Now Reading
Δολοφονία με την «ανάσα του θανάτου» – Σκότωσε τον άνδρα που γνώρισε στο Grindr με υπερδοσολογία σκοπολαμίνης

Δολοφονία με την «ανάσα του θανάτου» – Σκότωσε τον άνδρα που γνώρισε στο Grindr με υπερδοσολογία σκοπολαμίνης

Ο Joel Osei, 25 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Adrian Murphy, ενός ταλαντούχου χορευτή και χορογράφου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου.

Ο Adrian Murphy, το θύμα του Osei, βρέθηκε νεκρός, δηλητηριασμένος από υπερβολική δόση ναρκωτικού που είναι γνωστό ως «η ανάσα του θανάτου»

Η υπόθεση έγινε γνωστή με αναφορές στο ναρκωτικό «ανάσα του θανάτου» μια ονομασία που δίνεται στην σκοπολαμίνη, ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως σε βιασμούς και απαγωγές στη Νότια Αμερική, όπως γράφει το BBC.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε και η σύντροφος του Osei, η 19χρονη Diana Cristea, η οποία αναμένεται επίσης να καταδικαστεί για συνέργεια. Ο Joel και η Diana χρησιμοποιούσαν το Grindr για να γνωρίσουν και να συναντήσουν άνδρες και στη συνέχεια τους νάρκωναν και να τους λήστευαν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, στόχος τους ήταν γκέι άνδρες που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Ιούνιο του 2019, ο καλύτερος φίλος του 43χρονου Murphy τον βρήκε νεκρό στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι πέθανε από υπερβολική δόση σκοπολαμίνης. Υλικό από κάμερες στο κτίριο και μια σειρά στοιχείων, οδήγησαν στους δράστες.

Ο Joel Osei νάρκωσε το θύμα του και έκλεψε υπάρχοντά του πριν τα παραδώσει στην Diana Cristea για να τα πουλήσει στο διαδίκτυο. Μετά το θάνατο του 44χρονου, το ζευγάρι προσπάθησε να αγοράσει μέσω διαδικτύου διαμάντια αξίας 80.000$ από κοσμηματοπωλεία στη Νέα Υόρκη.

O Osei και η Cristea

Δύο μέρες νωρίτερα, ο Osei και η Cristea, συμμετείχαν επίσης στη δηλητηρίαση ενός δεύτερου άνδρα με το ίδιο ναρκωτικό. Το θύμα, το οποίο δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, επέζησε, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού βρέθηκε από έναν γείτονα σχεδόν γυμνό και σε σύγχυση. Από το σπίτι του είχαν κλαπεί αντικείμενα όπως το πορτοφόλι του, τραπεζικές κάρτες και δύο φορητοί υπολογιστές. Ο Osei είχε χρησιμοποιήσει τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσει και με τα δύο θύματα και αργότερα αναγνωρίστηκε από τον επιζώντα.

Η ανάλυση του τηλεφώνου και του φορητού υπολογιστή του Osei συνέδεσε την Cristea με το έγκλημα και αποκάλυψε ότι εκείνη αγόρασε τη σκοπολαμίνη στο διαδίκτυο στις αρχές Μαΐου 2019. Ο Murphy πιστεύεται ότι πέθανε κάποια στιγμή μετά τη συνάντησής του με τον Osei την 1η Ιουνίου ενώ νεκρός βρέθηκε στις 4 Ιουνίου.

Το τηλέφωνό του είχε πέσει κάτω από την τουαλέτα, ενώ ένα κουτί αναψυκτικού βρέθηκε να περιέχει ίχνη σκοπολαμίνης και τα δακτυλικά αποτυπώματα του Osei βρέθηκαν σε ένα μπουκάλι ουίσκι στον τόπο του εγκλήματος. Οι τοξικολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η συγκέντρωση της σκοπολαμίνης στο σώμα του Murphy ήταν πολλές φορές πάνω από το ασφαλές επίπεδο με το δικαστήριο να κάνει λόγο για μια θανατηφόρα υπερδοσολογία.

Δείτε Επίσης

Ο Osei δεν αντέδρασε κατά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο αν και νωρίτερα προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύντροφό του. Ο Δικαστής William Davis είπε: « Toυ χορηγήσατε μια δόση ναρκωτικού που γνωρίζατε πως ήταν θανατηφόρα. Τον αφήσατε να πεθαίνει ή νεκρό και προσπαθήσατε να αγοράσετε διαμάντια».

«Για τη δολοφονία του Murphy υπήρχε σχεδιασμός. Ήταν ευάλωτος, με την έννοια ότι υποθέσατε ότι θα ήταν απρόθυμος να αναφέρει τι είχε συμβεί αν τελικά επιζούσε από το ναρκωτικό», πρόσθεσε ο δικαστής. Η άοσμη σκόνη, η οποία όταν εισπνέεται μπορεί να κάνει τα θύματα να χάσουν τη μνήμη τους, η ελεύθερη βούληση, μπορεί ακόμη και να σκοτώσει αν η δόση είναι μεγάλη. Έχει περιγραφεί ως «το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό στον κόσμο».

 

LGBTQI News | T-zine.gr | 23.1.2021

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από LiFO

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί