Now Reading
Δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες μέσα σε ένα καμένο αυτοκίνητο στο Πουέρτο Ρίκο. Οι ακτιβιστές προειδοποιούν: «Μας κυνηγούν».

Δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες μέσα σε ένα καμένο αυτοκίνητο στο Πουέρτο Ρίκο. Οι ακτιβιστές προειδοποιούν: «Μας κυνηγούν».

Πουέρτο Ρίκο: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 | 19:52

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | Trans News |T-zine.gr

 

Τα σώματα των δύο δολοφονημένων τρανς γυναικών βρέθηκαν σε ένα καμένο αυτοκίνητο στο Πουέρτο Ρίκο, με τους ακτιβιστές να προειδοποιούν ότι τους κυνηγούν.

Δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες μέσα σε ένα καμένο αυτοκίνητο στο Πουέρτο Ρίκο. Οι ακτιβιστές προειδοποιούν: «Μας κυνηγούν».

Η Layla Pelaez Sánchez (Α) και η Serena Angelique Velázquez Ramos (Δ), δύο τρανς γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο (Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)

Η Layla Pelaez Sánchez, 21 ετών, και η Serena Angelique Velázquez Ramos, 32 ετών, βρέθηκαν νεκρές στο αυτοκίνητο της Sánchez. Και οι δύο ζούσαν στη Νέα Υόρκη, αλλά πρόσφατα επέστρεψαν στο Πουέρτο Ρίκο, αναφέρουν οι New York Times.

Είναι η έβδομη και όγδοη, αντίστοιχα, καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες για φέτος.

Οι τέσσερις από τις οκτώ δολοφονίες τρανς ανθρώπων καταγράφηκαν στο Πουέρτο Ρίκο, οδηγώντας τους ακτιβιστές να προειδοποιήσουν για επιδημία βίας στην περιοχή.

«Μας κυνηγούν», δήλωσε ο Pedro Julio Serrano της Επιτροπής για την Αναζήτηση Ισότητας, σύμφωνα με το NBC News.

Η αστυνομία στο Πουέρτο Ρίκο δήλωσε ότι περίμεναν τα αποτελέσματα του DNA προτού ανακοινώσουν επίσημα την Ramos και την Sánchez ως θύματα, αλλά αναγνωρίστηκαν δημόσια από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες δολοφονήθηκαν αλλά δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη την αιτία θανάτου και περιμένουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας.

Η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θρήνησε την απώλεια των δύο τρανς γυναικών στο Πουέρτο Ρίκο.

Οι δολοφονίες της Sánchezκαι της Ramos ενέτεινε τη θλίψη στους ακτιβιστές και στις ΛΟΑΤ+ οργανώσεις.

Σε μια δήλωση, η διευθύντρια της Κοινοτικής Δέσμευσης και Πρωτοβουλίας για τη Δικαιοσύνη των Τρανς Προσώπων στην Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC), η Tori Cooper, είπε ότι πενθούν «δίπλα στα αγαπημένα πρόσωπα της Serena και της Layla».

«Η Serena και η Layla, όπως όλες μας, είχαν οικογένεια, όνειρα, ελπίδες – και δεν άξιζαν να πεθάνουν», είπε η Cooper.

«Τα τρανς και φυλοδιαφορετικά άτομα, ειδικά οι μαύρες τρανς γυναίκες, είναι πολύ συχνά θύματα ενός τοξικού μίγματος τρανσφοβίας, ρατσισμού και μισογυνισμού.

«Οι άνθρωποι και η πολιτική πρέπει να συνεργαστούν για να προστατεύσουν τη ζωή μας και την ευημερία μας. Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στέκεται με αλληλεγγύη προς όλες και όλους που τις γνώριζαν και τις αγάπησαν».

Η Ivana Fred της El Comité Amplio para la búsqueda de la Equidad (CABE), μια LGBT+ οργάνωση του Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε: «Ζητάμε από την αστυνομία να διερευνήσει διεξοδικά, αμέσως, και με διαφάνεια αυτές τις άθλιες και φρικτές δολοφονίες των Serena Angelique Velázquez και Layla Pelaez.

Η Serena και η Layla, όπως όλες μας, είχαν οικογένεια, όνειρα, ελπίδες – και δεν άξιζαν να πεθάνουν.

«Υπήρξαν τέσσερις δολοφονίες τρανς ανθρώπων σε λιγότερο από δύο μήνες. Πρώτα ήταν η Alexa, μετά ο Yampi, και τώρα η Serena και η Layla».

«Οι τρανς άνθρωποι αξίζουν να ζουν ειρηνικά, με ισότητα και ελευθερία», πρόσθεσε η Fred.

Τα σώματα των τρανς γυναικών ανακαλύφθηκαν όταν ένας περαστικός παρατήρησε ένα καμένο αυτοκίνητο σε έναν ήσυχο δρόμο στο Humacao, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Πουέρτο Ρίκο και κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία τρανς γυναίκας όσο δεχόταν φροντίδα σε ασθενοφόρο.

Ο Teddy Morales, επικεφαλής ποινικών ερευνών για την αστυνομία στο Humacao, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις δολοφονίες των τρανς γυναικών ως πιθανό έγκλημα μίσους.

«Δεν μπορώ απλώς να πω ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους μόνο από το σημείο της σκηνής», δήλωσε ο Morales στο New York Times. «Πρέπει να ξέρουμε ποιος τις δολοφόνησε, γιατί, και ποια ήταν τα κίνητρα για να πούμε ότι αυτό ήταν έγκλημα μίσους».

Είναι η τρίτη και η τέταρτη καταγεγραμμένη δολοφονία τρανς ατόμων στην περιοχή για φέτος.

Η αστυνομία ερευνά φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ πριν βρεθούν νεκρές, οι οποίες έδειξαν ότι οι δύο τρανς γυναίκες έκαναν πάρτι σε ένα από τα σπίτια τους με δύο άγνωστους άνδρες.

Οι τρανς γυναίκες αναγνωρίστηκαν όταν η γιαγιά της Layla, που την μεγάλωσε, είδε τα νέα. Όταν ανακαλύφθηκε το καμένο αυτοκίνητο, αμέσως το αναγνώρισε ότι ανήκει στην εγγονή της και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι δολοφονίες της Sánchez και της Ramos έρχονται μετά τη δολοφονία δύο ακόμη τρανς ατόμων στο Πουέρτο Ρίκο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε αφού πρώτα είχε χρησιμοποιήσει την γυναικεία τουαλέτα σε McDonald’s

Τον Φεβρουάριο, η Neulisa Luciano Ruiz, μια άστεγη τρανς γυναίκα, δολοφονήθηκε όταν χρησιμοποίησε μια γυναικεία τουαλέτα σε εστιατόριο του McDonald’s.

Τον επόμενο μήνα, ο τρανς άντρας Yampi Méndez Arocho δολοφονήθηκε – και στη συνέχεια η αστυνομία τον ανέφερε σε λάθος όνομα και φύλο.

Οι τρανς άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσανάλογα επίπεδα βίας σε όλο τον κόσμο, με τις μαύρες τρανς γυναίκες να πλήττονται περισσότερο.

 

Δείτε επίσης

Διαβάστε: Τρανς γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμούς στο διαμέρισμά της στην Ουάσιγκτον

Διαβάστε: Ελ Σαλβαδόρ: Οι αρχές εντόπισαν το πτώμα τρανς γυναίκας ακτιβίστριας που είχε εξαφανιστεί

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Εν ψυχρώ δολοφονία τρανς οδηγού ταξί, πατέρα τεσσάρων παιδιών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί