραση των ιθυνόντων της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, οι οποίοι ουσιαστικά δικαιολογούν τις δολοφονίες.

Καμία εθνική και/ή θρησκευτική παράδοση και κανόνας μπορεί να δικαιολογήσει την απαγωγή ή τον θάνατο ενός ανθρώπου. Οποιεσδήποτε αναφορές σε «παραδόσεις» προς αιτιολόγηση των απαγωγών και των σκοτωμών είναι ανήθικες και εγκληματικές.

Το Ρωσικό LGBTI Δίκτυο κάνει ότι μπορεί για να επικοινωνήσει με τα θύματα και να παράσχει άμεση υποστήριξη. Λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες δηλώσεις των Τσετσένων αξιωματούχων, πιστεύουμε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει είναι η μετεγκατάσταση σε ασφαλέστερο τόπο.

Την Δευτέρα, το Ρωσικό LGBTI Δίκτυο θα κάνει την εμφάνιση του στην Επιτροπή Ερευνών της Ρωσικής Κοινοπολιτείας με δύο ισχυρισμούς. Ο ένας είναι η απαίτηση να ερευνηθεί η πληροφορία για τα εγκλήματα, που δημοσιεύθηκαν στην «Νόβαγια Γκαζέτα». Ο άλλος είναι να απαιτηθεί ο έλεγχος του κατά πόσο οι δημόσιες δηλώσεις των Τσετσένων αξιωματούχων, που έγιναν την 1η Απριλίου και δικαιολογούν τις δολοφονίες, περιέχουν τα στοιχεία του αδικήματος.

Είμαστε ευγνώμονες προς όποιον επικοινώνησε μαζί μας και ρώτησε με ποιόν τρόπο μπορεί να βοηθήσει. Τι έχουμε ανάγκη τώρα;

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την πληροφορία σχετικά με το γεγονός ότι το Ρωσικό LGBTI Δίκτυο είναι έτοιμο να βοηθήσει για μετεγκατάσταση σε ασφαλέστερο τόπο. Παρακαλούμε σκεφτείτε για ποιόν θα μπορούσε να είναι χρήσιμη αυτή η πληροφορία. Μπορείτε να διαδώσετε την πληροφορία δημόσια ή προσωπικά. Οιοσδήποτε χρήζει βοήθειας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) ή να μας καλέσει στην Γραμμή Βοήθειας (8 800 555 7374). Η κλήση είναι δωρεάν σε όλη την Ρωσία.
 

Σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία, κάθε πολίτης μπορεί να αιτηθεί στην Επιτροπή Ερευνών με το αιτιολογικό της διερεύνησης της πληροφορίας σχετικά με το έγκλημα που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ. Προτρέπουμε όλους να το κάνουν (το πρωτότυπο της ανακοίνωσης θα δημοσιευτεί αύριο).

Είναι κατανοητό ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Αλλά, παρακαλούμε, θυμηθείτε ότι οιεσδήποτε ασυντόνιστες ενέργειες μπορούν να θέσουν σε επιπρόσθετο κίνδυνο τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά και εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν. Οπότε, δεν συνιστούμε να συλλεχθούν οι διευθύνσεις των ανθρώπων εκείνων που είναι σε θέση να παράσχουν πρόσκαιρη στέγη.

Προσέξτε ότι, η κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Βόρειο Καύκασο είναι πραγματικά δύσκολη. Σήμερα, ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο και ο μόνος τρόπος να βοηθηθούν είναι η εκκένωση. Το Ρωσικό LGBTI Δίκτυο έχει τους κατάλληλους πόρους για την μετεγκατάσταση σε ασφαλέστερο τόπο: υφίσταται μια ομάδα που ήδη πραγματοποιεί τεράστιες προσπάθειες να σώσει ζωές.

Γι’ αυτό κι εμείς ζητάμε από τον καθένα σας, να μοιραστεί μαζί μας την πληροφορία, σχετικά με ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κάθε προσφορά βοήθειας.

© T-zine.gr με πληροφορίες από lgbtnet.org