Η κυβέρνηση αρνείται ότι υπάρχουν τέτοιες κλινικές, αλλά οι ακτιβιστές λένε ότι λειτουργούν κρυφά.

Εκουαδόρ: Βιασμοί και ξυλοδαρμοί σε κλινικές για «θεραπείες επανόρθωσης» σε LGBT ανθρώπους.

Εκουαδόρ: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 | 14:03

Μετάφραση: Κ. Μελικέρτης | T-zine.gr

LGBTQI News

Η κυβέρνηση αρνείται ότι υπάρχουν τέτοιες κλινικές, αλλά οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι λειτουργούν κρυφά.

Εκουαδόρ: Βιασμοί και ξυλοδαρμοί σε κλινικές για «θεραπείες επανόρθωσης» σε LGBT ανθρώπους.

Η κυβέρνηση αρνείται ότι υπάρχουν τέτοιες κλινικές, αλλά οι ακτιβιστές λένε ότι λειτουργούν κρυφά.

Trudy Ring | Advocate | 9 Φεβρουαρίου.

Οι LGBT άνθρωποι στο Εκουαδόρ πέφτουν θύματα βιασμού και ξυλοδαρμού σε κλινικές που εφαρμόζονται οι ονομαζόμενες «θεραπείες επανόρθωσης», κακοποιήσεις που συμβαίνουν εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Ιδρύματος Thomson Reuters.

Η βιαιότητα στις κλινικές στοχεύει κυρίως σε λεσβίες, οι οποίες υποβάλλονται σε «διορθωτικό βιασμό», όπου τις δέρνουν, τις αλυσοδένουν σε κρεβάτια, τις αναγκάζουν σε χρήση φαρμάκων και τις φυλάνε στην απομόνωση, αναφέρει το ίδρυμα, που καλύπτει το φιλανθρωπικό σκέλος των ειδήσεων της υπηρεσίας Thomson Reuters και επικεντρώνεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αναφορές για βασανιστήρια στις κλινικές που εφαρμόζονται «θεραπείες επανόρθωσης» εμφανίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια. Από το 2012 η κυβέρνηση έχει διερευνήσει έξι καταγγελίες  κακοποιήσεων στις εγκαταστάσεις, αλλά «κανένας δεν έχει κριθεί ένοχος ή δεν έχει τιμωρηθεί», είπε στο ίδρυμα η Cayetana Salao μέλος της ομάδας Taller de Comunicacion Mujer που υπερασπίζεται τα LGBT δικαιώματα. Μεγάλο μέρος αυτών των κακοποιήσεων κατά των LGBT ανθρώπων συμβαίνουν σε «ιδιωτικές και παράνομες κλινικές», δήλωσε η Salao.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν κλινικές που εφαρμόζουν «θεραπείες επανόρθωσης» στο Εκουαδόρ, καθώς μια τέτοια «θεραπεία» παραβιάζει τη νομοθεσία. Όμως οι ακτιβιστές είπαν ότι συμβαίνει ούτως ή άλλως, σε ένα έθνος που είναι βαθιά σεξιστικό και ομοφοβικό και όπου ο πληθυσμός είναι κατά κύριο λόγο καθολικός ή ευαγγελικός προτεσταντικός. Η ομάδα της Salao έχει λάβει μαρτυρίες από διάφορους επιζώντες των συγκεκριμένων κακοποιήσεων.

Η Carina Vance, λεσβία που ήταν υπουργός Υγείας του Εκουαδόρ από το 2012 έως το 2015, δήλωσε ότι το υπουργείο της, εισέβαλλε και έκλεισε πάνω από 100 κλινικές κατά τη διάρκεια της θητείας της, αλλά πιστεύει ότι πολλοί έλαβαν εκ των προτέρων ειδοποίηση για επιδρομές και ξανάνοιξαν με άλλα ονόματα.

«Η επιχείρηση αυτή είναι πολύ προσοδοφόρα», δήλωσε στο ίδρυμα η Vance, που τώρα είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας της Νότιας Αμερικής. «Αυτές οι κλινικές έχουν μεγάλη δύναμη, υπάρχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτό».

«Υπάρχουν οικογένειες που χρησιμοποιούν αυτές τις λεγόμενες υπηρεσίες και αυτό έχει να κάνει με μια διαδεδομένη, μια πολύ ομοφοβική και σεξιστική κοινωνία», πρόσθεσε. «Η πολιτιστική αλλαγή είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί».
Διαβάστε ακόμη:

«Αγωνίζομαι για να σταματήσει η στείρωση των τρανς ανθρώπων στη Φιλανδία».

Η εξέταση που ενδέχεται να αλλάζει τον τρόπο μετάβασης για τους τρανς ανθρώπους.

Πληθαίνουν τα εγκλήματα μίσους πέριξ σχολείων στην Αγγλία και την Ουαλία.

 

 

© T-zine.gr με πληροφορίες από  Advocate.