Now Reading
Δύο λεσβίες μητέρες μοιράστηκαν ένα όμορφο γράμμα που απευθύνεται στο γιο τους

Δύο λεσβίες μητέρες μοιράστηκαν ένα όμορφο γράμμα που απευθύνεται στο γιο τους

Αυστραλία: Παρασκευή, 1  Σεπτεμβρίου 2017 | 10:46

Μετάφραση για το T-zine.grΔημήτρης Κυριακού

LGBTQI News

 

Δύο λεσβίες μητέρες μοιράστηκαν ένα όμορφο γράμμα που απευθύνεται στο γιό τους. Η Κάθριν Γιόργκενσεν και η Ροάν Μπλάκλερ έχουν ένα επτάχρονο γιο, τον Νίκολας.

Δύο λεσβίες μητέρες μοιράστηκαν ένα όμορφο γράμμα που απευθύνεται στο γιο τους

(Photo by propertyofKJ/Twitter)

Η οικογένεια ζει στην Αυστραλία και πρόσφατα οι δύο μητέρες ένιωσαν την ανάγκη να προστατεύσουν τον γιό τους από την ομοφοβική προπαγάνδα που κυριαρχεί γύρω από την έρευνα για την ισότητα στο γάμο.

Η αντι-ομοφυλοφυλική ρητορική δεν προέρχεται μόνο από υποστηρικτές του μη-ομόφυλου γάμου, καθώς ο Νίκολας υπήρξε θύμα εκφοβισμού στο σχολείο του, εξαιτίας της σεξουαλικότητας των μητέρων του.

Στο twitter, το ζευγάρι εξήγησε ότι «ο γιός τους ενημερώθηκε ότι η οικογένεια του δεν είναι “κανονική”, γιατί έχει δυό μητέρες» και έριξαν το φταίξιμο στον Μάλκολμ… (εννοεί τον Μάλκολμ Τέρνμπουλ, Πρωθυπουργό της Αυστραλίας).

Επίσης είπαν ότι η ομοφοβική κακοποίηση, την οποία συνάντησαν ως τώρα, τις οδήγησε στον αποκλεισμό των μέσων ενημέρωσης από τις ζωές τους.

«Δεν βλέπαμε ειδήσεις, μέρα και νύχτα, από φόβο μήπως ακούσει (ο γιός μας) τίποτα αισχρά ψεύδη για την οικογένεια του», έγραψε η Γιόργκενσεν.

Ο Νίκολας γρήγορα πιάστηκε από το προστατευτικό ένστικτο των μητέρων του και γρήγορα άρχισε να ρωτά γιατί δεν μπορούσε να παραλαμβάνει την αλληλογραφία ή γιατί να μη βλέπει τις ειδήσεις.

Η Γιόρκγενσεν προσέθεσε: «Έχουμε ένα παιδί επτά ετών που διαβάζει σαν εννιάχρονο. Μπράβο στον Νίκολας! Αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον αφήνουμε να διαβάζει εφημερίδες. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπορεί να συναντήσει και να βάλουν την οικογένεια του υπό ένα αρνητικό πρίσμα. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τις ζωές μας εξαιτίας αυτής της έρευνας».

Το ζευγάρι εξήγησε την γαμήλια ισότητα στο παιδί, αλλά ακόμα μάχονται να προχωρήσουν μπροστά με τις ζωές τους, παρόλη την καταστροφή που έχει κάνει μέχρι τώρα η έρευνα.

Η νονά του Νίκολας, Μπεκ Ώλκροφτ, άκουσε για τους «μάγκες» της τάξης και αποφάσισε να γράψει ένα όμορφο γράμμα, που να εξηγεί στον επτάχρονο τις πολυπλοκότητες της ψήφου για το γάμο και γιατί οι άνθρωποι είναι εχθρικοί προς τις μητέρες του.

Το γράμμα αναφέρει: «Πολλοί άνθρωποι έχουν πραγματικά αλλάξει και δυναμώσει με το να σηκώσουν το ανάστημα τους και λέγοντας ότι οι μαμάδες σου θα έπρεπε να επιτρέπεται να παντρευτούν όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι».

Δείτε Επίσης

«Αλλά, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν πει πολλά άσχημα πράγματα για την ΛΟΑΤΙ κοινότητα και, σε περίπτωση που δεν έχουν πληγώσει αρκετούς ανθρώπους, τώρα λένε άσχημα πράγματα για οικογένειες με δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες».

«Αυτό με στενοχωρεί, γιατί εσύ και οι μαμάδες σου είστε η καλύτερη οικογένεια που θα μπορούσα να έχω. Γι’ αυτό και θέλω να σου πω μερικά θαυμάσια πράγματα για την οικογένεια σου».

Η Ώλκροφτ κάνει μια πλήρη αναφορά με όμορφα πράγματα για την οικογένεια, συμπεριλαμβάνοντας το γιατί ο Νίκολας είναι τυχερός που έχει δύο μητέρες που «σε αγαπούν τόσο πολύ» και γιατί δεν χρειάστηκε έναν μπαμπά επειδή «κάθε οικογένεια είναι διαφορετική».

Και καταλήγει το γράμμα υπενθυμίζοντας στο βαφτιστήρι της ότι «οι άνθρωποι λένε άσχημα πράγματα για άλλους ανθρώπους, γιατί φοβούνται», αλλά ξέρει ότι «θα τους ρωτήσει πως να βοηθήσεις ανθρώπους που λένε άσχημα πράγματα να γίνουν καλοί;»

«Έχε δύναμη και να νιώθεις βασιλιάς. Η ελπίδα μου για σένα, σε όλη αυτή τη δύσκολη στιγμή και για πάντα στη ζωή σου, είναι να έχεις τη δύναμη να υποστηρίζεις ότι ξέρεις ότι είναι αλήθεια και να βρίσκεις τρόπους να μεταδίδεις καλοσύνη όπου κι αν βρίσκεσαι» πρόσθεσε.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί