Now Reading
Εκατοντάδες από το προσωπικό της εφημερίδας Guardian ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία για το «μοτίβο τρανσφοβικού περιεχομένου» της εφημερίδας

Εκατοντάδες από το προσωπικό της εφημερίδας Guardian ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία για το «μοτίβο τρανσφοβικού περιεχομένου» της εφημερίδας

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020 | 19:14

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κατερίνα Κολτσίδα | Trans News | T-zine.gr

 

338 άνθρωποι από διάφορα τμήματα της εφημερίδας εξέφρασαν την «βαθιά τους απογοήτευση» με μια αυστηρού ύφους ανοικτή επιστολή στην εκδότη, Katherine Viner, την νύχτα της Παρασκευής.
 

EMMA POWYS MAURICE | 7 Μαρτίου 2020

Εκατοντάδες από το προσωπικό της εφημερίδας Guardian ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία για το «μοτίβο τρανσφοβικού περιεχομένου» της εφημερίδας

Οι υπογράφοντες την επιστολή συμμετέχουν σε ένα αυξανόμενο κίνημα ανθρώπων που παίρνουν αποστάσεις από την τρανσφοβία της εφημερίδας ((Bethany Clarke/Getty)

Εκατοντάδες μέλη του προσωπικού αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες της εφημερίδας «The Guardian» ένωσαν τις φωνές τους αποδοκιμάζοντας το «μοτίβο της δημοσίευσης τρανσφοβικού περιεχομένου» από την εφημερίδα.

338 άνθρωποι από διάφορα τμήματα της εφημερίδας εξέφρασαν την «βαθιά τους απογοήτευση» με μια αυστηρού ύφους ανοικτή επιστολή στην εκδότη, Katherine Viner, την νύχτα της Παρασκευής.

Δημοσιευμένη στο Buzzfeed News, την επιστολή υπογράφουν προσωπικό από όλες τις περιοχές, από ανώτερα ή και παλαιότερα στελέχη της εφημερίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, έως υπαλλήλους των εμπορικών, ψηφιακών και τεχνικών τμημάτων.

Τα ονόματα των υπογραφόντων δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί αλλά είναι σαφές ότι περιλαμβάνουν ονόματα (επίθετα) με διεθνή φήμη και μακρόχρονη θητεία και στη «Guardian» και στο αδελφό έντυπο «The Observer».

Στην επιστολή διαβάζουμε: «Ως υπάλληλοι στη Guardian είμαστε βαθιά αναστατωμένοι από την παραίτηση ενός ακόμη τρανς συναδέλφου στο Ηνωμένη Βασίλειο, τρίτη περίπτωση σε λιγότερο από ένα έτος».

«Αισθανόμαστε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Guardian να κάνει περισσότερα για να δημιουργήσει ένα ασφαλές και φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον για τα τρανς και μη-δυαδικά άτομα.»

«Είμαστε, επίσης, απογοητευμένοι από τις συνεχείς αποφάσεις της Guardian να δημοσιεύει απόψεις που στρέφονται ενάντια σε τρανς άτομα. Είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε σε μια εφημερίδα που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δίνει φωνή σε ανθρώπους που υποεκπροσωπούνται στα ΜΜΕ. Αλλά το μοτίβο της δημοσίευσης τρανσφοβικού περιεχομένου επηρεάζει την δουλειά μας και ενισχύει την φήμη μας ως ένα έντυπο εχθρικό στα τρανς δικαιώματα και τους τρανς υπαλλήλους.»

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την τρανς ισότητα και θέλουμε να σταθεί η Guardian στο ύψος των αξιών της και να πράξει το ίδιο.»

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνεργασία με την ηγεσία της Guardian για να θέσουμε αυτούς τους έντονους προβληματισμούς, και ζητούμε απάντηση ως τις 11 Μαρτίου».

Ομάδα από λεσβίες διαδηλώτριες δείχνουν αλληλεγγύη στην τρανς κοινότητα στο Pride του Λονδίνου του 2019 (Amy Ashenden)

Οι υπογράφοντες συμμετέχουμε σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κίνημα ενάντια στην επαναλαμβανόμενη κάλυψη θεματολογίας που στρέφεται κατά των τρανς ατόμων από την εφημερίδα που εντείνονται από την αμφιλεγόμενη στήλη της Suzanne Moore.

Την Πέμπτη περισσότερες από 200 φεμινίστριες έγραψαν στην Guardian αντιδρώντας στο επιχείρημα της Moore ότι τα τρανς δικαιώματα απειλούν τις γυναίκες και υποστηρίζοντας ότι οι απόψεις που εκφράζονται στην εφημερίδα δεν είναι αντιπροσωπευτικές των γυναικών ή του ευρύτερου κοινού.

Ακολουθήθηκε την Παρασκευή από μια ακόμα επιστολή που υπογράφηκε από περισσότερους από 2500 ανθρώπους, εκφράζοντας τα ίδια συναισθήματα.

Την ίδια ημέρα, η Viner έστειλε e-mail σε όλο το προσωπικό, υπερασπιζόμενη την απόφαση της εφημερίδας να δημοσιεύσει άρθρα που «δεν δειλιάζουν μπροστά σε δύσκολα ή διχαστικά αντικείμενα» και δεσμεύτηκε να εκπροσωπεί «ένα ευρύ φάσμα απόψεων σε πολλά θέματα».

H εκδότης και CEO εν συνεχεία επέπληξε το προσωπικό για τη δημόσια κριτική στο έργο συναδέλφων: «δεν είναι αποδεκτή η επίθεση σε συναδέλφους με τις απόψεις των οποίων δε συμφωνούμε, είτε σε συναντήσεις, σε e-mail, δημόσια ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Δείτε επίσης

Δείτε Επίσης

Διαβάστε: Ηνωμένο Βασίλειο: Τρανς ακτιβιστές διαδήλωσαν έξω από την εφημερίδα Metro σχετικά με τρανσφοβική διαφήμισή της.

Διαβάστε: Χυδαία, ομοφοβικά αυτοκόλλητα μοιράζει εφημερίδα στην Πολωνία – «Περιοχή απαλλαγμένη από LGBTI»

 

 

 

 

 

© T-zine.gr 2018 | Για τις τελευταίες LGBTI ειδήσεις να επισκέπτεστε το T-zine.gr καθημερινά. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος στη σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter

 

 

 
© T-zine.gr με πληροφορίες από Pink News

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Ουάου
0
Τέλειο
0
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε Ένα Σχόλιο

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιευθεί