Ηνωμένο Βασίλειο: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 | 10:02

LGBTQI News | T-zine.gr

 

Δύο ληστές προσπάθησαν να κλέψουν γκέι βιβλιοπωλείο αλλά τους απέσπασε την προσοχή ένα μπουκάλι Prosecco!

Δύο ληστές προσπάθησαν να κλέψουν γκέι βιβλιοπωλείο αλλά τους απέσπασε την προσοχή ένα μπουκάλι Prosecco!

Δύο διαρρήκτες που πιθανώς δεν μπόρεσαν να βρουν μια καλή τράπεζα για να ληστέψουν, αποφάσισαν να εισβάλουν στο Gay’s The Word, το πρώτο γκέι βιβλιοπωλείο της Μεγάλης Βρετανίας στο Bloomsbury του Λονδίνου, που ιδρύθηκε το 1979.

Μετά τη διάρρηξη του καταστήματος, οι ληστές βρήκαν και κατανάλωσαν ένα μπουκάλι τεκίλα που είχε μείνει από το πάρτι γενεθλίων ενός υπαλλήλου. Στη συνέχεια προχώρησαν στην κουζίνα, όπου βρήκαν ένα ακόμη μπουκάλι με κρασί prosecco και αποφάσισαν να το «τιμήσουν» και αυτό.

Χωρίς να το γνωρίζουν, ένας περαστικός είχε ακούσει τους ήχους από τα σπασμένα τζάμια και κάλεσε την αστυνομία, που τελικά τους συνέλαβε.

Ο υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, Uli Lenart, δήλωσε στον Guardian: «Καθώς μπήκα στο κατάστημα, βρήκα ένα άδειο μπουκάλι τεκίλα και ένα ανοιχτό μπουκάλι prosecco στο τραπέζι της κουζίνας. Φαίνεται ότι μέθυσαν στη μέση της ληστείας».

Οι διαρρήκτες αναζητούσαν μετρητά, αλλά βρήκαν μόνο ένα κουτί με δωρεές για μια ΛΟΑΤΚΙ φιλανθρωπική οργάνωση.

Μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος, πολλοί περίοικοι και πελάτες θέλησαν να βοηθήσουν το βιβλιοπωλείο να ανακάμψει από το ατυχές περιστατικό. «Οι πελάτες μας φέρνουν λουλούδια, οι περίοικοι μας αφήνουν μπουκάλια με κρασί και οι εκδότες μας στέλνουν δωρεάν βιβλία και κουτιά με σοκολάτες. Έχουμε συγκινηθεί πραγματικά από την αγάπη και την υποστήριξη», λέει ο Lenart.

Οι δύο ληστές καταδικάστηκαν, ο ένας σε φυλάκιση έξι μηνών και ο άλλος σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Ένα βίντεο με την ιστορία του βιβλιοπωλείου

Δύο ληστές προσπάθησαν να κλέψουν γκέι βιβλιοπωλείο αλλά τους απέσπασε την προσοχή ένα μπουκάλι Prosecco!

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Πώς οι πελάτες ενός βιβλιοπωλείου έσωσαν έναν γκέι άνδρα από την αυτοκτονία

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter


© T-zine.gr με πληροφορίες από mikropragmata