Now Reading
Δυο τρανς από το Πακιστάν βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στη Σαουδική Αραβία

Δυο τρανς από το Πακιστάν βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στη Σαουδική Αραβία

Σαουδική Αραβία: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 | 14:27

Σύμφωνα με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα δυο τρανς άνθρωποι κλείστηκαν σε σακιά, χτυπήθηκαν με ράβδους και βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.

Δυο τρανς από το Πακιστάν βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στη Σαουδική Αραβία.

Του Peter Walker | Independent.

Ακτιβιστές Πακιστανικών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα απαιτούν πληροφορίες από τις υπεύθυνες αρχές σχετικά με τους 11 τρανς ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση.

Σύμφωνα με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα δυο τρανς άνθρωποι κλείστηκαν σε σακιά, χτυπήθηκαν με ράβδους και βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.

Η αστυνομία φέρεται να σκότωσε την τριανταπεντάχρονη Amna και την εικοσιεξάχρονη Meeno, και οι δυο πακιστανικής καταγωγής, μετά από έφοδο σε σπίτι στη Σαουδική Αραβία όπου συνελήφθησαν 35 τρανς άτομα.

Ακτιβιστές στο Πακιστάν απαιτούν διευκρινίσεις από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τους θανάτους και για τους 22 ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση.

«Θέλουμε πληροφορίες γιατί αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι μπερδεμένη και πολλά μέλη της τρανς κοινότητας στη Σαουδική Αραβία αισθάνονται εκτεθειμένα και φοβισμένα», δήλωσε o Qamar Naseem, φεμινιστής και ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα από την ομάδα Blue Veins, μιλώντας στην Independent.

«Δεν υφίσταται ίση μεταχείριση ακόμα και μπροστά στον Ποινικό Κώδικα στην Σαουδική Αραβία και δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπους από το Πακιστάν, αλλά από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου. Οι άνθρωποι με ρευστή ταυτότητα φύλου αντιμετωπίζουν διακρίσεις και απαράδεκτη μεταχείριση, όπως βασανιστήρια και αν κάποιος συλληφθεί για δεύτερη φορά για τον ίδιο λόγο μπορεί να εκτελεστεί».

Ο Naseem δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος της οργάνωσης Trans Action Pakistan, FarzanaJan, ενημερώθηκαν από μια τρανς επαφή τους στη Σαουδική Αραβία για την έφοδο.

Τα άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της «παρενδυσίας» και των «ομοφυλοφιλικών σεξουαλικών σχέσεων» στo Ριάντ, πρωτεύουσα της χώρας.

Η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο και κάθε είδους χειρουργικός επαναπροσδιορισμός φύλου είναι παράνομος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ομάδα των συλληφθέντων είχαν συγκεντρωθεί για μια τελετή εορτασμού της τρανς Πακιστανικής κοινότητας, στην οποία διαλέγουν τον «guru» ηγέτη τους.

Έντεκα άτομα αναφέρθηκε ότι αφέθηκαν ελεύθερα αφού τους επέβαλαν πρόστιμο της τάξης των 33.000,00 αγγλικών λιρών, ενώ είκοσι δύο κρατούνται ακόμα.

Δείτε Επίσης

Όπως αναφέρθηκε, ακόμη, τα δυο θύματα δέχθηκαν χτυπήματα και κλωτσιές κλεισμένα μέσα σε σάκους.

Η Σαουδική Αραβία επέμεινε τον περασμένο χρόνο ότι ο ΟΗΕ πρέπει να αφήσει εκτός των αναπτυξιακών στόχων της χώρας τα ΛΟΑΤ δικαιώματα.

«Η Διεθνής Αμνηστία δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία σχετικά με τους δυο θανάτους, αλλά παροτρύνει τις αρχές της χώρας να συμμορφωθούν με το καθήκον τους να διεξάγουν μια εξονυχιστική και ανεξάρτητη έρευνα για κάθε ισχυρισμό σχετικό με βασανιστήρια και εξωδικαστικές εκτελέσεις και να φέρει τους κατηγορούμενους για εγκληματική δραστηριότητα, ακόμα και όταν πρόκειται για κρατικούς παράγοντες ή υπαλλήλους, ενώπιον της δικαιοσύνης με διαδικασίες που να συντονίζονται με τις διεθνείς προδιαγραφές, χωρίς την προσφυγή στη θανατική ποινή», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Οι αρχές πρέπει να ερευνήσουν με μεγάλη επιμέλεια κάθε πιθανότητα διάκρισης στο κίνητρο αυτών των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα και έκφραση φύλου».

Η Independent επικοινώνησε με το Σαουδαραβικό και Πακιστανικό Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για περαιτέρω σχολιασμό.

Μετάφραση για το T-zine.gr
Ειρήνη Συνοδινού.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Independent.co.uk

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί