Εγκλήματα μίσους κατά τρανς ατόμων- Η ιστορία της Lucy

Εγκλήματα μίσους κατά τρανς ατόμων – Η ιστορία της Lucy.

Εγκλήματα μίσους κατά τρανς ατόμων - Η ιστορία της Lucy

«Από μικρή ηλικία ήξερα ότι ήμουν γυναίκα, αλλά το ότι γεννήθηκα με ανδρικά γεννητικά όργανα με οδήγησε στο να ζήσω τη ζωή μου σαν άνδρας. Για πολλά χρόνια ζούσα σε άρνηση πριν βρω το κουράγιο να το αντιμετωπίσω και να γίνω ο αληθινός μου εαυτός. Κόντευα τα σαράντα μου, αλλά τα κατάφερα.

Η σύντροφός μου εκείνη την περίοδο ήταν το πρώτο άτομο που το εκμυστηρεύτηκα, και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην θέλει να συνεχίσει να είναι μαζί μου, όπως τόσο συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ευτυχώς έμεινε πλάι μου σε όλη τη διαδρομή, και είμαστε τώρα παντρεμένες. Ήταν 2010, και τα τρανς άτομα βρίσκονταν ακόμα σε αρκετά δυσμενή θέση από κοινωνικής άποψης.

Εγκλήματα μίσους κατά τρανς ατόμων - Η ιστορία της Lucy

Επικρατούσε άγνοια, και έχω βιώσει αρκετά εγκλήματα μίσους εναντίον μου. Είχα φτάσει σε οριακό σημείο όταν αποφάσισα να επικοινωνήσω με την αστυνομία.

Πάντα ένιωθα αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα με αντιμετώπιζαν, αλλά δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για τις αντιδράσεις τους. Μετά την πιο πρόσφατη επίθεση εναντίον μου, η οποία ήταν σωματικής φύσεως, η αστυνομικός δε συγκρατούσε τα δάκρυά της όσο της τη διηγούμουν.

Επικρατεί ακόμα απροθυμία από τα τρανς άτομα να καταγγείλουν τις τρανσφοβικές εμπειρίες τους, αλλά θα ήθελα να καλέσω οποιοδήποτε έχει βιώσει κακοποίηση να την καταγγείλει.

Απλώς και μόνο επειδή η ταυτότητα φύλου μας δε συμβαδίζει με τις παραδοσιακές ιδέες, δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να μας μεταχειρίζονται με τον ίδιο σεβασμό και αξιοπρέπεια που αξίζει ο καθένας.

Επιπρόσθετα με αυτές τις θετικές εμπειρίες, συνεργάζομαι στενά με την αστυνομία προκειμένου να τους βοηθήσω να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το τι αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα. Είμαι επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμβουλευτικής Ομάδας του Somerset West, και είμαι επίσης αρωγός άλλων εσωτερικών ομάδων της αστυνομίας. Πρόσφατα ενημέρωσα ορισμένα από τα τμήματά της –πρόκειται για μία άσκηση που σκοπό έχει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα τρανς ζητήματα. Δεν είναι κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά σκοπεύει να βοηθήσει την αστυνομία να κατανοήσει τι σημαίνει να είσαι τρανς, καθώς και τη διαδικασία μετάβασης.»

Εγκλήματα μίσους κατά τρανς ατόμων - Η ιστορία της Lucy

Μετάφραση για το T-zine.gr
Σοφία Γκαβαρδίνα.

© T-zine.gr με πληροφορίες από avonandsomerset.police.uk