Έκαψαν ζωντανό έναν γκέι άντρα στη Βραζιλία

Βραζιλία: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 | 16:55

Μετάφραση για το T-zine.gr Κ. Μελικέρτης

LGBTQI News

Έκαψαν ζωντανό έναν γκέι άντρα στη Βραζιλία

 

Το καμένο σώμα του αφρικανού άντρα, ο οποίος ήταν άστεγος και γνωστός με το όνομα Alexandre, βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο στάθμευσης. Εκείνοι που ήξεραν τον Alexandre είπαν ότι ήταν «πολύ φιλικός και ευγενικός». Λέγεται ότι συχνά πωλούσε πετσέτες για πιάτα σε μια αγορά στην περιοχή Βερακρούζ του Σάο Πάολο. Ο ρυθμός με τον οποίο δολοφονούνται οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι στη χώρα έχει υπερβεί φέτος, για πρώτη φορά, το ένα άτομο κάθε μέρα.

Ο Alexandre κοιμόταν σε μια αυτοσχέδια κατασκευή όταν τον πυρπόλησαν, σύμφωνα με το teleSUR.

Οι πυροσβέστες και άλλα μέλη έκτακτης ανάγκης έφτασαν στη συνοικία Jardim Marina, αλλά βρήκαν μόνο ένα καμένο πτώμα.

Ο Jorge Morais, καθηγητής της περιοχής, μίλησε με θερμά λόγια για τον Alexandre. «Ήταν πολύ φιλικός και ευγενικός», δήλωσε ο Morais. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Τον πυρπόλησαν περίπου πριν από δύο μήνες».

Ο Alexandre έμενε μόνο σε εκείνο το σημείο, επειδή το περίπτερο όπου κοιμόταν προηγουμένως είχε πουληθεί πρόσφατα σε νέους ιδιοκτήτες, μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι τον ανάγκασαν να φύγει, είπε ο Morais. «Γι ‘αυτό ήρθε να ζήσει εδώ», εξήγησε. Στην έκθεση της αστυνομίας, οι αρχές δήλωσαν ότι η φωτιά οδηγεί σε «ύποπτο θάνατο».

Ωστόσο, ο αστυνομικός διευθυντής, Ruy de Mattos, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για να πούνε ότι η φωτιά ήταν σκόπιμη ή εγκληματική πράξη ή ότι έγινε λόγω ομοφοβίας. «Παίρνουμε συνέντευξη από μερικούς μάρτυρες και μπορούμε να βγάλουμε μια απόφαση μετά την έρευνα», είπε.

«Χρειαζόμαστε μάρτυρες που μπορούν να μας πουν τι συνέβη έτσι ώστε να επιβεβαιώσουμε τα κίνητρα».

Τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος έχουν δοθεί στο Institute of Forensic Medicine.

Παρόλο που η Βραζιλία νομιμοποίησε το γάμο του ιδίου φύλου το 2013 και φιλοξενεί το μεγαλύτερο Pride Υπερηφάνειας, οι επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ γίνονται συχνά και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Μια έρευνα που διεξάγη στις αρχές του τρέχοντος έτους, διαπίστωσε ότι ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο δολοφονείται κάθε 25 ώρες στη Βραζιλία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016.

Το ποσοστό αυτό βρίσκεται σήμερα σε λιγότερο από 24 ώρες για το 2017.

Από τους 343 ΛΟΑΤΙ ανθρώπους που δολοφονήθηκαν πέρυσι, 173 από αυτούς – περισσότεροι από τους μισούς – ήταν ομοφυλόφιλοι.

Στις αρχές του έτους χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία μέσα στους δρόμους του Σάο Πάολο για να διαμαρτυρηθούν για τη νομιμοποίηση της λεγόμενης «γκέι θεραπείας» (gay cure).

Τον Σεπτέμβριο ένας δικαστής της χώρας ανακάλεσε μια απαγόρευση 18 χρόνων για μια πρακτική, που κάποιοι ψευδώς ισχυρίζονται, ότι «θεραπεύουν» τους ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι.

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News